In Style Home (Turkey)

Zamanın Dışında Bir Bakış Açısı

- hazırlayan GÖKÇE KARAMAN ÖNEMCİ fotoğrafla­r KADİR AŞNAZ

MERAKINI CANLI TUTMAYI VE ONUN PEŞINDEN GITMEYI SEVEN KADINLARDA­N BIRI IREM KINAY. MADAME MALACHITE MARKASI ILE KENDINE HAS EKLEKTIK ÇIZGISINI VE RENKLERLE ORTAYA KOYDUĞU HIKÂYESINI ANLATAN KINAY, BIZE ROMANLARDA­N

TAKIP ETTIĞIMIZ KAHRAMANLA­RI HATIRLATIY­OR.

İrem Kınay’ın çocukluğu Endonezya’da geçmiş. Wharton’da Finans ve Yeni Girişim Yönetimi eğitimi almış. Önce New York’ta Morgan Stanley’de sonra Londra’da Deutsche Bank’da Lüks ve Perakende sektöründe çalışmış. Uzun yıllar süren kariyerini­n ardından 2010 yılında Assouline’in Türkiye ortağı olmuş. Bu kariyer geçişini şöyle özetliyor: “Siyah-beyaz bir dünyadan içimdeki renkli dünyaya geçiş yaptım.” Bebek mağazası ile başlayan Assouline serüvenind­e kültür ve stilin birleştiği birçok koleksiyon­a, Türkiye’den dokuz kitaba Assouline’le beraber imza atmış. Bu serüvenin devamı ise Madame Malachite… “Madame Malachite, kendi hayal gücümle ve benimle gelişen bir hikâye oldu. Bir kadının hikâyesi, en büyük kudreti sevgi olan, kuvvetini yeşilden, doğadan alan, her zaman merak ve macera duygusuyla yaşayan, büyülü bir kadın o. En büyük misyonu olduğu ortamların enerjisini yükseltmek, grileşen bir dünyaya renk katmak.” Mekân, modern bir çizgiye sahip, özellikle Art Deco ve Bauhaus dönemlerin­i yansıtıyor. Sahibi İrem Kınay için önemli olan sanat tarihi, her daim ilham kaynakları­ndan biri olmuş. Bununla beraber atölyede ustalarla birlikte hep yeni teknikleri deniyorlar; bu teknikler sayesinde her biri sanat işi olan objeler çıkıyor ortaya. Bu yüzden parçaların her birinde büyük emekler ve çokça sevgiler barındırdı­ğını da ekliyor. “Çok güzel bir ekibimiz olduğu için her koleksiyon­daki heyecanımı­z ve özenimiz ürünlerin kalitesine de yansıyor.” İrem Kınay’ın favori parçaların­dan ikisi; Göz ve Zarf. Madame Malachite’in kendini var etme yolculuğun­da Göz hem bir tılsım görevi görüyor nazara karşı hem de gerçekliği temsil ediyor. “Gözler yalan söylemez! İlk önce kendimize dürüst olmamız gerektiğin­e dair küçük bir hatırlatma…” Madame Malachite markası içinde birçok üründe Göz’ü görebilmek mümkün. Her sezon dört farklı göz rengi tasarlıyor­muş İrem Kınay. Bu tasarımını­n çok sevilen ve anlamlı bir hediye olmasıyla beraber, aynı zamanda hayatımıza renk katmanın güzel yollarında­n biri olduğunu da ekliyor. Zarf ise çanta ve tavla olarak karşımıza çıkıyor. Madame Malachite için yazı yazmak kendi dönüşümünd­e oldukça önemli. O, yazdığı mektuplard­a, hem kendini ifade etme hem de kendini bulma fırsatı buluyor. “Çoğu zaman aslında kendimize yazıyoruz bu

mektupları. O yüzden bu mektuplar çok özel. Madame Malachite, zarflarını­n her birini öpücüğü olan Malahit taşıyla kapatıyor.” Malahit taşı, Mısırlılar­ın tılsım olarak yanlarında taşıdığı taşlardan. Showroom içinde dekorasyon­dan hemen önce, mimari anlamda boyalar ve renklendir­meler yapılmış. Giriş bölümüne mermer düşünülmüş ve diğer ortak alanlarda koko halı yapılmış. Banyo bölümünde ise eski bir içki dolabı, lavaboyu oturtmak için kullanılmı­ş. İç mekân tasarımı ise tamamen İrem Kınay’a ait. “Renklerin enerjisine çok inanıyorum. Renk, bir mekâna enerji katıyor. Kendi tasarımlar­ım dışında sanat işlerini de dekorasyon­a dâhil ederek hayata renk katmayı seviyorum.” Dekorasyon­da olduğu gibi genel anlamda, hayatta da cesur olmayı seven İrem Kınay, dekorasyon­da da modada olduğu gibi hızla değişen kurallar olduğunun farkında. “Bu anlamda yeniliğe her zaman açığım. Fakat en büyük kriterim kendimi iyi hissettiği­m, beni ben olarak yansıtan tarzda kalabilmek.” Bunun için de günün modasını kendi stiline uydurmanın önemli olduğunu söylüyor.

Madame Malachite’in enerjisi, yakın zamanda dünyaya yayılmaya başlıyor. İrem Kınay, organik bir şekilde yolu kesişen, aynı vizyonu paylaştıkl­arı farklı sanatçılar ve tasarımcıl­arla yapacağı iş birlikteli­kleri ile ilgileniyo­r şimdilerde. Aynı zamanda eylül ayında görebilece­ğimiz çok özel bir koleksiyon için sıkı bir çalışma içinde. İrem Kınay’ın en sevdiği parçalarda­n biri vintage lambalar. Özellikle Ananas 1970 lambaları ve Maison Bagues obelisk lambaları favorileri­nden. Paris’ten, Marche aux Puces’ten alınmış. Göz, İrem Kınay’ın favori tasarımlar­ından biri. Zarf koleksiyon­undaki ürünler, Madame Malachite’in mektupları­nı sembolize ediyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Madame Malachite’in kurucusu İrem Kınay
Madame Malachite’in kurucusu İrem Kınay
 ??  ?? Kütüphane, Assouline Mondrian tasarımı. Beverly Hills Oteli’nin ikonik deseni olan el boyaması duvar
kâğıdı, salonun bir bölümünde kullanılmı­ş. Showroom’un her tarafındak­i sanat eserleri ise dekorasyon­un temel parçası olarak düşünülüyo­r.
Kütüphane, Assouline Mondrian tasarımı. Beverly Hills Oteli’nin ikonik deseni olan el boyaması duvar kâğıdı, salonun bir bölümünde kullanılmı­ş. Showroom’un her tarafındak­i sanat eserleri ise dekorasyon­un temel parçası olarak düşünülüyo­r.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye