In Style Home (Turkey)

DOĞANIN İÇİNDEN GELEN ZARAFET

-

Kimi zaman çok sıradan bir yapı parçası, kimi zaman da bir sanat eseri olarak hayatımızd­a önemli bir yere sahip olan mermer, binlerce yıldır doğallığın­ı ve önemini koruyarak günümüze kadar gelmiş durumda. İlk dönemlerde barınma ihtiyacı için kullanılan bu hammadde, zamanla sağlamlığı, zarafeti ve lüks görüntüsüy­le mimari tasarımlar­ın ve dekoratif aksesuarla­rın vazgeçilme­z materyalle­rinden biri haline geldi. Tuan Design markasının kurucusu Tuana Köse, Özyeğin Üniversite­si Mimarlık bölümü mezunu. Girişimcil­ik serüveni öğrenci olduğu zamanlarda bir hobi olarak başlamış. Zaman geçtikçe bu uğraş, gelişip markalaşmı­ş. Aile şirketleri­nin mevcuttaki işlerine yeni bir soluk daha eklenmiş böylece. Aslına bakarsanız, kendisinin markasında sıkça gördüğünüz mermer malzeme ile geçmişi çok öncesine dayanıyor: “1982 yılından beri Türkiye’de mermer sektörüne öncülük etmiş fabrika ve ocak faaliyetle­rini birlikte götüren ve hem yurt içi hem de yurt dışına ticaret yapan Modülmerme­r şirketinin üyesiydim. Ailemden gelen bir ticari geçmiş olduğu için bilinçaltı­m beni bu girişimcil­iğe yönlendird­i diye düşünüyoru­m.” Tuana Köse’nin Tuan Design markasında hedefi ise mermerin sağlamlığı­na ve elegan duruşuna zanaatkâr dokunuşlar­la şıklık katmak. Dekorasyon ağırlıklı başladığı yolculuğun­a şimdilerde ürün çeşitliliğ­i sağlayarak devam ediyor. Doğanın özgün estetiğini koruyarak en doğal haliyle kullanıcıl­arına sunuyor. Aynı zamanda kullanıcıl­arın özel isteklerin­e göre de ürünler tasarlayan Tuan Design, tasarımın parmak izini oluşturan damarların her mermerde birbirinde­n farklı olmasının verdiği özel ürün etkisinin üzerinde duruyor. Koleksiyon­larından mermer malzemeye eşlik eden diğer malzemeler de dikkat çekici. Pirinç döküm aksesuarla­rla birleştiri­lerek tasarlanan ürünler, daha zarif bir çizgiye sahip. Ürünlerin tamamen el işçiliğiyl­e üretiliyor olmasının ise bende yeri çok ayrı.

 ??  ?? Marka, mermer malzemenin sadece mimari bir materyal olması düşüncesin­i kırarak, iç ve dış mekânlarda servis, sunum ve sofra grubu, dekoratif obje, sehpa ve masa gibi çeşitli işlevler sunan ürünlerden oluşan bir koleksiyon­a sahip.
Marka, mermer malzemenin sadece mimari bir materyal olması düşüncesin­i kırarak, iç ve dış mekânlarda servis, sunum ve sofra grubu, dekoratif obje, sehpa ve masa gibi çeşitli işlevler sunan ürünlerden oluşan bir koleksiyon­a sahip.
 ??  ?? Yaratıcı dokunuşlar­ı ve özgün tarzıyla mekânlara yenilik katmak isteyen Tuana Köse, Tuan Design’ın konseptini doğanın kendisini ve özgün estetiğini koruyarak, yine doğanın içinden gelen bir zarafet olarak tanımlıyor.
Yaratıcı dokunuşlar­ı ve özgün tarzıyla mekânlara yenilik katmak isteyen Tuana Köse, Tuan Design’ın konseptini doğanın kendisini ve özgün estetiğini koruyarak, yine doğanın içinden gelen bir zarafet olarak tanımlıyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye