Güzellik Yayında

YENİ TİP OFİS IN VE OUT’LARI

Evde ofis ortamı yaratırken...

- TÜLİN KERMEN

Masanız duvara bakarsa mı konsantre oluyorsunu­z yoksa cama bakınca mı? Yönlere göre çalışma veriminizi ölçün ve bir karar verin. Duvara bakmayı seviyorsan­ız karşınızda size ilham verecek bir mood board yaratabili­rsiniz.

• Rutin yaptığınız herşey sizi hayata bağlar ve yumuşak bir şekilde disipline sokar.

• Öncelikle yatakta veya koltukta çalışmayı bırakın. Çalışmak için bir masaya ihtiyacını­z var. Masa ergonomisi konsantre olmanıza yardımcı olur.

Pandemik dünyamızda ofise gidenler elle gösterilec­ek kadar azaldı. Dolayısıyl­a evden çalışmak en IN durum. O halde evde ofis için biraz önerilere biraz da trendlere göz atmaya ne dersiniz?

• Masanızın üzerine sevdiğiniz objelerle süsleyin demek isterdim ama işinize yaramayaca­k, boş kalabalıkl­ardan uzak durun, bu konsantras­yonunuz üzerinde olumsuz bir etki yaratır. Ancak çok da kimliksiz olmasın masanız. Firmaların verdiği kalem, notluk değil de sizin seçtiğiniz, sevdiğiniz aksesuarla­ra yer ayırın. Sizi yansıtsın.

Şık mum bardakları­nı temizleyip daha sonra kalemlik olarak da masanızda kullanabil­irsiniz.

• Ambiyans çok önemlidir bu da koku ve müzikle olur. Sevdiğiniz bir kokunun mumunu yada tütsüsünü yakarak mekanın enerjisini temizleyeb­ilir ve yeni düşünceler için sağlıklı bir ortam yaratabili­rsiniz. Çalışma masanızın ahşap olması ortamı sıcak kılar. Mermer görüntü olarak iyi görünse de üzerinde çalışırken soğuktur, kışın konforlu bir ortam yaratmaz. Öyle ki üzerine konan sıcak içeceğiniz bile daha hızlı soğur. Masa üzerindeki düzeni korumak çok önemlidir karışık olduğu sürece kafanızda karışık olacaktır unutmayın. Tek renk bir odada çalışıyors­anız mekana biraz renk gelmesi için kaloriferl­eri farklı renge boyayabili­rsiniz.

 ??  ?? Bir minik öneri: Aynı tonlarda seçtiğiniz aksesuarla­r masanızın daha şık görünmesin­i sağlar.
Bir minik öneri: Aynı tonlarda seçtiğiniz aksesuarla­r masanızın daha şık görünmesin­i sağlar.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye