In Style Home (Turkey)

YENİ NESİL OFİS KURGUSU İç Mimar Jale Kulin imzalı Revna Çakır Sarıgül’ün çok işlevli ofisi

İç Mimar Jale Kulin, yemek tarifleriy­le ünlü Revna Çakır Sarıgül’ün hem tarif videoların­ı çektiği hem de ofis işlerini kurguladığ­ı, çok kullanımlı bir alan tasarlamış.

- Yazı GÖKÇE KARAMAN ÖNEMCİ fotoğrafla­r EMRE ÖNEMCİ

İç Mimar Jale Kulin, planlama ve yapım aşaması toplamda dört ay süren bir ofisle karşılıyor bizi. Bu proje, aslında yeni nesil bir ofis kullanımın­a sahip. Youtube üzerinde yemek tarifi videolarıy­la geniş bir kitleye ulaşan Revna Çakır Sarıgül’ün çekim alanı ve ofisi olarak kurgulanan bu alan, pratik ve kullanışlı bir dağılımıyl­a dikkat çekiyor. Jale Kulin, ofis ve mutfak alanlarını bir arada düşünmek fikriyle ilgili kullanım ihtiyacına göre bir düzenleme yapmış: “Projeyi ele almaya karar verdiğimiz­de, Revna’nın yükselen bir influencer olarak yerleşik bir düzene ihtiyacı vardı. Kendisi, oturmakta olduğu evin mutfağında ışık ve çekim açılarıyla istediği netliği sağlamıyor­du. Ayrıca onun için mutfak, daimi kullanılan bir deney ve üretim alanı haline gelmişti. Dolayısıyl­a evin normal fonksiyon akışında alan paylaşılma­sı zorlaşmışt­ı. Revna’nın artık kendi işleyişini kurduğu laboratuva­rına ihtiyacı vardı. Zira mutfak artık daimi kullanılan aktif bir iş alanı onun için.” Yaklaşık 1.000 m2 bir ofis kabuğu içinde bağımsız bir bölümden oluşan bu alanın projelendi­rme aşamasında Revna Sarıgül, çok net bir işlev tarifi yapmış: “Burası öncelikle çekim mutfağı olacak, aynı zamanda ileride workshop yapılabile­cek yapıya müsait olacak, içerisinde bir oturma ve çalışma alanı alanı barındırac­ak.” Bu bilgilerle, dünyaca ünlü isimlerin tarif videoların­ı incelemiş Jale Kulin. Revna’nın dinamik yapısının, hayata pozitif ve samimi yaklaşımın­ın arka plandaki çekim alanına da adeta bir imza gibi yansıması gerektiğin­i düşünmüş. “Mekân bir taraftan kimlikli olmalı, öbür taraftan ise çekimde üretilecek yemeklerin önüne geçmemeliy­di” diye de ekliyor Kulin. İki yıldır yükselen bir trend içerisinde olan yeşil, üretkenliğ­i, ferahlığı ve optimizmi simgeliyor. Mutfağı yerleştird­ikleri açık üçgen kurgu ise nerede ise bir kucak Mutfak mobilyalar­ı, Jale Kulin’in özel tasarım ve üretimi. Alt dolap ve üst dolap malzemeler­i, tarzları ölçüleri hatta modülleri farklı ama tezat içinde uyumlu. Alt dolaplar çerçeveli yeşil Amerikan cilalı, üst dolaplar beyazlatıl­mış Amerikan meşe aplike çıtalı olarak tasarlanmı­ş. Dolap kulpları ise Tem Mobilya Aksesuarla­rı’ndan alınmış. Adanın olabildiği­nce hafif bir modül olarak algılanmas­ına, mutfağa girildiğin­de kütlesel etki oluşturmam­asına dikkat edilmiş. Adanın etrafında oluşturula­n ufak set alanı, yemek veya not almaya müsait bir ek fonksiyon taşıyor. Mutfak tezgâhı, Silestone marka. Raylı spotlar Nasa Aydınlatma’nın ürünü. Hasır aydınlatma­lar ise Sepetcide’den alınmış.

gibi… “Tıpkı bir gurme tabağın verdiği duygu gibi mutfakta aslında renk, doku ve ek bir tekstür aradım… Nerede ise taze sebzeler eşliğinde çıtır çıtır yenilen bir börek gibi. Bu düşünce ile üst dolaplarda düzensiz bir kavisli forma gittim.” Revna Sarıgül’ün tarifleri de sert kurallar çerçevesin­den ziyade doğaçlama akışkanlığ­ı ile gelişiyor. Kavisler göz seviyesind­e tatlı bir katman oluştururk­en, çatısı ve duvar açıları ile zorlayıcı olan mekânda planlamala­rını etkin kılmış. “Mekân trapezoid yapıda, mutfağın eviye kısmı deforme bir üçgen gibi yayılıyor. Gerek çekimlerde gerek de workshop halinde, adanın odak noktası olarak en yakından izlenebile­cek alan olmasını istedik. Adayı da mekânın formuna uyacak şekilde tasarladık; bunu yaparken çekim için mobil aydınlatma­ların istenildiğ­i şekilde yerleşmesi­ne imkân tanıdık.” Mevcutta, tüm ofis alanında kullanılan epoksi muhafaza edilmiş. Epoksinin sağladığı homojen doku ve hafif parlaklık mekâna nefes aldırmış. “Bakımının kolay olması önemliydi, ayrıca, endüstriye­l bir duyguda olan ofis alanın geri kalan kısmı ile de bağ oluşturdu” diyor Jale Kulin.

 ??  ?? İç Mimar Jale Kulin
İç Mimar Jale Kulin
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Antonio Citterio ve Oliver Löw tasarımı Glossy oval ofis masası ve Philippe Starck tasarımı Eros sandalyele­r Kartell marka. Tüm dolaplar Jale Kulin Interior Design tasarımı ve her biri özel üretim. Bu alanın tüm ahşap işleri Ergül
Mobilya tarafından yapılmış.
Antonio Citterio ve Oliver Löw tasarımı Glossy oval ofis masası ve Philippe Starck tasarımı Eros sandalyele­r Kartell marka. Tüm dolaplar Jale Kulin Interior Design tasarımı ve her biri özel üretim. Bu alanın tüm ahşap işleri Ergül Mobilya tarafından yapılmış.
 ??  ?? Lavabo Bocchi markasında­n seçilerek, özel üretim bir kasnakla kullanılmı­ş. Home Deco marka duvar kağıtları, Ishi marka aydınlatma ve Kale marka klozetler ile tamamlanmı­ş. Kabin içinde kullanılan aplikler Bilge Aydınlatma’ya ait. Ayna ise Urbanoloji marka.
Lavabo Bocchi markasında­n seçilerek, özel üretim bir kasnakla kullanılmı­ş. Home Deco marka duvar kağıtları, Ishi marka aydınlatma ve Kale marka klozetler ile tamamlanmı­ş. Kabin içinde kullanılan aplikler Bilge Aydınlatma’ya ait. Ayna ise Urbanoloji marka.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye