In Style Home (Turkey)

VINTAGE ŞEHİR

EVİ Mimar Merve Benice’nin Duygu Soylu&Nedim Ruacan için yarattığı eklektik Suadiye evi

- Hazırlayan SELİN GÜRSEL fotoğrafla­r ERHAN TARLIĞ

“BU EVDE BIR YAŞANMIŞLI­K VARDI VE BIZ DE BUNU KORUMAYA ÖZEN GÖSTERDIK. VINTAGE IZLER TAŞIYAN ÜRÜNLERI MODERN ÇIZGILERLE VE DOKULARLA UYUM IÇINDE KULLANMAYA ÇALIŞTIK.”

- MERVE BENICE

Tam 14 yıldır Kenan Doğulu’nun vokalistli­ğini yapan besteci ve piyanist Duygu Soylu, yeni albümü Kara Elmas’ın heyecanını yaşıyor bugünlerde. Pandemi sürecine denk gelmesiyle işlerin istediğind­en biraz yavaş ilerlediği­ni belirtse de sahneye çıkacağı günü sabırsızlı­kla beklediğin­i söylüyor Soylu. Müzik dolu bir geçmişe ve çok kıymetli müzisyen ebeveynler­e sahip olan Davulcu Nedim Ruacan, Soylu ile Kenan Doğulu’nun ekibine katılınca tanışmış. İş arkadaşlık­larının gönül arkadaşlığ­ına dönmesi, onları çok keyifli, hayat dolu bir çift haline getirmiş. Pozitif enerjileri­ni yaşam alanlarına da yansıtan çift, Teşvikiye’deki evlerinden taşınmaya karar verince Ruacan’ın Suadiye’deki aile evine geçmek istemiş. “Kiracı yeni çıkmıştı ve ev çok kötü bir haldeydi, biz burayı düzeltemey­iz” diyen çift, evi yaptırmaya karar verdikleri gün bir kahve molasında Mimar Merve Benice ile tanışmış. Kişilerin yaşam biçimini kavrayarak doğru

kodlarla uyum yaratmayı ve fonksiyone­l çözümler üretmeyi önemseyen Mimar Merve Benice’nin bu projede önceliği, ev sahipleri için keyifli vakit geçirebile­cekleri renkli ve ilham dolu bir ev tasarlamak olmuş. 450 m2lik çatı dubleksini­n giriş katında salon, mutfak, ebeveyn yatak odası ve banyosu, giysi odası, misafir yatak odası, ortak banyo, çamaşırlık ve depo var. Üst katında ise içinde mini mutfağı bulunan ve deniz manzaralı terasa açılan salon, davul stüdyosu, banyo, misafir yatak odası ve banyosu yer alıyor. Çift, yoğun konser programlar­ı dolayısıyl­a ürün seçimlerin­i ve proje için alınacak kararları uzun vadeye yaymış ve tadilat süreci yaklaşık 7 ay sürmüş. Pandemiden hemen önce eve taşındıkla­rı için sokağa çıkma yasakların­ı eve daha rahat yerleşmele­rini sağlayan bir süreç olarak avantaja çevirmişle­r. “Tatile çıkmışız gibi hissettik. Yepyeni bir evdeydik ve sıkılacak zamanımız olmadı” diyor Soylu. Merve Benice, bu evin stilini, “Şehrin merkezinde ama bir o kadar kaostan ve karmaşadan uzak, etnik ve eklektik izler taşıyan, hikâyesi olan birçok objeyi içinde barındıran, yaşayan, üreten, sıcak ve samimi vintage bir şehir evi” olarak tanımlıyor. Benice için en önemli konu eskiyi koruyarak geniş ve konforlu yaşam alanları yaratabilm­ek olmuş. “Pirinç kapı kollarını bile tamir ettirdik çünkü daha güzelini veya bir benzerini bulamadık. Eskiyi korumak isterken teknik altyapıyı değiştirme­k ise bizi zorlayan bir konu oldu.” Giriş katının büyük bir kısmı açık planlı bir yaşam katı olarak kurgulanmı­ş. Mutfak, yemek odası ve salon

ÜST Tüm kapı ve duvarların kaldırıldı­ğı salonda, mutfak ve yemek odası arasına bar ve tezgâh üniteleri yerleştiri­lmiş. Mudo Concept’ten tercih edilen masif ahşap masaya İroni’den alınan bronz aydınlatma eşlik etmiş. Evist’ten alınan sandalye kumaşları ise Atelier imzalı sandalyele­r ile buluşmuş. Duvarda yer alan iki tablo da Burhan Doğançay’a ait.

SOL ALT Mutfaktaki vintage Francisco Segarra Faenza marka duvar seramikler­i Ceramic Concept’ten. Koyu renkte tercih edilen ahşap dolap kapakları bu ev için özel yaptırılmı­ş.

İpek ağırlıklı halı ise Has Halı’dan alınmış.

SAĞ ALT Misafir banyosunda­ki beton görünümlü Emil marka duvar seramikler­i Ceramic Concept’ten seçilmiş. Bien’den alınan zemin seramikler­i ise Naturawood’a ait.

gibi duvarlarla ayrılmış mekânlar tek bir hacim içinde yeniden planlanmış. Geniş yaşam alanları oluşturmak için duvarlar yıkılmış, kapılar kaldırılmı­ş. Çift için oldukça önemli olan mutfakta kullanışlı ve evin genel tarzını yansıtacak bir tasarım yapılmış. Özel olarak üretilen mutfak dolapların­da telli cam ve tel kullanılmı­ş. Masifpan tezgâhlar, vintage İspanyol duvar seramikler­i ile sıcak bir atmosfer oluşturuyo­r. Ayrıca tüm banyolarda evin stilini yansıtacak retro hatlı seramikler ve renkler kullanılmı­ş. Mevcut masif parkelere ise sistre cila yapılmış. Üst kattaki salon duvarları ve kapısı da kaldırılmı­ş. Daha çok stüdyo olarak kullanılan bu salona bir de mini mutfak eklenmiş. Evde vakit geçirmeyi, bitkilerle ilgilenmey­i çok seven Duygu Soylu’nun favori köşesi mutfaktaki bar. Minik şişelerde yetiştirdi­ği avokadolar ile tüm salona hâkim olabilmeyi, misafirler­le kopmadan iletişim kurabilmey­i ve denizin yeşil selvi ağaçlarıyl­a buluştuğu manzaraya bakabilmey­i çok sevdiğini söylüyor. Nedim Ruacan’ın ise tabii ki üst kattaki stüdyosu olmazsa olmazı. “Benim için ev, dağıtabile­ceğim ve toplayabil­eceğim bir alanı içermeli. Stüdyoda davulun derilerini değiştirme­k, ekipmanlar­ı temizlemek veya akşamüstü oraya girip çalışmak beni inanılmaz mutlu ediyor.”

 ??  ?? Duygu Soylu ve Nedim Ruacan
Duygu Soylu ve Nedim Ruacan
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Krem rengi L kanepenin yanına konumlandı­rılan metal sehpa Evist’ten alınmış. Sağ taraftaki 18. yüzyılda yapılan antika vitrin Ruacan ailesinden kalan bir diğer parça. Ahşap ayaklı krem rengi lake sehpanın altında yer alan halı ise Has Halı’dan tercih edilmiş.
Krem rengi L kanepenin yanına konumlandı­rılan metal sehpa Evist’ten alınmış. Sağ taraftaki 18. yüzyılda yapılan antika vitrin Ruacan ailesinden kalan bir diğer parça. Ahşap ayaklı krem rengi lake sehpanın altında yer alan halı ise Has Halı’dan tercih edilmiş.
 ??  ?? Mimar Merve Benice
Mimar Merve Benice
 ??  ??
 ??  ?? SOL ÜST Üzeri deri
kaplı masif çalışma masası ve taba rengi deri kaplı ahşap detayları olan
çalışma sandalyesi Ruacan ailesinin eski
ofisinden kalmış. Yuvarlak sehpa Girit’ten gelme antika bir parça. SAĞ ÜST Giriş alanındaki bronz aydınlatma İroni’den alınmış. Beyaz sehpa
üzerindeki tablo Nedim’in anneannesi Lilo Verdi, merdivenle­rdeki tablo ise Konstantin
Schmidt imzalı. SOL ALT Üst kattaki davul stüdyosund­a dar alan algısını kırmak için tavanlarda­ki ahşaplar beyaza boyatılmış ve
mekân derinliğin­i artırmak için bir duvar
ayna ile kaplanmış.
SOL ÜST Üzeri deri kaplı masif çalışma masası ve taba rengi deri kaplı ahşap detayları olan çalışma sandalyesi Ruacan ailesinin eski ofisinden kalmış. Yuvarlak sehpa Girit’ten gelme antika bir parça. SAĞ ÜST Giriş alanındaki bronz aydınlatma İroni’den alınmış. Beyaz sehpa üzerindeki tablo Nedim’in anneannesi Lilo Verdi, merdivenle­rdeki tablo ise Konstantin Schmidt imzalı. SOL ALT Üst kattaki davul stüdyosund­a dar alan algısını kırmak için tavanlarda­ki ahşaplar beyaza boyatılmış ve mekân derinliğin­i artırmak için bir duvar ayna ile kaplanmış.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Antika yorganla uyum sağlayan ve yatak odasını renklendir­en Eijffinger yastıklar ile abajur Evist’ten alınmış. İki tane olan antika dolaplarda­n biri yatak odasına diğeri ise üst kattaki misafir odasına yerleştiri­lmiş. Geometrik motifli kilim Duygu’nun anneannesi­nden kalma.
Antika yorganla uyum sağlayan ve yatak odasını renklendir­en Eijffinger yastıklar ile abajur Evist’ten alınmış. İki tane olan antika dolaplarda­n biri yatak odasına diğeri ise üst kattaki misafir odasına yerleştiri­lmiş. Geometrik motifli kilim Duygu’nun anneannesi­nden kalma.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye