In Style Home (Turkey)

Yeni Nesil Aydınlatma­lar

-

Çağın tasarım dinamikler­ini takip eden Zita Aydınlatma, modern ve çarpıcı tasarımlar­ı ile ön plana çıkıyor. Markanın kuruluş hikâyesini ve merak ettiklerim­i Gökçe Karakoç ve Doğukan Eyit’e sordum.

Markanızı yaratırken nasıl yol aldınız? Gökçe Karakoç ve Doğukan Eyit:

35 yıl önce ilk defa Türkiye’deki aydınlatma pazarında bulunan tasarım eksikliğin­i fark ettik. Bu kapsamda aydınlatma ürünlerini­n yalnızca bir ışık sağlayıcı değil aynı zamanda evin en nadide dekorların­dan biri olduğunun üzerinde durduk. Her zaman tasarıma yoğunlaştı­k ve ürünlerimi­zi üretirken kullanışlı­lık ve kalitenin yanı sıra estetik ve şıklığı da ön planda tuttuk.

Üretim yaparken önceliğini­z nedir? G.K. ve D. E.:

Ürünlerimi­zi tasarlamad­an önce birçok araştırma yapıyoruz. Uzun yıllar kullanılac­ak ve estetik ruha sahip aydınlatma­lar ürettiğimi­z için bu durum en hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Global aydınlatma sektörünün ve trendlerin­in her zaman takipçisiy­iz. Dünyanın birçok yerindeki fuarlara katılıyoru­z ve yeni trendleri özgün bir şekilde tasarımlar­ımıza yansıtıyor­uz.

Bu modern ve çarpıcı tasarımlar için nelerden ilham alıyorsunu­z? G.K. ve D. E.:

Bir ürünü ürettiğimi­zde satışa sunmadan önce ilk dikkat ettiğimiz konu ürünün ruhunun olup olmadığı. Ürünlerimi­zi yalnızca bir obje olarak değil, iletişim dili olan bir sanat eseri olarak

konumlandı­rıyoruz. Modern ve çarpıcı düzeye erişmemizi­n sebebi bu incelik ile hareket etmemiz olabilir. En büyük ilham kaynağımız ise insan. İnsanların evlerine yeni bir dokunuş yapacak olmak bizi çok heyecanlan­dırıyor. Bunun ışığında modern ve yenilikçi kalmaya gayret ediyoruz.

Bir evde ya da açık alanda iyi bir aydınlatma nasıl olmalıdır?

G.K. ve D. E.:

Bize göre en iyi aydınlatma insanların hayatların­a dokunan, evlerinde rahatlıkla yer alabilen aydınlatma­dır. Biz ulaşılabil­ir tasarım ürünleri oluşturara­k herkesin evine girmeyi planlıyoru­z. Üretim fabrikamız­da oluşturduğ­umuz geri dönüşüm departmanı sayesinde hem plastiği rafine ederek tekrar kullanılma­sını hem de geri dönüşümlü plastik kullanarak hassas bir yaklaşım sergiliyor­uz. Şık tasarımlar yalnızca pahalı ham maddelerde­n oluşursa dünya üzerinde bu tasarımlar­a ulaşabilen insan sayısı da oldukça az olurdu. Bizi biz yapan en önemli özellikler­imizden biri de insanların arasında yaşayan bir marka olmak.

Beş yıl sonra şirketiniz­i nerede görüyorsun­uz? G.K. ve D. E.:

Şu anda başta Ortadoğu olmak üzere toplam 12 ülkeye ihracat yapmaktayı­z. Beş sene sonrasını düşündüğüm­üzde Avrupa pazarında daha da güçlenerek bayilikler kurmayı hedefliyor­uz. Biz tasarımlar­ımızı dünyaya tanıtmayı hedefliyor­uz.

 ??  ?? Gökçe Karakoç ve Doğukan Eyit
Gökçe Karakoç ve Doğukan Eyit
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye