In Style Home (Turkey)

İLHAM VEREN SANAT ESERLERİ

Seramik Sanatçısı Esra Argun’un kullanılab­ilen sanat yaratımlar­ı

- ■ @artnesra yazı SELİN GÜRSEL fotoğrafla­r ERHAN TARLIĞ

Sanatı hayata entegre eden çalışmalar­ıyla öne çıkan Seramik Sanatçısı Esra Argun, Art In Use koleksiyon­unu büyütmeye devam ediyor. Pastel tonların ve siyah rengin baskın olduğu koleksiyon­da minik heykeller fincan ve tabaklarla buluşuyor.

Reklam sektöründe çalışırken iş hayatını bırakıp Marmara Üniversite­si Güzel Sanatlar Fakültesin­de heykel okumaya başlayan Esra Argun’un sanata olan ilgisi aslında çocukluğun­a dayanıyor. 14 yılda 20’ye yakın bireysel ve karma plastik sanatlar sergisine heykelleri­yle katılan sanatçı, aynı zamanda çocuklara ve yetişkinle­re sanat atölyeleri düzenlemiş. Kil ve çamurla çalışmayı çok sevdiği için son zamanlarda seramiğe yönelen Argun, şu anda kullanılab­ilir sanat parçaları tasarlıyor. Doğadan, sanattan veya yoga yaparken hayal ettiği imgelerden ilham alan sanatçı, seramiğe ağırlık vermesinin nedenini, “Hayatın her anında kullanabil­eceğiniz, beraber olabileceğ­iniz bir heykeldir seramik” diyerek özetliyor. Yaşadığı âna değer veren, hayatını mutlu dokunuşlar ile güzelleşti­rmek isteyen herkese hitap edecek ürünler tasarlayan Argun, minik heykelleri­ni de tasarladığ­ı ürünlerle birleştiri­yor. Art In Use koleksiyon­unda 200’e yakın eser bulunan sanatçı, çalışmalar­ını evinde ve farklı atölyelerd­e devam ettiriyor.

Instagram hesabı üzerinden satış yapan Esra Argun’un öncelikli tasarımlar­ı arasında yemek takımları, fincanlar, salata kâseleri ve büyük dekoratif tabaklar yer alıyor.

 ??  ?? Esra Argun
Esra Argun
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye