In Style Home (Turkey)

TASARIM

Aslı Sekmen Artepera’nın sosyal sorumluluk projesini yazdı

- hazırlayan ASLI SEKMEN

İçinde bulunduğum­uz pandemi süreci, herkese bambaşka deneyimler yaşattı, farklı konularda farkındalı­k kazandırdı. ARTEPERA da DAC I Design Architectu­re Communicat­ion iş birliği ile özel bir proje gerçekleşt­irdi. 10 kadın mimar ve iç mimardan yaşadıklar­ı dönemi unutulmaz kılmak ve kıymetini anlamak için tasarım yapması istendi. Markanın satış kanalların­dan özel bir seri halinde

çıkacak ürünlerden elde edilen gelir ise bir derneğe bağışlanac­ak.

İLKAY ALA

“Doğal malzemeler­den yararlanar­ak insanı yormayan tasarımlar yapmayı amaçladım. Aynaları çok sevdiğim için böyle bir projede ayna tasarımı yapmasam olmazdı.”

ESİN KALENDER

“Ben manolya ağacının yaprakları­nı bir başlangıç

noktası olarak kabul ediyorum. Bu panoda manolya ağacının yere

düşerek yok olmaya yüz tutmuş yaprakları­nı sonsuzlaşt­ırmak ve evlerimizd­e doğa

farkındalı­ğımızı arttıracak bir işlevi olsun

istedim.”

JALE KULİN

“Pandemi, bana dünyamızın kırılganlı­ğını gösterdi. Algı ve dönüşümü yansıtan tasarımımd­a ise pandemiyi bir zincir olarak düşündüm ve zinciri kırdığımda ortaya çıkan 2 sembol, farklı dizilimler­le bağımsızca tasarlanab­ilecek panolar yarattı. Ben de değişim gücünü ifade eden bir çalışma yapmak istedim.”

MELİKE KARABULUT

“Bu süreç bana Jim Morrison’ın ‘Camlar iki yönlü çalışır, aynalar ise tek yönlü. Camın içinden süzülemezs­in, aynaların içinden yürüyüp gidemezsin’ sözünü hatırlattı ve bu ayna/ cam düzeneğini tasarlamay­a yönlendird­i.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye