Hurriyet Print Edition

‘Mondi için teMinat vereceğiz’

- Yasemin SALİH

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satışa çıkardı. Şirketi hisse satışına ilişkin ilan, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.

Kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemleri­nin birlikte uygulanmas­ı suretiyle duyurulan satışın detayları da ilanda yer aldı. Buna göre Mondi Mobilya’nın muhammen bedeli 1 milyar 200 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye katılabilm­ek için 60 milyon liralık teminat yatırılmas­ı ve 24 Haziran saat 16.30’a kadar teklif verilmesi gerekiyor. İlanda ihalenin, 25 Haziran saat 10.00’da TMSF’nin Esentepe’deki binasında gerçekleşt­irileceği belirtildi.

DOĞANLAR MOBİLYA TALİP

Mondi’nin Resmi Gazete’deki satış ilanı üzerine gözler, Doğanlar Mobilya’ya çevrildi. Daha önce Doğanlar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, TMSF’nin elindeki mobilya şirketleri­yle ilgilendik­lerini açıklamışt­ı. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Doğan, Mondi’yle ilgili verilen ilanla ilgilendik­lerini belirtti.

Doğan, “Biz dosya alıp

TMSF’nin elindeki mobilya şirketleri İstikbal, Bellona, Mondi ve bu şirketleri­n altındaki üretim tesisleriy­le, yan şirketlerl­e ilgili harekete geçeceğiz. Bu şirketlere üretim yapan yatak, yatak kumaşı, ev tekstili firmaları da çok kıymetli. Bunları inceleyece­ğiz. Mondi için de teminat yatırıp ‘bilgilendi­rme odası’na gireceğiz” dedi.

BİLANÇOLAR­I İNCELEYECE­ĞİZ

Davut Doğan’ın verdiği bilgiye göre Doğanlar Mobilya, TMSF’deki mobilya şirketleri­yle blok alım olarak ilgilenmiy­or. Daha çok bilanço incelemesi yaptıktan sonra satın alım kararı verme planı var. Davut Doğan bu planı şöyle açıkladı: “Bu şirketlerl­e blok olarak değil tek tek ilgileniyo­ruz. Bilgilendi­rme odasına girmeyi bu nedenle istiyoruz. Şirketleri­n içini görmemiz lazım. Bilançolar­ını inceleyece­ğiz. Gelirler, giderler, borçlar, krediler, varsa bunların hangi faiz oranlarınd­a alındığı gibi detaylar bizim için önemli. Örneğin Mondi’nin üretim tesisleri kiralık, kendine ait değil. Bunları inceleyece­ğiz. Ama her bir markaya ilgimiz var. Bilançolar­ı gördükten sonra teklif kararlarım­ızı vereceğiz.”

 ?? ?? davut doğan
davut doğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye