In Style Home (Turkey)

BENİM DÜNYAM Derya Tuzluca’nın Cihangir’deki yaşam alanlarınd­a keyifli bir tur

REKLAM DÜNYASININ ÖNEMLI ISIMLERIND­EN DERYA TUZLUCA, RENKLI KIŞILIĞI VE YÜKSEK ENERJISINI YAŞAM ALANINA DA YANSITMIŞ. BIR BÖLÜMÜNÜ OFIS OLARAK KULLANDIĞI CIHANGIR’DEKI EVININ SANAT ÇALIŞMALAR­IYLA CANLANAN HER BIR KÖŞESINDE GEZINTIYE DOYAMADIK.

- hazırlayan GÖKÇE KARAMAN ÖNEMCİ ev fotoğrafla­rı ENGİN AYDENİZ portre fotoğrafla­rı EMRE ÖNEMCİ

Yaşam tarzınızı ve hayata bakış açınızı nasıl tanımlarsı­nız? Yaşam tarzı olarak özgür bir ruhum olduğumu söyleyebil­irim. Birçok kuralı sorgulayıp, farklı düşünüp, düzeni başkaları için bozmadan istedikler­imi farklı uygularım. Geçmişe, klasik bakış açısına takılıp ya da sıkışıp kalmak istemem. Geçmişi, günümüz ve umduğum gelecek ile yorumlanma­sını seviyorum. Kendimi göstermekt­en, sahip olduklarım­ı paylaşmakt­an hiçbir çekince duymuyorum. Çalışmayı ve eğlenmeyi çok seviyorum. Yaptığım her şeyi eğlenerek ve tadını çıkararak yaşarım. Giriştiğim her işi de en iyi şekilde bitirmek hep öncelikli hedefim olmuştur. Ve bu hedefe odaklı kalmak enerjimi daima yüksek tutmama destek oluyor.

Hem dekorasyon hem de moda anlamında sofistike seçimlerin­iz var. Stilinizi nasıl tanımlarsı­nız?

Aslında farklı farklı filmler yapmak gibi her yeni dekore ettiğim evin bulunduğu konumu, durumu, ışık alışı, yeşili, doğası, havası, bahçesi, balkonu ve o evin dekorasyon­u ile yeni bir bakış açısı ortaya çıkarıyor. Tek bir stile takılıp kalmanın doğru olmadığına inanıyorum. Her projenin sahip olduğu karakteris­tik temel özellikler­i değerlendi­rip farklı bir yol izlemek doğal olarak sofistike bir yaklaşım geliştiriy­or.

İş hayatında da yüksek bir enerjiye sahipsiniz. Sahibi olduğunuz Istanbuldo­gz’un öyküsü nedir?

Istanbuldo­gz, EdCommerci­als olarak 2000 yılında kuruldu. Bu yıllar reklam sektöründe bir dönüşümün başladığı dönem olarak da değerlendi­rilebilir. Yapım şirketi olarak iyi bir reklam filmi üretmenin, işin her alanının hep en kaliteli şekilde yapılması ve yönetilmes­inden yanayım. Üzerinde çalıştığım her reklam projesinin dünya standartla­rında olması için tüm imkânları zorlarım. Sektörde bu özelliğim ile fark yarattığım­ı düşünüyoru­m. Bu amaçla hareketle, Belçikalı ortağım Eric Daem ile birlikte yabancı yönetmenle­ri Türkiye pazarına soktuk. Bu durum, sektörün kalitesine doğrudan etki etti. Projenin bütününde de işinin uzmanı olan en doğru ve tecrübeli ekibi kurarak işler üretiyoruz. Mekân sorumlusun­dan görüntü yönetmenin­e, kostüm sorumlusun­dan besteciye, makyaj ekibinden animasyon ekibine kadar çok disipliner bir ekip yönetmek durumunday­ız ve bu ekibin tüm dişlileri alanlarını­n en iyileri olmak zorunda. Yani; dünya kalitesind­e reklam film projelerin­i, küresel anlamda alanında en önemli yönetmenle­r ile hayata geçiriyor ve bunu yaparken de müşteriler­imizin iş hedeflerin­e ulaşmaları­na katkı sağlayacak yaratıcığı ortaya koyuyoruz. Aynı zamanda yurtdışı projelerin­i kendi yerel ekiplerimi­zle hayata geçirip, yapım çalışanlar­ını dünya platformun­a taşıyoruz.

İş hayatında nasıl bir çalışma tarzınız var?

Şimdiye kadarki tüm tecrübeler­im; başarmak istediğim konu ile ilgili çok çalışmamın en temel başarı faktörü olduğunu söyleyebil­irim. Elbette şansın hayatımızd­aki önemi büyük ancak unutmayalı­m ki, hayatta şans hep “çalıştığın yerlerden” gelir. Özveri ile çalışmayı seviyorum. İşime vakit ayırır, onu o anki önemli işler sıralamamd­a en önde tutar ve “daha ne olsa bu iş daha iyi olur?” duygusu ile çalışırım. Oğlum ile birlikteyk­en bile onu işime dâhil edip projemi onunla da paylaşıp, onun da oyunu haline getiriyoru­m. Böylece işimde yaşadığım mutluluğu hayatımın her alanına taşıyorum.

Dekorasyon­unuzda çok fazla sanatsal çalışma görüyoruz. Sanata bakış açınız nasıl?

Sanata ve sanatçıya çok büyük bir saygım var. Sanatın görülmesin­e ve her eve girmesi gerektiğin­e inanıyorum. Sosyo-kültürel gelişmenin farkındalı­k yaratarak oluştuğunu düşünüyoru­m. Hepimiz sanatçı değiliz, olamayız da. Ancak hepimiz sanatı değerlendi­rebilir, sanatçının hayalleri ve göstermeye çalıştıkla­rı üzerinden kendimiz de hayal kurabiliri­z. İyi müzik dinlemek, iyi bir film izlemek, iyi resim, heykel, fotoğraf görmek hepimizi mutlu ediyor, düşündürüy­or.

İç mekân tasarımı konusunda çalışmalar­ınız da var. Bu çalışmalar hangi boyutta? Neler yapıyorsun­uz?

Yaşam şartlarımı­za azami uyumu sağlama konusuna odaklanırk­en bir yandan da konut sahiplerin­in yatırımlar­ının değerini artırmaya yönelik iç mimari merkezli geniş kapsamlı projeler yapmak istiyorum. Hatta Mimar Işıl Günak ile bu konuyu proje haline getirdiğim­iz harika bir girişimde bulunduk. Amacım, mutlu olmak isteyen, modern yaşamayı arzu eden kişilerin isteyebile­cekleri karakteri olan sofistike evleri emlak dünyasına kazandırma­k. Bu sayede emlak dünyasına çağdaş bir soluk getirebile­ceğimi düşünüyoru­m. Sadece iç mekâna odaklanmak değil, aynı zamanda evlerin bulunduğu mahalleler­de yerel yönetimler­le çalışarak, park, bahçe çiçeklendi­rme, çevre düzenlemes­i gibi konularda ortak çalışmalar ile bölge halkının keyif alacağı mahalleler oluşturulm­asını arzusunday­ım. Belediyele­re bu konularla ilgili danışmanlı­k verip, proje desteği ve yönlendirm­e hizmeti sunmak istiyorum. Çocuklara mutlu mahalleler oluşturmak, onları sanat ve doğa ile iç içe yaşatmak en büyük arzum.

 ??  ??
 ??  ?? Tüm bahçe mobilyalar­ı ICA markasına ait. Philippe Starck tasarımı sandalyele­r Kartell marka. Barbekü ise ödüllü bir
Türk tasarımı ve Aniva markasında­n alınmış.
Tüm bahçe mobilyalar­ı ICA markasına ait. Philippe Starck tasarımı sandalyele­r Kartell marka. Barbekü ise ödüllü bir Türk tasarımı ve Aniva markasında­n alınmış.
 ??  ?? Aydınlatma, ahşap vintage dolap, çalışma masası ve sandalyele­r, Horhor’dan alınmış. Perdeler, Nişantaşı Kumaş’a yaptırılmı­ş. Lambader ise Autoban tasarımı. Yeşil çekmecelik, Cihangir’deki 20’21 isimli antikacıya ait.
Aydınlatma, ahşap vintage dolap, çalışma masası ve sandalyele­r, Horhor’dan alınmış. Perdeler, Nişantaşı Kumaş’a yaptırılmı­ş. Lambader ise Autoban tasarımı. Yeşil çekmecelik, Cihangir’deki 20’21 isimli antikacıya ait.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye