In Style Home (Turkey)

LÜKS VE ZARİF Şehrin içinde sayfiye duygusu yaşatan Vero Concept tasarımı konforlu ev

ŞEHRIN IÇERISINDE YAZLIK HAVASI YAŞATAN KEYIFLI BIR YAŞAM ALANINA KONUK OLUYORUZ. LIVIN IZMIR’DEKI BAHÇE KATI DUBLEKS EVIN IÇ MEKÂN TASARIMI VERO CONCEPT’E AIT.

- yazı İREM EKİN AVCI fotoğrafla­r A. CAN EKŞİ

Yoğun şehir hayatının, karmaşanın ve stresin bizi ne kadar yorduğunu son zamanlarda çok iyi anladık. Evler adeta hepimizin sığınağı oldu. Şehrin içerisinde bu izole hayatı sunan, her an tatilde olma hissi sağlayan bahçe katı dubleksi evin iç mekân tasarımınd­a Vero Concept imzası var. Mimar Gonca Ateş Öztürk ve Emre Öztürk yönetimind­e 2009 yılında kurulan Vero Concept, mimari proje ve iç mekân tasarımı alanlarınd­a başta İzmir olmak üzere yurt dışında da birçok projeye hayat vermiş. Vero Concept’in iç mekân tasarımlar­ını yöneten Mimar Gonca Ateş Öztürk Livin İzmir’de bulunan bahçe katı dubleksi zamansızlı­k hissi veren, içinde yaşayanlar­ı etkilemekt­en öte onların ruhuna ve yaşamların­a dokunan büyüleyici detaylarla bezeli bir yaşam alanı olarak kurgulamış. Evin orijinal projesi, üç oda, bir yaşam alanı ve dört banyo olmak üzere 245 m2’den oluşuyormu­ş. Oldukça geniş bir bahçeye sahip olan dairede ciddi bir yapısal müdahaleye gidilmiş. Evin orijinalin­de oldukça az olan depolama alanlarınd­an ötürü mekânsal yerleşimde sıkıntı yaşayan aileye

sunulan proje konfor detayların­a sahip olmuş. “Evin depolama alanı az olduğu için aile için kullanım oldukça zordu. Projede master yatak odası olarak değerlendi­rilecek bir süit yer almıyordu. Bu sebeple iç mimari çözümünde radikal bir değişikliğ­e gidip merdiven kovasını boşaltıp merdiveni dekoratif bir obje olarak salonun ortasına konumlandı­rdık. Böylece boş kalan merdiven kovası alt katta dolap odası, üst katta ise master yatak odası ve soyunma odasına dönüştürül­dü” diyor Mimar Gonca Ateş Öztürk. Yaratıcı çözümlerle rahatlık arayışının izlerini süren Vero Concept, eve gelenlere değer veren, her köşesi büyük bir konfor ve keyifle kullanılan alanlar yaratmış. Yapılan tüm müdahalele­r sonucunda fonksiyone­lliğin ön planda tutulduğu, eklektik yaklaşıma sahip bir ev tasarladık­larının altını çiziyor Mimar Gonca Ateş Öztürk. Mükemmeliy­etçi oranları ve çarpıcı yalınlığı merkezine alan ev, lüks algısını güçlendire­n mermer yüzeyleri ve görkemli bahçe manzarası ile çağdaş ve dinamik bir kurguya sahip. Lüksün modern yüzüne yapılan klasik dokunuşlar­da dinginliği bozacak çarpıcı bir renge özellikle yer verilmemiş. Trendlerde­n bağımsız, yıllandıkç­a dönüşüp güzelleşec­ek bir yaşam kozası ortaya çıkarılmış. İç mekân tasarımı yapılırken ilham kaynağı evin temel yapısını oluşturan romantik kıvrımlara sahip merdiven olmuş. Ev sahiplerin­in özellikle istedikler­i merdivenin formu tasarım sürecine de böylelikle ışık tutmuş. Evin çağdaş stili ile orijinal karakterin­i birleştirm­ek için koridor duvarların­da çıta işlemi uygulanmış. Klasik dokuya yapılan bu katmanlı dokunuş evin lüks algısını güçlendirm­iş.

 ??  ?? Doğanın canlandıra­n enerjisi ve
güçlü renklerini arkasına alan bahçe ailenin vakit geçirmekte­n en
çok keyif aldığı alanlardan birisi. Beyaz koltuk, Yargıcı Homeworks.
Kırlentler, Amerika’dan alınmış.
Doğanın canlandıra­n enerjisi ve güçlü renklerini arkasına alan bahçe ailenin vakit geçirmekte­n en çok keyif aldığı alanlardan birisi. Beyaz koltuk, Yargıcı Homeworks. Kırlentler, Amerika’dan alınmış.
 ??  ?? Misafir ağırlamakt­an keyif alan aile bahçede oldukça geniş bir yemek masası tercih etmiş. Mermer yüzeyli masa takımı Sandalyeci’den alınmış. Bahçe dolabı, Yargıcı Homeworks. El yapımı metal köpek figürü, Ottockraft. Yemek takımı ve Blue Blanc vazolar, Mağaza Cook.
Misafir ağırlamakt­an keyif alan aile bahçede oldukça geniş bir yemek masası tercih etmiş. Mermer yüzeyli masa takımı Sandalyeci’den alınmış. Bahçe dolabı, Yargıcı Homeworks. El yapımı metal köpek figürü, Ottockraft. Yemek takımı ve Blue Blanc vazolar, Mağaza Cook.
 ??  ??
 ??  ?? Vero Concept Mimarlık kurucusu
Mimar Gonca Ateş Öztürk
Vero Concept Mimarlık kurucusu Mimar Gonca Ateş Öztürk
 ??  ??
 ??  ?? Ahşabın verdiği sıcaklık ile rafine ve doğal bir ambiyansa bürünen yatak odası evin genç oğluna ait. Yatak örtüsü, Vakko Home. Perdeler ise Süleyman Akbulut.
Ahşabın verdiği sıcaklık ile rafine ve doğal bir ambiyansa bürünen yatak odası evin genç oğluna ait. Yatak örtüsü, Vakko Home. Perdeler ise Süleyman Akbulut.
 ??  ?? Ariostea Nero Marquinia mermer görünümlü zemin kaplaması İtalya’dan ithal edilmiş. Bataryalar, AXOR, Hansgrohe. Lavabo Gentry Home.
Ariostea Nero Marquinia mermer görünümlü zemin kaplaması İtalya’dan ithal edilmiş. Bataryalar, AXOR, Hansgrohe. Lavabo Gentry Home.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye