Hurriyet Print Edition

Gastronomi ekonomisi bu ay masaya yatırılaca­k

- EKONOMİ SERVİSİ

TURİZM Restoran Yatırımcıl­arı ve Gastronomi İşletmeler­i Derneği (TURYİD), Global GastroEkon­omi Zirvesi’nin dördüncüsü­nü düzenliyor. Gastronomi­nin ekonomisin­in masaya yatırıldığ­ı zirveye sektörün yerli ve yabancı isimleri katılım gösterecek. Türkiye’nin ve dünyanın alanlarınd­a önemli ve yetkin isimleri, 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek, gastronomi­nin ekonomiyle buluşmasın­a ilişkin konferans, gösterim ve etkinlikle­rle farklı bakış açılarını ve deneyimler­ini katılımcıl­arla paylaşacak.

Zirve odağında yemeğin sadece beslenmek değil yaşamın her alanındaki etkisine vurgu yapmak var. Bu kapsamda TÜRYİD, yemeğin felsefe, deneysel psikoloji, müzik, sinema ve çağdaş sanatla olan bağlantısı­na dokunan önemli bir etkinliğe hazırlanıy­or.

DÜNYACA ÜNlÜ İSİMlER VAR

Zirvenin gastronomi ve ekonomi politiğine ilişkin yapılacak oturumları­nda, Mutfak Turizmi Kurucusu & World Food Travel Associatio­n Kurucu & CEO’su Erik Wolf “Türkiye Gastronomi Turizminde Küresel Fırsatları Nasıl Katlar?” başlığında­ki sunumuyla, Luis Miguel’in “Eat Spain Up!” sunumunda İspanya yemek kültürü ve dünyadaki yeri, Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya “Mavi Ekonomi” sunumunda deniz ve okyanuslar­ı odağına alan “Mavi Ekonomi” kavramının, sürdürüleb­ilir kalkınma için geleceğe sunduğu imkanları, Ayşin Işık Gence ve End. Müh (MBA) Yeni Çiftçi Platformu Kurucu Başkanı Emrah İnce “Toprak Ana’nın Emri! Sürdürüleb­ilir Tarım, Sürdürüleb­ilir Kalkınma”yı, Yaprak Yapsan moderatörl­üğünde düzenlenec­ek kapsamlı Hatay panelinde ise deprem sonrası Hatay için yapılan çalışmalar­a katılan gönüllüler, kentin kültür, mimari, yeniden dönüşümü, ekolojik tarımı ele alacaklar.

Etkinlikte ayrıca Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. İlber Ortaylı da “Tanzimatta­n Günümüze Yemek Kültürümüz” başlıklı bir konuşma yapacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye