In Style Home (Turkey)

YEPYENİ BİR DENEYİM

Lezzet avcılarına yeni bir heyecan sunan Kurul, klasik ocakbaşı deneyimini yıkıyor. Eklektik mimari anlayışını­n yarattığı atmosfere Bodrum’un benzersiz havası eşlik ediyor.

- @kurulbitez hazırlayan SELİN GÜRSEL fotoğrafla­r AYÇA KOBANBAY

Ağustos ayından bu yana yepyeni bir anlayışa ev sahipliği yapan Kurul, klasik ocakbaşı kültürü etrafında hareket ederken menüsüne eklediği dünya mutfağı lezzetleri­yle fark yaratıyor ve dumanı üstünde tüten etlerin nefis hâlini füzyon mutfak yaklaşımıy­la buluşturuy­or. Anadolu kültürünün sıkı bağlarını lezzet, gelenek, tarih ve kültürü ile harmanlaya­n Kurul’un menüsünde ise mekâna özgü Dertalan kebabı, yanık patlıcan, zeytin piyazı, pirpirim salatası ve ali nazik ön plana çıkıyor. Otantik yemek deneyimini eklektik mimari anlayışıyl­a birlikte sunan restoranın dekorasyon­u ise Görsel Tasarımcı Başak Çakır imzası taşıyor. İçinde bulunduğu köy ile yakaladığı uyum, sıcak ve rahat bir atmosfer yaratılmas­ını sağlamış. Mekâna adım attığınız anda bir yanda Yunanistan’dan, öteki tarafta İtalya, Bodrum veya Meksika’dan mimari ögeler sizi selamlıyor.

Tüm bu çeşitliliğ­i içeren ocakbaşı kültürünü ise mekânın ortakların­dan

Kaan Çakır’ın 8 aylık çalışması sonucunda oluşturduğ­u müzik listeleri tamamlıyor. Kış mevsimi için de iddiasını koruyan restoranın kapalı alanında yer alan dairesel ocakbaşı ekibin en özendiği yerlerin başında geliyor ve insanların ateşin başına yani ocağa toplanması onların felsefeler­inden birini oluşturuyo­r. Gurme bir vizyonla yaratılan Bitez’in en yeni mekânı, deneyimli mutfak kadrosuyla tipik bir ocakbaşınd­a bulabilece­ğinizden çok daha fazlasını vaad ediyor.

 ??  ?? Özenle ve defalarca üzerinden geçilerek hazırlanmı­ş rafine ama bir o kadar da doyurucu menüsü mevsime göre organik olarak hazırlanıy­or. Kurul, bitkilerle, teknik detaylarla, mimariyle ve menüyle ayrı ayrı uğraşan güçlü bir ekibin imzasını taşıyor.
Özenle ve defalarca üzerinden geçilerek hazırlanmı­ş rafine ama bir o kadar da doyurucu menüsü mevsime göre organik olarak hazırlanıy­or. Kurul, bitkilerle, teknik detaylarla, mimariyle ve menüyle ayrı ayrı uğraşan güçlü bir ekibin imzasını taşıyor.
 ??  ??
 ??  ?? Restoranın tasarım kodları arasında bulunan Bodrum sıvası, samanlı ve eskitme sıvalar ile ahşap kirişler mekânda doğal bir yaşanmışlı­k hissi yaratıyor.
Restoranın tasarım kodları arasında bulunan Bodrum sıvası, samanlı ve eskitme sıvalar ile ahşap kirişler mekânda doğal bir yaşanmışlı­k hissi yaratıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye