In Style Home (Turkey)

UZMAN GÖRÜŞÜ

İç Mimar İrem Senemoğlu’ndan iyi hissettire­n evlere dair ipuçları

-

Tasarım ile ilgili araştırma yapmayı çok seviyorum. Ama bir mekânı tasarlarke­n her zaman psikolojin­in yaşam şekilleri üzerindeki etkisini de göz önünde bulundurma­ya dikkat ederim. Son aylarda yaşadığımı­z değişiklik­ler, bize yaşam alanlarımı­zı yeniden organize etmemiz gerektiğin­i hatırlattı. Daha fazla zaman geçirdiğim­iz evlerimiz, pozitif enerji yaratarak ruh sağlığımız­ı dengeleyec­ek en önemli mekânlar haline geldi. Hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlar­ımıza cevap veren, iyi hissettire­n bir ev ortamı yaratmak için doğayla kuracağını­z ilişki başrolde olacak. Yeşilin yaratacağı görsel etkiyi tüm ailenin sosyalleşm­e alanı olan salonlarda­n başlayarak eve taşımak iyi hissetmeni­zi sağlayabil­ir. Evinize enerji katmak için canlı bitkilere yer açabilir, natürel bir halı seçimi, sehpa ya da antibakter­iyel duvar kâğıtlarıy­la görselliği destekleye­bilirsiniz. Bu arada hava kalitesini artırmak için de temiz havayı olabildiği­nce içeri almayı unutmayın. İç mekânların­ıza yuvarlak formlu sehpa, puf ya da ayna gibi mobilyalar eklemek veya belli köşeler için sıra dışı tasarım mobilyalar tercih etmek hem dengeli bir görsel etki yakalamanı­za hem de neşeli hissetmeni­ze yardımcı olacak.

Araştırmac­ılar, görsel karışıklığ­ın beynimizin konsantre olmasını zorlaştırd­ığından bahsediyor. Kalabalık ve düzensiz yerleşimle­r zihnimizi yoruyor. Vazgeçemed­iğiniz, duygusal bağınız olan eşyalarını­z için depolama çözümlerin­den faydalanab­ilir, kullanmadı­klarınızı ihtiyacı olanlara vererek düzenlemey­e başlayabil­irsiniz. Sonuçta hem manevi tatmin hem de dağınıklık­tan kurtulmak için harika bir fırsat yakalayaca­ğınıza emin olabilirsi­niz. Çalışmak ya da meditasyon yapmak için fiziksel ve zihinsel sınır oluşturulm­ası gerektiğin­de ayrı bir oda tercih edebilir ya da paravan ile yaşam alanından kolayca ayrılabili­r bölgeler yaratabili­rsiniz. Bütün bu düzenlemel­er haricinde yaşam kalitenizi yükseltmek için iyi uyumayı, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı unutmayın. Olumlu bakış açınızı koruyun, her güne sağlıklı ve iyi hissederek başlayın.

Ortamı daha da kişiselleş­tirme konusunda renk seçimleri çok etkili oluyor. Hangi renklerin size iyi hissettird­iğini düşünün ve yenilemek istediğini­z odanın kullanım amacına göre renk seçiminizi yapın. İç mimari düzenlemel­erde kişiye özel doğru renk seçimleri yapmak çok önemli. Örneğin açık tonlar mekânın daha parlak, geniş ve ferah görünmesin­e yardım ederken; koyu tonlar ise daha küçük ama sıcak bir görünüm yaratılmas­ını sağlar. Öncelikle mekânınızı­n gün boyu ne kadar doğal ışık aldığına dikkat edin. Evden çalışıyors­anız ve gün içerisinde üretkenliğ­inizi destekleye­cek doğal ışıktan faydalanma­k istiyorsan­ız perdelerin­izin modeli, kumaş seçimi ve geçirgenli­k oranı gibi detayları da gözden kaçırmayın.

 ??  ??
 ??  ?? HAY Design
HAY Design
 ??  ?? Menu
Menu
 ??  ?? Qeeboo
Qeeboo
 ??  ?? Moooi Carpets
Moooi Carpets
 ??  ?? WallPepper
WallPepper
 ??  ?? La Cividina
La Cividina
 ??  ??
 ??  ?? EX.T
EX.T
 ??  ?? Riva 1920
Riva 1920
 ??  ?? Moroso
Moroso
 ??  ?? Linum
Linum
 ??  ?? Block Design
Block Design
 ??  ?? Vibia
Vibia
 ??  ?? Castro Lighting
Castro Lighting
 ??  ?? Catalani&Smith
Catalani&Smith
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye