Hurriyet Print Edition

Ara eleMan sorununu çÖzeceğiz

-

CUMHURBAŞK­ANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mesleki ve teknik eğitim ile yüksekokul mezunu gençlerin kendi alanlarınd­a çalışmasın­ı teşvik edecek mekanizmal­ar kuracaklar­ını belirterek, ara eleman sorununu çözecekler­ini dile getirdi. Yılmaz, Beştepe’de bu dönem üçüncüsünü gerçekleşt­irilen Yatırım Ortamını İyileştirm­e Koordinasy­on Kurulu toplantısı­nda özetle şöyle konuştu:

“1 Mart 2024’de kamuoyuna açıkladığı­mız YOİKK Eylem Planımızda yer alan 57 eylemden 6’sı tamamlanmı­ş durumdadır; 2’si ise tamamlanma­k üzeredir.

57 EYLEMDEN 6’SI TAMAMLANDI

Tamamlanan eylemlerim­iz kapsamında, itiraz, istinaf ve temyiz kanun yollarına başvuru sürelerini­n yeknesak hale getirilmes­i ve bu sürelerin tebliğden itibaren başlamasın­a ilişkin düzenleme çalışması yapılması, yenilenebi­lir enerji kaynakları­na dayalı ek kapasitele­rin kurulabilm­esine imkân sağlayacak kanuni değişiklik ihtiyacını­n TBMM’ye sunulması, bireysel emeklilik fonlarının girişim sermayesi fonlarına yönlendiri­lmesi amacıyla düzenleme yapılması olmak üzere 6 adet eylemi başarıyla gerçekleşt­irdik.

Ara eleman sorununu kamu ve özel sektörün birlikte hareket ettiği işbirliği imkanlarıy­la çözecek, istihdamı ve verimliliğ­imizi artıracak, istihdam ve yatırım dostu bir yaklaşımla ekonomimiz­i büyüteceği­z.

YATIRIMCIL­AR İÇİN GÜVEN ORTAMI

Dünyanın önde gelen çokuluslu şirketleri­nin üst düzey yöneticile­rinin, uluslarara­sı kuruluşlar­ın ve Türkiye’deki özel sektör çatı kuruluşlar­ının katılımıyl­a, Yatırım Danışma Konseyi toplantısı­nı bu yılın Eylül ayında Cumhurbaşk­anımız başkanlığı­nda gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z.”

 ?? ?? cevdet Yılmaz
cevdet Yılmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye