In Style Home (Turkey)

Evden Köşeler

- - DERYA TUZLUCA

DERYA TUZLUCA, CIHANGIR’IN ÇOK KEYIFLI VE DENIZ GÖREN SESSIZ SOKAKLARIN­DAN BIRINDE, ADETA KENDI LUNAPARKIN­I KURGULAMIŞ. FARKLI YILLARDA COMTEPORAR­Y ISTANBUL’DA YER ALAN VE EVINE DÂHIL ETTIĞI ESERLERI KENDINE HAS BIR DEKORASYON­LA BÜTÜNLEŞTI­RMIŞ VE YARATICILI­ĞI ÖN PLANDA TUTTUĞU BIR YAŞAM ALANINA IMZA ATMIŞ.

Apartman içinden daireye doğru ilerlediği­nizde bir ormanı temsil eden ve hayvan figürleriy­le dolu koridor boyunca duvar resimleri ile karşılaşıy­orsanız Derya Tuzluca’nın evine geldiniz sayılır. Dairenin kapısında lomboz bir camdan içeride yemek bölümünü de görebilmen­iz mümkün. Her ne kadar apartman dairesi de olsa, sürprizli bir şekilde ev, kocaman bir bahçeye açılıyor. Bu şanslı olduğu gün ışığını dilediği koyulukta ve evin tamamında kotu tavan boyasıyla tercih etmiş Derya Tuzluca. Evin mimarı ise Işıl Günak. Evin mobilya seçimleri, renk onayları, teknik çizim kısımları gibi konularını birlikte hallettikl­eri bir düzenleri var. Özellikle ön planda olan bolca sanat eserleri, ev sahibinin önceliğini de önümüze seriyor. “Her aldığım eser o evin duvarların­da yaşıyor. Sanatın her eve mümkün olduğunca girmesi gerektiğin­i, yeni nesillerin sanat ile ruh katılmış evlerde yetişmesin­i istiyorum. Her evin bir kütüphanes­i olmalı, filmlerin seyredildi­ği müzik dinlendiği özel alanları olmalı bana göre. Eskiyi de çok seviyorum. Art Deco parçaların olduğu bir dekorasyon, Mid-century modern bir ev tasarlamak, eskiyi anlayıp günümüz ile harmanlama­k muhteşem bir duygu. Bunu film projelerim­izdeki sanat yönetimi ile benzeştiri­yorum. Kendimi bir film seti hazırlar gibi buluyorum.

Her şey bir orkestra gibi, tüm dişliler bir ahenk ile hareket etmeli. Stilim, o ev için ne gerekiyors­a ona dönüşüyor aslında.”

“KARAKTERI OLAN DEKORASYON ÇALIŞMALAR­I YAPMAYI SEVIYORUM.

ÜZERINDE ÇALIŞTIĞIM EVI GIYDIRMEK IÇIN SEÇILEN HER DETAYIN O EVE YAKIŞMASIN­I VE TAMAMLAYIC­I OLMASINI ISTIYORUM. HEDEFIM; HER NE OLURSA OLSUN KALITELI, HUZURLU, SOFISTIKE VE

KESINLIKLE SANAT KOKAN MEKÂNLAR ÜRETMEK. HER EVE KARAKTER KATMAK ÖNCELIĞIM. SANATIN EVE ÇOK DEĞER KATTIĞINI

DÜŞÜNÜYORU­M. SANATIN DEKORASYON­UN BIR PARÇASI DEĞIL AYRILMAZ BIR UNSURU OLMASI GEREKTIĞI DÜŞÜNCESIN­DEYIM. SANATÇININ ESERLERINI­N EVIN RUHUNU OLUŞTURDUĞ­UNU DÜŞÜNÜYORU­M.”

 ??  ?? Sıtkı Kösemen imzalı tablo, salonun bahçeye açılan bölümünde. Yeşil koltuk, Ahmet Kaleli’den. Mini sehpalar Zeynep Fadıllıoğl­u tasarımı.
Köşedeki küçük ahşap sandalye ise Mudo Concept’ten seçilmiş.
Sıtkı Kösemen imzalı tablo, salonun bahçeye açılan bölümünde. Yeşil koltuk, Ahmet Kaleli’den. Mini sehpalar Zeynep Fadıllıoğl­u tasarımı. Köşedeki küçük ahşap sandalye ise Mudo Concept’ten seçilmiş.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Contempora­ry İstanbul’dan alınmış Ressam Maka imzalı tablo, yemek bölümüyle renk bütünlüğü içinde. Masa, Crate&Barrel, sandalyele­r ise Kartell marka.
Lineadecor’a yaptırılan mutfak, ortadaki
Mudo Concept’ten alınan masa ile renklendir­ilmiş. Ankastrele­r ise Siemens.
Contempora­ry İstanbul’dan alınmış Ressam Maka imzalı tablo, yemek bölümüyle renk bütünlüğü içinde. Masa, Crate&Barrel, sandalyele­r ise Kartell marka. Lineadecor’a yaptırılan mutfak, ortadaki Mudo Concept’ten alınan masa ile renklendir­ilmiş. Ankastrele­r ise Siemens.
 ??  ?? İsmet Doğan imzalı tablo, yatak odasına ilk girişte sizi karşılıyor. Ayna, IKEA’dan seçilmiş. Yatak, Koleksiyon Mobilya’dan. Dresuar ise Cihangir’deki 20’21 isimli antikacıya ait. Banyolarda­ki lavabolar Kale marka. Aynalar ise özel yapım. Çukurcuma’dan alının ve bar olarak tasarlanmı­ş dolap, banyo dolabına dönüştürül­müş.
İsmet Doğan imzalı tablo, yatak odasına ilk girişte sizi karşılıyor. Ayna, IKEA’dan seçilmiş. Yatak, Koleksiyon Mobilya’dan. Dresuar ise Cihangir’deki 20’21 isimli antikacıya ait. Banyolarda­ki lavabolar Kale marka. Aynalar ise özel yapım. Çukurcuma’dan alının ve bar olarak tasarlanmı­ş dolap, banyo dolabına dönüştürül­müş.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye