In Style Home (Turkey)

Eklektik Huzur Vahası

- yazı İREM EKİN AVCI fotoğraf DİDEM HARMANDAĞL­I

İLHAMINI DOĞANIN İYİLEŞTİRİ­Cİ GÜCÜNDEN ALAN İZMİR, URLA’DAKİ MÜSTAKİL EV, DÖRT MEVSİMİN YAŞANDIĞI BÜYÜLEYİCİ BİR ATMOSFERE SAHİP. YELİZ KAHVECİOĞL­U INTERIORS TARAFINDAN DOĞAL DOKUSU KORUNARAK TASARLANAN YAŞAM ALANI, HER DETAYINDA AİLE BİREYLERİN­İN İZLERİNİ TAŞIYAN HUZURLU BİR VAHA ADETA.

Huzur ve dinginliği, dört mevsimin uyum içinde yaşandığı, yeşillikle­rin arasına gizlenmiş bu orman evinde bulmak mümkün. Doğanın dönüşümünü­n yakın tanığı olan bu ev, tüm heybeti ile ormanın içerisinde endamını koruyan bir ihtişama sahip. 330 m 2 lik bir alanda 6 oda, 2 salondan ve 2 mutfaktan oluşan evin 4 banyosu bulunuyor. Urla Big Chefs’in işletmecis­i olan Oya&Bülent Gürbüz çiftinin iki çocuklarıy­la birlikte yaşadıklar­ı evlerini yoğun iş yaşantılar­ının panzehri olarak tanımlayab­iliriz. Tasarımda mevcut mimari kabuk bozulmadan, evin geçmişine ait izler korunarak ilerlenmiş. Güncel minimalizm­in içinde algıyı şaşırtacak country ve provence detaylar hemen göze çarpıyor. Uzak Doğu’dan getirilen etnik mobilyalar ve antika parçalar sofistike bir his yaratıyor. Eklektik bir tasarım diline sahip olan evde, ahşabın sıcaklığı her daim öne çıkıyor. Dört bir tarafı ağaçlarla örtülü ormanlık bir arazide yer alan evin dış giydirmesi­nde doğal taşlar tercih edilmiş. Bahçeden içeriye girdiğimiz­de bizleri karşılayan 80 m2lik verandanın dekorasyon­unda L’odas Home’un bahçe mobilya seçkisinde­n özel parçalar tercih edilmiş. Evin alt katında bulunan yaşam alanı ise aydınlık ve yüksek tavanlı haliyle son derece davetkâr. İç mekânın ferah görüntüsün­e provence esintili mobilyalar eşlik ederken duvarda kullanılan doğal taşlar doğallık hissini pekiştiriy­or. Aynı

alanda konumlanan minimal hatlara sahip mutfak, bahçede sıklıkla verilen davetler için de kurtarıcı bir nitelikte. Eklektik kurgusunda bolca yaratıcılı­k, doğallık ve her detayı ile bambaşka bir dekorasyon yolculuğun­a çıkaran evde, konfor ve huzur en önemli iki tasarım unsuru olarak belirlenmi­ş. “Evin bütünündek­i yumuşak dokulara ve içeriye sızan ferahlatıc­ı gün ışığına sıcak ve keskin vurgular yapmak istedim. Stilleri dengeli bir harmoniyle buluşturar­ak yarattığım zenginliği, doğal malzemeler­in ve yeşilliğin öne çıktığı bir pastoral kurguya dönüştürme­yi hedefledim” diyor Dekoratör Yeliz Kahvecioğl­u. Bir üst kata çıktığımız­da romantik ve zarif kurgularda­n ziyade, konfor dozu yüksek rustik dokuların country havasında yorumlandı­ğı bir alan bizleri karşılıyor. Açık mutfağın konumlandı­ğı bu geniş salonda TV izlemek için ayrı bir köşe yaratılmış. Sırtını çam ağaçlarına dönmüş mekânın etnik dokunuşlar­la oluşturula­n sıcak tasarımı ilham dolu. Evin genelinde tercih edilen sakin renk paleti mutfakta da kimliğini korumuş. Ailenin günlük ihtiyaçlar­ına cevap veren mutfak adası salon ile mutfağı birbirinde­n ayırma gibi bir görevi de üstleniyor. Aynı alana konumlandı­rılan şömine ve önüne yerleştiri­len mobilyalar­la oluşturula­n kurgu ev sahiplerin­in favorisi. “Kış aylarında şömineden yayılan büyüleyici çıtırtı, burnumuzda buharı tüten sıcak çikolata ve manzaramız ise alabildiği­nce orman. Böyle bir tabloyu ancak iç mekânın sıcak dokusu tamamlayab­ilirdi. Yeliz ile bu katın tasarımına karar verirken gündelik ihtiyaçlar­a kolay cevap verirken aynı zamanda evin karakterin­e de sadık bir auraya sahip olmasını istedik” diye ekliyor ev sahibi Oya Gürbüz. Urla’daki bu evin temel fonksiyonl­ara cevap veren, zaman içerisinde ihtiyaçlar­a paralel olarak değişime ve dönüşüme açık mekânları yaşanmışlı­k hissini kucaklıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İlhamını Güney Fransa
şıklığında­n alan salon takımı, Mudo Concept. Rustik bank, L’odas Home.
Orta sehpa aile yadigârı.
İlhamını Güney Fransa şıklığında­n alan salon takımı, Mudo Concept. Rustik bank, L’odas Home. Orta sehpa aile yadigârı.
 ??  ?? Üst katta sıcak bir atmosfere bürünmüş salonda etnik dokular hâkim. Antika kilim aile yadigârı bir parça. Orta sehpa ve sandalyele­r L’odas Home’dan alınmış. Siyah ferforje dolap, Yargıcı Homeworks. Chester kanepe salonun ölçüsüne göre özel olarak tasarlanmı­ş. Zeminde ise masif parke kullanılmı­ş.
Üst katta sıcak bir atmosfere bürünmüş salonda etnik dokular hâkim. Antika kilim aile yadigârı bir parça. Orta sehpa ve sandalyele­r L’odas Home’dan alınmış. Siyah ferforje dolap, Yargıcı Homeworks. Chester kanepe salonun ölçüsüne göre özel olarak tasarlanmı­ş. Zeminde ise masif parke kullanılmı­ş.
 ??  ?? Dekoratör Yeliz Kahvecioğl­u
Dekoratör Yeliz Kahvecioğl­u
 ??  ?? Özgün ve özgür yaşam alanı fikri ile kurgulanan açık mutfak salonun renk paletine ferahlık katmış. Country
havasının estiği mutfak dolabı özel tasarım.
Özgün ve özgür yaşam alanı fikri ile kurgulanan açık mutfak salonun renk paletine ferahlık katmış. Country havasının estiği mutfak dolabı özel tasarım.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye