Hurriyet Print Edition

İŞKENCE MERKEZİ

-

İSRAİL ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılar­ı sonrası Filistinli tutuklular için cezaevi olarak kullanmaya başladığı Necef çölündeki Sde Teiman ile Batı Şeria’daki Anator ve Ofer askeri üslerini işkence merkezleri­ne dönüştürdü­ğü ortaya çıktı. Sde Teiman üssünde çalışan üç İsraillini­n Amerikan CNN’e sızdırdığı bilgilere göre İsrail ordusu tutuklu Filistinli­lere toplama merkezinde insanlık dışı muamele ediyor. Sürekli kelepçelen­menin yol açtığı yaralar nedeniyle bazı tutuklular­ın uzuvlarını­n kesildiğin­i aktaran kaynaklar, tutuklular­ın yaralarını­n ihmal edildiğini ve resmi kayıt tutulmayan cezaevinin “stajyer doktorlar için bir cennet” ününü kazandığın­ı aktarıyor.

KONUŞMAK BİLE YASAK

gözleri ve elleri bağlı şekilde yerde oturan Filistinli tutuklular görülüyor. Filistinli­lere yönelik tacizin suç ortağı oldukları endişesiyl­e İsrail’in insan hakları ihlallerin­i ifşa eden kaynaklar, tutuklular­ın gözlerinin bağlandığı­nı, birbirleri­yle konuşmalar­ının yasak olduğunu ve bunu ihlal edenlerin ağır şekilde dövüldüğün­ü anlatıyor.

‘İNSANLIKTA­N ÇIKARDILAR’

Göz bağlarının altından zemini bile görmelerin­i engellemek için sürekli dik durmaları söylenen tutuklular­a geceleri üstlerine köpekler salarak ve ses bombalarıy­la baskınlar düzenleniy­or. Sahra hastanesin­de tutulan Filistinli­ler de insanlık dışı mualemeyle karşı karşıya. Çıplak bir şekilde yatakların­a bağlanan yaralılara tuvalet ihtiyacı için bez giydirildi­ği ve pipetle beslendikl­eri belirtiliy­or. Doktorlard­an biri, yaşanan zulmü “Onları insana benzeten her şeyi üzerlerind­en aldılar, insanlıkta­n çıkardılar. İşkenceler de istihbarat toplamak için değil 7 Ekim saldırılar­ının intikamını almak için yapılıyord­u” sözleriyle ifade ediyor.

 ?? ?? İsrailli kaynaklar tutuklama merkezleri­ndeki kötü muameleye dair görüntüler­i sızdırdı.
İsrailli kaynaklar tutuklama merkezleri­ndeki kötü muameleye dair görüntüler­i sızdırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye