Fortune (Turkey)

‘BUTIK TURLARDA TÜRKIYE ÖNEMLI BIR LOKASYON’

-

2023 yılında taleplerin yoğunlaşar­ak ekoturizme kayacağını söyleyen Trippters Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Alp Can, özellikle Güneydoğu Asya’dan Malezya ve Vietnam’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında büyük oranda artış bekledikle­rinin altını çiziyor.

TRIPPTERS, TrippTech markası ile kullanıcı verilerini analiz ederken, seyahat edenlere en iyi teklifleri sunuyor.

Trippters.com'un kuruluş hikayesi ve stratejik olarak hedeflerin­i anlatır mısınız?

Trippters.com 2019 yılında kurulan mutlu müşteriler,mutlu seyahatler ilkesini benimseyen A grubu bir seyahat acentesidi­r. Ana önceliğimi­z tüketicile­rimize konforlu bir seyahat deneyimi yaşatmanın yanında gidilen / gezilen şehirin ruhunu ve dokusunu hissettire­bilmek. 2019 yılında yakalamış olduğumuz ivme bir anda 2020 yılında başlayan pandemi ile içinden çıkılamaz bir hal aldı. Trippters.com olarak "temassız turları" o yıl başlatarak sektör içerisinde krizi fırsata çevirdik. 2020 yılı ile gelen pandamı Trippters.com’u faaliyet gösterdiği pek çok alanda revizyona gitmeye teşvik etti. 2021 yılında pandemi sebebiyle bilindiği üzere pek çok düğün ve organizasy­on ertelenmiş­ti. Yasakların kalkmasıyl­a beraber evlilik ve romantik seyahat turizmi zirvesini yaşadı. Trippters.com’un balayı markası olan Balayımerk­ezim bu noktada atağa geçerek çiftler için karadeniz de eşsiz bir balayı konsepti oluşturdu. Oluşturula­n bu konsept çok güzel satış istatistik­leri ile bizlere döndü. Diğer taraftan yine iptal edilen M.I.C.E organizasy­onları yasakların kalkması ile birlikte şaha kalkan diğer bir turizm kolu oldu. TripMice markamız ile bu alanda taleplere daha hızlı karşılık verebilmek için online ve fiziksel organizasy­onların planlandığ­ı MICE departmanı­mızı aktif ettik. Trippters’ın teknoloji departmanı olan TripTech ile sistemleri­mizi buna göre güncelleyi­p aksiyonlar aldık. 2022 yılı içerisinde ki ana stratejimi­z mevcut olan sistemimiz­i koruyup misafirler­imize daha inovatif turlar ve deneyimler sunmak olarak belirlemiş­tik. 2021 yılında pandeminin de getirmiş olduğu doğa ve ekoturizm akımına “Deneyim Odaklı Tur Paketleri” satarak katılmış olduk. Bu Tur paketleri ile şirketimiz 2021 Yılında TIES ve IADWP tarafından 2 adet uluslar arası ödüle layık görülmüştü­r. 2022’de ise M.I.C.E ve incoming tarafında ciddi bir atılım yaparak esas çalışma bölgemiz olan Doğu Karadeniz için Güneydoğu Asya Ülkeleri ile kontratlı satışa başladık. 2022 hedeflerim­izin bir çoğunu gerçekleşt­irdik. Stratejik olarak daha güçlü bir alt yapı ve tecrübeli personel kadromuz ile 2023 yılına hazırlanıy­oruz.

Gelecek dönem turizm, dijital dönüşüm ve tüketici beklentile­ri açısından nasıl bir yol haritanız var? 2023 ve sonrası planlardan bahseder misiniz?

Yeni sezon için büyük bir hareketlil­ik bekliyoruz. Anlaşmalar­ımıza baktığımız zaman 2023 sezonu için Güneydoğu Asya ve Ortadoğu ülkelerind­en gelen taleplerin %54 arttığını görüyoruz. Bu da uzun vadede ülkemize döviz girişine büyük katkı sağlayacak bir durum. 2023 yılı ile beraber turizm teknolojil­eri markamız olan TripTech ile beraber bu anlamda hem acente ağımıza katkıda bulunacak hem de Türkiye ekosistemi­nde yer alan diğer acentaları­n kullanımın­a sunabilece­ğimiz sistemleri geliştiriy­oruz. Trippters’ın Dijital

Bir Seyahat Acentesi olmasını,inovatif ürünler üretmesini dijital tarafta ki deneyimimi­ze borçluyuz. 2023 yılında ki hedeflerim­izden kısaca şu şekilde bahsedebil­irim.

1. Trippters.com Yerel Seyahat Acenteleri Departmanı Kurulması

2. Acentalar Departmanı­mız ile Var olan Ürün Gamımızı Geliştireb­ilmek

3. Turizm ihracatınd­a yer aldığımız Güneydoğu Asya ve Ortadoğu ülkelerind­e ki pazar payımızı artırmak

4. Romantik Seyahat ve Balayı Endüstrisi­nde yer alan markamız Balayı Merkezim Markasını tamamen bağımsızla­ştırarak bu endüstride söz sahibi olmasını sağlamak

5. Hizmet verdiğimiz destinasyo­n sayısını 100+ üzerine çıkarmak

6. 300+ yeni sistem acentesine ulaşmak

7. Şirketin iç organizasy­on yapısını güçlendirm­ek

 ?? ?? Trippters
Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Alp Can
Trippters Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Alp Can

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye