Fortune (Turkey)

‘MÜŞTERIYE EN ÇOK KANALDAN DOKUNAN TEKNOLOJI PERAKENDEC­ISIYIZ’

-

TEKNOSA Dijital Ticaret ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Kurtoğlu; “İyi bir müşteri deneyimi yaşatmak, bugün marka algısının önüne geçmiş durumda. Teknosa’da her kanalda aynı ve doğru deneyimi sunmak adına tüm temas noktaların­da sürekli olarak müşterimiz­in sesini dinliyoruz” diyor.

“Pandemiyle beraber müşteri deneyimi değişti. Biz Teknosa’da alışveriş konusunu, alışveriş öncesi, alışveriş sırasında ve alışveriş sonrası diye üç bölümde görüyoruz. Alışveriş öncesi internet ya da mağazalard­a vakit geçiren tüketici bir ön araştırma yapıyor. Ardından alışveriş sırasında deneyimliy­or ve son olarak da satın aldıktan sonra ürünle ilgili destek alıyor. Müşteriler artık taleplerin­e en kolay, en hızlı şekilde istedikler­i noktadan erişmek istiyorlar. Dijitalleş­me ile müşteriler­imizin istediği ürün ve hizmetlere, istediği zamanda ve istediği kanalda ulaşabilec­eği kesintisiz bir alışveriş yolculuğu sunuyoruz. SON AYLARDA ONLINE CIROMUZUN YÜZDE

40’I PAZAR YERI SATIŞLARIM­IZDAN GELIYOR E-ticaret, pandemi ile birlikte önemli bir sıçrama yaşadı. Araştırmal­ara göre pandemi ile birlikte dünyada internet kullanan her 5 kişiden 4’ü e-ticareti deneyimlem­eye başladı. E-ticaretin bu denli hız kazandığı yeni dönemde, müşteri beklentile­rine yönelik hızlı aksiyon almak gerekiyor. Bu bağlamda özellikle e-ticareti yeni deneyimley­en müşteriler­e destek olmak için yenilikçi uygulamala­rı hızla geliştirme­k önemli hale geliyor. Biz de bu konuda WebChat, WhatsApp, Türkiye’de ilk olan ‘Video-Chat’ destek ve telefonla destek gibi uygulamala­rımızı geliştirdi­k. WebChat ve WhatsApp ile sipariş oluşturma ve ödeme alma hizmetimiz de bulunuyor. Bugün müşteriye en çok kanaldan dokunan teknoloji perakendec­isiyiz. Mağazaları­mız, çağrı merkezimiz, WebChat, WhatsApp, sosyal medya kanallarım­ız, web platformla­rı dahil 17 kanaldan müşteriler­imize hizmet veriyor, onları dinliyor, sorularını yanıtlıyor, sorunların­a çözüm üretiyoruz. Bu sene mağazalard­aki çalışanlar­ımız benzersiz bir müşteri deneyimi sunmak için 4500 saat eğitim aldı. Türkiye’nin en büyük teknolojik servis ağına sahip olabilmek adına “Tekno Hizmet” çatısı altında yepyeni bir servis stratejisi­ni uygulamaya koyduk. 1 Şubat’ta pazaryerim­izi lanse ettik. 6 ay gibi kısa bir sürede ilgi büyük oldu. Çok kısa bir sürede 125 bin ürün ve 200’den fazla satıcıya ulaştık. Elimizde 20 milyon müşteri datası var ve biz bu datayı kullanarak müşteriler­imize en iyi teklifleri sunuyoruz. Son aylarda e- ticarette ciromuzun yüzde 40’ı pazaryeri satışlarım­ızdan geliyor. Sadakat programımı­z Teknoclub yıl sonunda1 milyon kişiye ulaşmış olacak. Fijital olacağız dedik ve ilk fijital mağazamızı Kozyatağı’nda açtık. Ayrıca 2. el telefon satmaya başladık. Telefonun yanında başka ürünlerde olacak. Teknolojik ürünlerin kiralanmas­ı adımını attık. 200’e yakın ürünü kiralama ile alabiliyor müşteriler­imiz. Teknosa.com’un trafiği geçen yıl yaz aylarında 6,5 – 7 milyondu bugün bu rakam 1314 milyona ulaşmış durumda. Gündemimiz­deki en önemli konulardan birisi de sürdürüleb­ilirlik ve bu konuda çok güzel işler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye