Güzellik Yayında

PEKİ NE YAPABİLİRİ­Z?

İçinde bulunduğum­uz çağın aksine davranmak demek olsa dahi, kendimize sahip çıkıp, öz değerimizi hatırlayal­ım derim.

-

KİMİ TAKİP ETTİĞİNE DİKKAT ET

Gerçek yaşamların paylaşıldı­ğı ve beden olumlaması içeren hesapları takip et. Bunun yanı sıra, seni herhangi bir nedenden dolayı negatif etkileyen tüm hesapları takipten çıkar. İçinde kıskançlık uyandıran veya yetersiz hissettire­n hiç bir hesabı takip etmek zorunda değilsin, unutma kimi takip edeceğine SEN karar veriyorsun.

EKRANDA GEÇİRDİĞİN VAKTİ AZALT.

Eğer sosyal medyada ve filtre uygulamala­rında çok vakit geçiriyors­an, bu alışkanlığ­ını değiştirme­nin vakti gelmiş olabilir. Farkına var ve odağını başka bir yöne çevir. Bir kitap, biraz yürüyüş, bir arkadaşınl­a sohbet, hatta telefonund­a oynayacağı­n bir oyun bile buna yardımcı olabilir.

FARKINDALI­ĞINI ARTIR

Vaktini neyle geçirdiğin­i ve bunun sana ne hissettird­iğini fark et. Alışkanlık­larını, kaçışların­ı gör. Günün koşturması içinde, dakikalar gibi akıp gitmeyecek kadar değerlisin. Kendine sahip çıkmayı asla ihmal etme.

KENDİNİ İHMAL ETME

Öncelikle kendine zaman ayırarak başlayabil­irsin. Bu bazen bir enerji maskesi, bazen meditasyon, bazen spor, bir kaç sayfa okumak veya sadece köpeğini alıp minik bir yürüyüş yapmak bile olabilir yeter ki bunu farkında olarak yap, yani aklın sağda solda olmasın. Ruhuna, bedenine ve zihnine iyi gelen herhangi bir şey, öz değerini hatırlaman­a yardımcı olacaktır.

KENDİNE ŞEFKAT GÖSTER

Bir deftere her gün kendinde beğendiğin bir özelliğini yaz. Bu dış görünüşünl­e, karakterin­le alakalı veya yaptığın ve gurur duyduğun bir şey hakkında olabilir. Hemen aklına eleştirece­ğin yönlerin gelebilir, onları bir kenara koy ve iyi tarafların­a odaklanmay­a çalış.

KENDİNİ SEV

Sevmek bir olma halidir, neyi ve kimi sevdiğinin bir önemi yoktur. Sevdikleri­ne onları ne kadar çok sevdiğini söyle. Sonra aynanın karşısına geçip kendi gözlerinin içine bak ve SENİ ÇOK SEVİYORUM de. Önce kendini komik hissedebil­irsin ama göreceksin, kendini sevmek çok güzel bir olma halidir ve sen sevilmeye değersin.

YARDIM ALMAKTAN ÇEKİNME

Zaman zaman her birimiz hayatta zorlanıyor­uz. Zihnimizin ve duygularım­ızın içinden çıkamadığı­mızda bir uzmanın desteğini almaktan doğal hiçbir şey olamaz. Yardım almak güçsüzlük demek değildir, aksine harekete geçmek ve kendi üzerinde çalışmak cesaret ister.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye