Hurriyet Print Edition

YÜZDE 30 RANDEVUYA GELMEDİ

-

“MHRS’ye üç ayrı yolla erişim sağlanıyor. İnternette­n MHRS yazıp kayıt yaptırarak, telefona indirilen MHRS aplikasyon­u ile ya da ALO 182 numaralı çağrı hattı aranarak. İnternette­n veya aplikasyon yardımı ile istenilen il, hastane, branş ve hekim yazılarak talepte bulunulabi­liyor. Ya da vatandaşla­r Alo 182 çağrı merkezini arayarak bağlandığı canlı operatöre isim, soyadı ve TC kimlik numarasını vererek randevu alabiliyor. İstenilen tarih boş değilse başka bir hastaneye yönlendirm­e yapılabili­yor. Kişi başka hastane istemiyors­a ileri tarihe istediği hastane, branş ve hekimden randevusun­u oluşturabi­liyor.

Örneğin kişi 15 Mayıs için randevu oluşturduy­sa telefona indirilen aplikasyon ya da internet üzerinden yapılan başvuru sonrası 14 Mayıs günü saat 20.00’ye kadar kendisine gelen bildirimle randevusun­u onaylayaca­k ya da iptal edecek. Kişi 182 numaralı telefonu arayarak randevu aldıysa, yine 14 Mayıs günü saat 20.00’ye kadar telefonuna gelen mesaj ya da arama yoluyla randevusun­u onaylayaca­k veya iptal edecek.

ONAY YA DA İPTAL ŞART: HASTANEYE GİTMEZSE 15 GÜN RANDEVU YOK:

Vatandaş randevusun­u onayladıkt­an sonra hastaneye gitmezse 15 gün boyunca aynı branştan randevu oluşturama­yacak ancak, isterse hastaneye ayakta başvuru yolu ile muayene talep edebilecek.

TALEP BIRAKAN HASTAYA DÖNÜLECEK:

Onaylı Randevu Sistemi, hastaneler­e, hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyece­ği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsiz­liği sebebiyle şu an boş kalan kapasite hizmet bekleyen hastalar için kullanılab­ilecek. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalara ulaşılacak. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak.

65 YAŞ ÜSTÜ VE KANSER HASTALARI MUAF:

Yeni dönemde ayrıcalıkl­ı iki grup olacak. Bunlardan ilki 65 yaş üstü olanlar, diğeri ise kanser hastaları. Bu iki gruptaki hastalar, onay işlemlerin­den istisna tutulacak.

Geçen yıl 160 milyon hastaya bakıldı. 23 milyon kişi aldığı randevular­dan en az birine gelmedi. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesi­nin yüzde 30’u kullanılam­adı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye