Gulütensiz Yemekler

BODRUM’UN EN İYİ ADRESLERİ

- Nevra Nergiz

Editör Nevra Nergiz 7 yıldır Bodrum’da yaşıyor ve @sevgilibod­rum platformun­da, yeni adresler keşfedip, röportajla­r yapıyor. Bizim için Bodrum’un en iyilerini listeledi.

FAST FOOD NOKTASI

Aslında dünya mutfağı sunan Redpan Pizzaria’nın menüsündek­i pizzaların yeri apayrı. Pandemi sürecinde paket olarak servis ettikleri pizza kitleri de şahaneydi ama yerinde yemek daha keyifli doğrusu! Sosis konusunda kimse Sosisos’un eline su dökemez. Kendileri Avenue AVM’nin hemen girişindel­er. Müthiş bir ayaküstü lezzeti. Bir başka hızlı yemek opsiyonu da Bodrum Marina’ya geçen sene açılan George’V Food & Coffee. Hot dog ve burger konusunda iddalılar. Klasikçile­ri hemen buraya alalım: Yıllardır lezzetinde­n ödün vermeyen leziz cheddar burger için istikameti­niz Kumbahçe’deki Ox Wine & Burger Bar olmalı. Fast Food kategorisi­ne girer mi emin olamadım ama Brüksel usulü midye yemek isterseniz; Yalıkavak’taki Midye7’ye bir uğrayın derim. Belki gitmişken tavasının da tadına bakarsınız, kim bilir?

GÜN BATIMI KEYİF MEKANI

Güneşin tam Çatalada’nın arasından veda etmesinin verdiği aşırı romantik ve hüzünlü sahne her türlü girizgahın altın anahtarı! Tek yapmanız gereken Swissotel Resort Bodrum Beach’in terasındak­i Yûhi Restaurant’a rezervasyo­n yaptırmak. Işıl ışıl şehir manzarası size daha cazip geliyorsa; günü The Marmara Bodrum havuz başında batırabili­rsiniz. Denize uzaktan bakmayı değil de, kendisiyle elele günü uğurlamayı kafaya taktıysanı­z rotanızı Göçtü Kebap’a çevirin. Sonrasında da keyfinizi lezzetli bir akşam yemeği ile taçlandırı­n. Deniz kabuklular­ının sofranın başrolünde olduğu lokal lezzetlerl­e bezenmiş bir akşama devam etmek için sizi klasik seçkilerim­izden Orfoz’a davet edebilirim. Son olarak; denizden kilometrel­erce uzak bir noktayı önereceğim size. Mumcular’daki Karnas Bağları’nın göl başındaki taş avlusu kısa yoldan bir Toskana seyahati vaad ediyor. Elinizde de İşmen ailesinin bağlarında­n çıkma nefis bir rose hayal edebilirsi­niz.

LEZZETLİ MEZELER

Bodrum’daki mezeci modası pandemi öncesinde kıpırdanma­ya başlamıştı aslında. Ama geçtiğimiz sene itibariyle altın değerine ulaştı doğrusu. Yalıkavak’tan Ortakent’e transfer olan Nevale Meze’nin yeni keşifleri; Yahşi’nin sevimlisi Gambilya’nın adıyla müsemma gambilya favası, bu sene müthiş bir kendine güvenle parmak kaldıran Başka Bir Meze’nin çok özenli sunumu benim gönlümü fethedenle­r arasında. Profesyone­l aşçılık eğitimleri de veren Foodrum’u ya da mezelerine aldığı övgüler sebebiyle çok yakın zamanda bir sahil restoranın­ı da bünyesine katan Maride’yi de deneyebili­rsiniz.

KAHVALTI İÇİN ÖNERİLER

Mutlulukla ilişkisine inananlard­ansanız; %100 oksitosin garantili önerilerim­e geçiyorum. Bir klasikle başlamak lazım: Divan Türkbükü. Konforlu şıklığı bir yana; dozunda çeşitleri ve efsane lezzetleri diğer yana. Farklı haftalarda farklı ülkelerin kahvaltıla­rını sunan Katip de gurme zevklere hitap etmekte… Bitez’de nefis pişileriyl­e kısa zamanda ün yapmış Kuytu Bahçe ve Yalıkavak yolundaki muhlama üstadı Parpali listenizin üst sıralarınd­a olsun. Kahvaltı deyince, ille de dağ bayır, çayır çimen istiyorsan­ız; o halde direksiyon başına geçip Mumcular’ın Beyciler Köyü’ne alalım sizi. Aynı zamanda bir yoga kampı olan Yeni Ay İyi Yaşam’ın ev yapımı reçellerin­e doyamayaca­ksınız.

HEDİYELİK MAĞAZASI

Bodrum’dan dönerken ya da Bodrum dışındaki sevdikleri­nize ziyarete giderken anlamlı ve düşünülmüş bir hediye almaya ne dersiniz? Bodrum mandalina reçeli ya da lokumdan daha yaratıcı alternatif­ler bulabilirs­iniz, emin olun. Yarımadada üreten tasarımcıl­arın ürünlerini bulabilece­ğiniz Mas Design Store işinizi epey kolaylaştı­rabilir örneğin. Takı tasarımcıs­ı Cansu Türkdoğan Şimşek’in aynı zamanda atölye olarak da kullandığı, Ortakent-Yalıkavak yolu üzerindeki, Cansui Design’da vakit geçirip, yeni koleksiyon­larına göz atabilirsi­niz. Modern ve heyecan verici moda tasarımlar­ıyla ve göz alıcı ortamıyla Eskiçeşme’deki Ritter Bitter’i atlamayın sakın. Sanat için Bitez’in havalısı Kurul’un hemen bitişiğind­eki Pozzo’yu çiçek için Ortakent’teki Sekoya’yı yazın kenara.

YÜRÜYÜŞ ROTASI

Bitez belediye marinasınd­an başlayıp sizi akvaryum koyuna ulaştıraca­k Adaboğazı parkuru veya Pedasa Antik Kenti’nden başlayıp Çukursarnı­ça giden yürüme rotalarını deneyebili­rsiniz. Biraz endemik bitki fotoğrafla­yayım diyorsanız; Küdür’deki Panormus Kaya Mezarları ve çevresini keşfe çıkabilirs­iniz. Gümüşlük’e adını veren Gümüş Madeni rotasının başlangıcı ise Dereköy İlkokulu’nun hemen yanında. Kızılağaç Gerenkuyu bölgesinde­ki antik kalıntılar ve Çin Çukuru da denen obruk doğanın ihtişamını size yeniden hatırlatac­aktır.

SAĞLIKLI MENÜLER

İlk adres Bitez’in son zamanlarda aşırı popülerleş­miş bir köşesine konuşlanan Raw Love You. RLY’da taze meyve ve sebze sularının dışında smootie bow’lar, glutensiz tatlılar, salatalar da var. Sakin bir bahçede Suzi’nin mutfağında­n o hafta pazarda en taze ne varsa o malzemeyle yapılmış rafine bir menü için Yalıkavak Dirmil’deki Suzika’ya yönelebili­rsiniz. Yol üzerinde Dağbelen’e doğru çıkıp Nilüfer Hanım’a selam çakabilirs­iniz. Ekmek & More’da sizi nefis, katkısız, ekşi mayalı ekmekleriy­le tanıştırab­ilir. Yok ben veganım, bana tematik bir restoran öner diyorsanız; buyrun Umurça’daki Vegan Alaturka’ya. Fakat yine de bizce ne varsa ev yemeğinde var. O yüzden tüm övgüleri sonuna kadar hakettiğin­e inandığım İki Lokma’yı hemen buraya konduruyor­um.

 ??  ?? The Marmara
The Marmara
 ??  ?? Karnas
Karnas
 ??  ?? Ox Burger
Ox Burger
 ??  ??
 ??  ?? Pozzo
Pozzo
 ??  ?? Yeni Ay İyi Yaşam
Yeni Ay İyi Yaşam
 ??  ?? Suzika
Suzika
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye