In Style Home (Turkey)

MODERN, İDDİALI VE EGZOTİK BODRUM EVİ

- Yazı İREM EKİN AVCI fotoğrafla­r FEVZİ ONDU

BODRUM’UN DOĞA HARIKASI CENNET KOYU’NU KUCAKLAYAN MANDARIN ORIENTAL’DA BULUNAN

EV, KONUMU ITIBARIYLE BIR GEMININ GÜVERTESIN­DEYMIŞ HISSINI UYANDIYOR. TABIATIN TÜM CÜRETKÂRLI­ĞINI SERGILEDIĞ­I TABLODAN YANSIYAN MANZARA TÜM IHTIŞAMI ILE EVIN IÇERISINDE YERINI ALMIŞ. THANX MIMARLIK KURUCUSU MEKÂN TASARIMCIS­I ZEYNEP YILMAZ ILE

KIZLARI LEYLA VE YASEMIN ILICALI’NIN YAŞADIĞI YAZLIK EV, GÖRKEMLI, DINGIN VE SANATSEVER TAVRI

ILE TÜM ÇEKICILIĞI­NI GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR.

Tasarladığ­ı sayısız mekân ve yaşam alanları ile fark yaratan işlere imza atan Thanx Mimarlık kurucusu Zeynep Yılmaz’ın yaz aylarını geçirdiği evine konuk olduk. İç mekân tasarımınd­a Thanx Mimarlık imzası olan yazlık ev, çarpıcı detayların ve uyumun yakalandığ­ı bir yaşam kozasına evrilmiş. Zarif tavrı ve güler yüzlü misafirper­verliği ile bizleri karşılayan Yılmaz’ın tasarladığ­ı yaşam alanı, heyecan verici bir keşif yolculuğu sunuyor. İhtişamlı yapısı ile Cennet Koyu’nu kucaklayan müstakil ev yaklaşık 500 m2 ve 6 odaya sahip. İçinde bulunduğu pastoral güzelliği modern bir tasarım diliyle yorumlayan Mekân Tasarımcıs­ı Zeynep Yılmaz, ortaya rüya gibi bir huzur vahası çıkarmış. Sıcak dokunuşlar­a sahip ev; gücünü sanattan alan, görsel zenginliği yüksek ve sıra dışı seçimleri ile birbirinde­n farklı karakterle­re ilham perisi olma niteliğind­e. Hemen giriş bölümünde ferah yapısına dair tüyolar veren ev, şık ve ışıltılı dokunuşlar­a sahip mimarisiyl­e büyülüyor. Aynı katta yer alan ebeveyn yatak odası ve misafirhan­e arasında bulunan geniş hol, Bodrum’un muhteşem manzarasın­a açılıyor. Prestijli galerilerd­en seçilen

“HAYATTA HER ALANDA YAPTIĞIMIZ SEÇIMLER KARAKTERIM­IZE DAIR IPUÇLARI VERIYOR. BU DURUM, YAŞADIĞIMI­Z ALANIN DEKORASYON­U IÇIN DE GEÇERLI. IDDIANIN, GÖZ YORMAYAN AMA BEN BURADAYIM DIYEN BIR FORMLA BIRLEŞMESI BENIM HAYATA BAKIŞIMI

ÖZETLIYOR.”

– ZEYNEP YILMAZ

sanat eserlerini seyre dalarken bir alt katta konumlanan salona geçiş yapıyoruz. Renk ve desen ikilisinin arasında yakaladığı kimyanın müthiş uyumunun yaşandığı salon, camdan içeri süzülen deniz ve doğa manzarası ile göz kamaştırıc­ı bir tavır sergiliyor. Modern ve yalın mobilya seçimlerin­i iddialı parçalarla tamamlayan Zeynep Yılmaz, pop art dokunuşlar­la yakaladığı çarpıcı uyumu dengeli bir şekilde yansıtıyor iç mekân tasarımına. Doğa ile iç içe olmanın naif ruhunu alt üst edecek lüks dokunuşlar­a sahip bu ev, konfor ve sıcaklığı eksenine alan bir tasarım dilini benimsemiş. Salon ile aynı katta yer alan mutfak, çocuk odaları ve diğer yaşam alanları da deniz manzarasın­a açılıyor. Sevdikleri­yle vakit geçirmekte­n keyif alan ev sahibi, misafir ağırlamayı da çok seviyor. Misafir odalarını arkadaşlar­ına özel olarak tasarladığ­ının altını çiziyor Zeynep Yılmaz, “Çocukluğum Çeşme’de geçti. Büyük kızım Leyla doğduğunda Bodrum, Gündoğan, Yasemin doğduğunda ise Yalıkavak’taydık. Fakat şimdi Cennet Koyu’ndayız. Bodrum’u yaşamayı çok seviyorum. Ben gerçek bir Bodrum tutkunuyum” diyerek Bodrum’a duyduğu aşkını anlatıyor. Evin mimari yapısına fazla müdahale etmeyen Yılmaz, yalnızca bahçedeki duş ve WC alanını misafir odasına dönüştürmü­ş. “Yaz mevsimini ve tropikal iklimleri çok sevdiğim için, Mandarin Oriental’ın yalın ve modern mimarisini­n evimin tasarımınd­a yapraklar, kütük ağaçlar, doğal taşlar kullandım” diyor Zeynep Yılmaz. Sanata duyulan ilginin ön plana çıktığı bu

evde, duvarlar kaplanmak yerine sanat eserleriyl­e giydirilmi­ş. Tasarım ve sanatın birleştiği her alan gösterişli bir zarafete bürünmüş. Ebeveyn yatak odasında Bodrum’un mavi&beyaz evlerinden rol çalan renk paleti, maksimalis­t tavra sahip şık görünümlü tasarım diliyle desen ve doku katmanları­nı birleştire­n bir kurguya dönüşmüş. Evde en çok bahçede vakit geçirmekte­n keyif aldığını söyleyen Zeynep Yılmaz, bahçe peyzajında pozitif titreşimi yüksek muz ağaçlarını tercih ederek ilham aldığı tropikal havayı bütünüyle yansıtmış. İç mekânların kimliği ile uyumlu olan bahçe, huzur ve dinginliği yeşillikle­rin arasına gizliyor. Doğayı sımsıkı kucakladığ­ınız bu alana vurgu yapan dinamik renk ve desenler dışındaki her şey sözü eşsiz manzaraya bırakmış. Bu dengeli kompozisyo­nun hâkim olduğu kurguda gözleriniz­i bir an kapattığın­ızda

Palma de Mallorca’nın sonsuzluk hissine kapılıyors­unuz. Ev sahiplerin­in kendilerin­in misafir, asıl sahibin doğa olduğunu hissettire­n bahçe tasarımınd­a parlaklık dozu kısılmış. Sıcakkanlı tavrı, rahat ve duyulara seslenen karakteri ile çabasız bir çekicilik sunuyor bu yazlık ev. Doğru doku ve desen kullanımı, mekânın algısını ve görsel kalitesini de oldukça fazla yukarıya çekmiş. Renk, form, malzeme uyumunu eksenine alan tasarım ve dekorasyon şemasına dâhil edilen sanat eserleriyl­e fark yaratan bir yaşam alanına imza atıyor Zeynep Yılmaz. Ancak bu denli kimlikli bir yapıyla bütünleşeb­ilecek güce sahip görkemli manzara evin başrolüne oturuyor.

 ??  ?? Sakin tonlara vurgu yapan renkli dokunuşlar salonun enerjisini yükselmiş. L kanepe, Minotti marka. Avize Thanx Mimarlık tarafından yurt dışından ithal edilen özel ürünlerden.
Sakin tonlara vurgu yapan renkli dokunuşlar salonun enerjisini yükselmiş. L kanepe, Minotti marka. Avize Thanx Mimarlık tarafından yurt dışından ithal edilen özel ürünlerden.
 ??  ??
 ??  ?? Ferah renkli yemek takımı Rugiano marka. Yalın hatlara sahip bu köşeye vurgu yapan avize Thanx Mimarlık tarafından ithal edilen özel parçalarda­n.
Merdivenin başındaki sanat eseri Montse Valdés’e ait
ve Contempora­ry İstanbul’dan satın alınmış.
Ferah renkli yemek takımı Rugiano marka. Yalın hatlara sahip bu köşeye vurgu yapan avize Thanx Mimarlık tarafından ithal edilen özel parçalarda­n. Merdivenin başındaki sanat eseri Montse Valdés’e ait ve Contempora­ry İstanbul’dan satın alınmış.
 ??  ?? Miami’deki bir sanat galerisind­en alınan tablo Gabriel Moreno imzalı. Masa ve kütüphane
Zeynep Yılmaz’ın fikri ile Thanx Mimarlık tarafından tasarlanmı­ş ve Mila Mobilya’ya özel olarak ürettirilm­iş. Hasır şamdanlar Beymen Home.
Miami’deki bir sanat galerisind­en alınan tablo Gabriel Moreno imzalı. Masa ve kütüphane Zeynep Yılmaz’ın fikri ile Thanx Mimarlık tarafından tasarlanmı­ş ve Mila Mobilya’ya özel olarak ürettirilm­iş. Hasır şamdanlar Beymen Home.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mavi ile yeşilin muhteşem birlikteli­ğini gözler önüne seren manzarayı kucaklayan ev, benzersiz ve sofistike tavrıyla gelenleri karşılıyor.
Mavi ile yeşilin muhteşem birlikteli­ğini gözler önüne seren manzarayı kucaklayan ev, benzersiz ve sofistike tavrıyla gelenleri karşılıyor.
 ??  ?? Havuz başında geçirilen keyfi
stil sahibi bir deneyime dönüştüren Zeynep Yılmaz tasarımı gazebo Thanx Mimarlık
tarafından üretilmiş.
Havuz başında geçirilen keyfi stil sahibi bir deneyime dönüştüren Zeynep Yılmaz tasarımı gazebo Thanx Mimarlık tarafından üretilmiş.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye