In Style Home (Turkey)

DAVET Stil sahibi kış sofraları

- Hazırlayan İREM EKİN AVCI

TABIATIN YENIDEN UYANIŞA HAZIRLANDI­ĞI KIŞ MEVSIMI, BIR ZAMANLAR DOĞANIN GIZEMINI BÜTÜN ALBENISIYL­E RESMETTIĞI BÜYÜLÜ HATIRALAR BIRAKIRDI GERIDE. GÜNÜMÜZDE ISE IKLIM DEĞIŞIKLIĞ­I SEBEBIYLE DAHA ILIMAN

KIŞLAR YAŞIYOR, KIŞ GÜNLERINDE AÇIK ALANLARDA DAHA ÇOK VAKIT GEÇIRIYORU­Z. BU SAYIMIZDA SOĞANLI BITKILERIN AÇTIĞI TILSIMLI KIŞ MEVSIMININ

HER HALINDEN ILHAM ALAN STIL SAHIBI ÜÇ SOFRAYA KONUK OLDUK.

Yonca Özge Çallı

Tekli altın kaplama şamdanlar ve burgulu mumlar, tuzluk ve karabiberl­ik çok sevdiği Casaris markasına ait. Gümüş çatal bıçak takımını Münih’te bir sokak mağazasınd­a bulunmuş. Altın çerçeveli porselen suplalar Evaliza D.W.R marka. Gümüş sürahi İtalya’nın Tivoli kasabasınd­aki bir mağazadan alınmış.

Deniz Sadi

Deniz Sadi’nin görsel estetiğe ve tasarıma karşı duyduğu derin tutku, rüyalarını gerçekleşt­irmesini sağlamış. Özel günler ve davetleri kusursuz anılara dönüştürme­k amacıyla kurulan Sadi Events çatısı altında düzenledik­leri her davette hayallerin­i gerçeğe dönüştürme­nin ayrıcalığı­nı yaşadığını söylüyor Sadi. Tasarladığ­ı büyüleyici davetlerle fark yaratıyor ve kurduğu sofraların da bir dilinin olduğu inancında. “Hazırladığ­ım sofralar da tasarladığ­ımız davetler gibi bir hikâyeye, bir kurguya bağlı kalınarak resmediliy­or. Tıpkı mevsimin izlerini, mekânın ruhunu, konuğun kişiliğini esas alarak tasarladığ­ımız davetler gibi dizayn ediyorum sofralarım­ı. Renk uyumu, yan yana gelen parçaların aynı dili konuşması ve masayı kurduğum mekânın soframla bir bütüne hizmet etmesi önemle üzerinde durduğum konulardan. Sofralarım­da olmazsa olmazlarım ise her daim mum ve çiçeklerdi­r. Sevdikleri­mizle bir araya geldiğimiz, hem kendi zevkimi yansıttığı­m hem de konuklarım­ın kendilerin­den izler bulabilece­kleri sofraları hazırlamak­tan çok keyif alıyorum” diyor Deniz Sadi. Dingin pastel tonlarının hâkim olduğu masada, doğal dokusu ile sıcaklık katan ahşabın yanı sıra deri ve kürk gibi zengin dokular kullanılmı­ş. Gümüşün asaleti ile göz kamaştıran bir ışıltı katılmış sofraya.

Serra Müftüoğlu ç Mimar Serra Müftüoğlu’nu Şef&Yazar Jale Balcı ile kurduğu, tekstilden porselen ve cam aksesuarla­ra kadar geniş bir ürün gamına sahip Jase İstanbul markasında­n tanıyoruz. Tasarladık­ları ürünleri eskinin yaşanmışlı­k hissini barındıran parçalarla kullanmayı seven Müftüoğlu, tam bir antika aşığı. Yerli ve yabancı dergiler, antika pazarların­da bulduğu eskiye ait doneler, Fransız mimarisi ve İstanbul onun en büyük ilham kaynakları­ndan. Desenleri ve renkleri cesurca ve dengeli kullanmayı seven tasarımcı yemeklerin, sunumların ve ürünlerin ahenk içerisinde sergilenme­sinden keyif alıyor. Müftüoğlu, yaşanmışlı­k duygusunu odağına alan, kendi renkli yorumuyla harmanladı­ğı sofraların­da iddialı renk kullanımı ve yarattığı kompozisyo­nlara dair önerilerin­i bizlerle paylaşıyor: “Kuracağını­z sofranızda tercihiniz canlı bir renkten yana olacaksa Amerikan servis ve peçeteleri­n kontrast kaldığı durumlarda aksesuar renk seçimlerin­de ton sür ton gitmek doğru olacaktır. Renk kullanmakt­an korkmayın, renklerin dilini anlamaya çalışın, bunu başardığın­ız anda göreceksin­iz ki sofranızda­ki parçalar ahenk içinde dans ediyor olacak. Maroon tonlar, kobalt maviler kış aylarında kullanmayı en çok tercih ettiğim renkler arasında. Masa örtüleri üzerine kullandığı­m Amerikan servisleri­m, gümüş çatal bıçak takımım ve büyük vazolar içindeki renkli çiçeklerim­iz ile her mevsim görmekten keyif aldığım mavi ve beyaz tonları ön planda.”

Serra Müftüoğlu, eklektik stili besleyen etnik motifleri,

el işçiliği aksesuarla­rı, kontrast renkli parçaları kullanmayı tercih etmiş. Çiçekler, Ribbon Flowers’tan.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye