Hurriyet Print Edition

‘ İ ndirim’ yalanı TUTMADI

Ayşe Korur, boşanma aşamasında­ki eşi Gencay Korur tarafından av tüfeğiyle öldürülmüş­tü. Gencay Korur indirimsiz ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası aldı. Gerekçeli kararda, Gencay Korur’un haksız tahrik indirimind­en yararlanab­ilmek için savcılıkta­ki ifad

-

ÇANAKKALE Bayramiç’te yaşayan Ayşe Korur (38), uzun süredir şiddetli geçimsizli­k yaşadığı 2 çocuğunun babası 17 yıllık eşi Gencay Korur’u (42) bir yıl önce terk edip Ezine’deki babaevine dönerek, boşanma davası açtı. Düğünlerde çalgıcılık yapan Gencay Korur, 9 Ağustos 2022 gecesi boşanma davaları süren eşiyle konuşmak için kayınpeder­inin evine gitti. Gencay Korur, burada yanında getirdiği av tüfeğiyle eşini öldürüp kaçtı. Sosyal medya hesabından ‘gülen yüz’ ifadesi ve ‘gururlu hissediyor’ paylaşımı yapan Korur, polis tarafından İzmir Dikili’de yakalandı. İfadesinde, “Olay günü eşimin cilveli şekilde telefonla konuştuğun­u duyunca sinirlener­ek av tüfeğini sakladığım yerden aldım. Evin içerisine girip kendisine ateş ettim” diyen Korur, tutuklandı. Korur hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AĞIRLAŞTIR­ILMIŞ MÜEBBET ALDI

Davanın 12 Mart’ta görülen Çanakkale 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasın­a tutuklu sanık Gencay Korur, SEGBİS’le katılırken, Ayşe Korur’un yakınları ise duruşma salonunda yerlerini aldı. Duruşmada mütalaasın­ı açıklayan savcı, tutuklu sanık Gencay Korur’un ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırılm­ası talebinde bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık Korur, “Yaptığınız­ın adil yargılanma olmadığını düşünüyoru­m. Mütalaayı kabul etmiyorum” dedi. Korur’un savunmasın­dan sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Korur, ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı. Mahkeme, indirim de uygulamadı.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Davayla ilgili 14 sayfalık gerekçeli karar açıklandı. Sanık Gencay Korur, eşi sadakatsiz olduğu için eylemi gerçekleşt­irdiğini savundu. Mahkemede “Ses gelince eşim beni fark etti. ‘Korkma’ dedim. Senin için geldim. Hadi gidelim. Hani sen tövbe etmiştin? Adamlarla konuşuyors­un ama ben seni dinledim’ dedim. O da bana ‘Madem bunları biliyorsun boynuzlusu­n, niye geliyorsun’ dedi ve yüzüme tükürdü. Eve gitmeye başladı ve küfretti. Kendimi tutamadım. Tüfeği aldım evin içine direkt ateş ettim” beyanında bulundu. Ancak, Ezine Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nda 11 Ağustos 2022 tarihli beyanında böyle bir olaydan bahsetmedi. Sanık haksız tahrik indirimind­en yararlanab­ilmek için savunmalar­ını değiştirdi­ğine kanaat getirildi ve sonradan değiştirdi­ği bu beyanların­a mahkeme itibar etmedi.

 ?? ?? Eşi Ayşe’yi öldürüp sosyal medya hesabından ‘gururlu hissediyor’ paylaşımı yapmıştı.
Gencay Korur
Eşi Ayşe’yi öldürüp sosyal medya hesabından ‘gururlu hissediyor’ paylaşımı yapmıştı. Gencay Korur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye