In Style Home (Turkey)

SÖYLEŞİ Cem Mirap Bodrum’da açılan Lucca by the Sea’yi anlattı

Bodrum’da, Mandarin Oriental’in içinde yepyeni bir adres var: Lucca By The Sea. Alıştığımı­z ünlü Lucca tarzına Bodrum rüzgârını da ekleyen pop-up mekân Lucca By The Sea’nin yaratıcısı Cem Mirap ile konuştuk.

- hazırlayan GÖKÇE KARAMAN ÖNEMCİ

Bodrum’un en popüler lokasyonla­rından biri, kuşkusuz Mandarin Oriental. Değişen ve dönüşen tatil anlayışı, yepyeni bir Bodrum silüetini de beraberind­e getirdi. Sofistike ve şık mekânlarda sakinlikle ilerleyen Bodrum hayatına, Lucca da dokunuşu hareket katacağa benziyor. Cem Mirap, menüsünden dekorasyon­una Lucca By The Sea’nin hikâyesini anlatıyor.

Lucca yeni yazlık versiyonuy­la karşımızda. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Güneyde ve sahilde bir mekân yaratmak aslında hep aklımdaydı. Özellikle pandemi sürecinde birçok “Lucca-sever”in Bodrum’da yaşamaya başladığın­ı gördüm. Dünyada çoğu restoran kendilerin­e dönem dönem pop-up şubeler açıyor. Biraz da bütün bu sebeplerde­n burada böyle bir yer yaratmak istedim. Tabii bu yer Lucca’dan da farklı olmalıydı. Bu yüzden de Lucca By The Sea konseptiyl­e menüden dekorasyon­a Lucca’dan farklı bir yer tasarladım.

Dekorasyon anlamında hangi temayı belirledin­iz? Mekânın stilini anlatır mısınız?

Lucca her zaman pop, eğlenceli ve retro-modern tasarım bileşenler­ini bir araya getirdi. Bu yaz Bodrum Mandarin Oriental’in içinde açılan Lucca By The Sea için de durum bundan farksız. Üstüne bu ögelere eklenenler var. Lucca By The Sea’den konuşurken Türkiye’nin ve hatta dünyanın en güzel koylarında­n birinde, çam ağaçlarını­n arasında ve denizin üstünde 400 m2lik bir alandan bahsediyor­uz. Bununla birlikte mekân Tulum ve Mykonos esintileri­ni barındırıy­or ve her zamanki gibi rahatlık ve şıklığı önceliklen­diriyor. Tayfun Mumcu ve Rezzan Benardete’nin tasarımı Lucca Lamp aydınlatma­larından Murat Tabanlıoğl­u imzalı koltuklara, Mudo Concept ürünlerind­en butiklerde­n toplanan saksılara bütün bu detaylar mekânı tamamlıyor.

Menüsünde neler var?

Lucca By The Sea’nin en öne çıkan özellikler­inden biri denizle kurduğu yakın ilişki. “Denizden Tabağa” konsepti mekânın mutfağını tanımlayan ögelerden biri. Yemeklerde deniz mahsulleri çok zengin bir şekilde kullanılıy­or. Örneğin Istakozlu Spagetti, menünün favorileri­nden. Bununla birlikte özel bir taş fırınımız var. Biz bugüne kadar misafirler­imize dünya mutfağına dair yenilikler­i ve dünya mutfağının Lucca yorumunu tattırdık. Bu gelenek Lucca By the Sea’de de devam ediyor. Yetenekli genç şef Hüseyin Kılıç ve Tuncay Uçar’ın bu yaz restoran-bar’ın mutfağında olacağını da söylemezse­m olmaz. Öğle yemeği servisimiz 14.00’te başlıyor ve mutfağımız 23.00’e kadar açık. Kısıtlama döneminde yasak saatinden sonra sadece otel misafirler­ine olacak şekilde.

İddialı olduğu yemek ve kokteyller var Lucca by The Sea’nin. Birkaç favorinizi öğrenebili­r miyiz?

Deniz mahsullü ürünlere vurgu yaparken bahsettiği­m Istakozlu Spagetti’ye ek olarak “Burrata’lı Pizza”mızda iddialıyız. Ödüllü kokteyller­imiz ünlü Mixologist­lerimiz tarafından hazırlanma­ya devam edecek. Tropik meyveleri fazla kullanan kokteyller favorimiz ve herkes Bodrum Negroni’ye bayılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Proje, Yoo Mimarlık tarafından çizilmiş. Dekorasyon ise Cem Mirap ve ekibi tarafından Lucca stilini yansıtacak şekilde yapılmış. Bodrum’dan ve dünyadan esintiler taşıyan bir peyzaj düşünülmüş. “Ve tabii ikonik ‘Rainbow’ köşesini unutamazdı­k, yazlık versiyonu ile o da bu yaz Lucca By The Sea’nin içinde” diyor Cem Mirap.
Proje, Yoo Mimarlık tarafından çizilmiş. Dekorasyon ise Cem Mirap ve ekibi tarafından Lucca stilini yansıtacak şekilde yapılmış. Bodrum’dan ve dünyadan esintiler taşıyan bir peyzaj düşünülmüş. “Ve tabii ikonik ‘Rainbow’ köşesini unutamazdı­k, yazlık versiyonu ile o da bu yaz Lucca By The Sea’nin içinde” diyor Cem Mirap.
 ??  ?? Cem Mirap
Cem Mirap

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye