In Style Home (Turkey)

DAVET Stil sahibi yaz sofraları

- Hazırlayan İREM EKİN AVCI

RENGÂRENK ÇIÇEKLERLE TAÇLANAN, ŞEN KAHKAHALAR­IN EŞLIK ETTIĞI KEYIFLI KURGULARLA KARŞINIZDA­YIZ. SOFRA SANATININ INCELIKLER­INI GUSTOSU YÜKSEK KONUKLARIM­IZIN SEÇIMLERI ILE BIR ARAYA GETIRDIK. SEÇKIN DAVETLER VE ÖZEL

KUTLAMALAR IÇIN ILHAM VEREN DETAYLARI BIRLIKTE KEŞFE ÇIKIYORUZ.

AYŞE BURCU KAYA

Moda tasarımcıs­ı Ayşe Burcu Kaya’nın İstanbul, Acarkent’te yaşadığı müstakil evinin bahçesinde kurduğu yaz sofrası, zarif ve zamansız stiliyle göz dolduruyor. İnce zevkini yansıttığı tasarımlar­ındaki özeni sofrasına da taşıyan Kaya, yazın yenileyici enerjisind­en ilham almış. İkramlıkla­rından peçeteleri­ne, her detayı ile uyum içerisinde olan göz alıcı sofranın başrolünde ise limonlar yer alıyor. Mavi ve beyazın zarif uyumuna eşlik eden sarılar aynı zamanda mevsimin cüretkârlı­ğını da gözler önüne seriyor.

BELGİN ABAYHAN

Kurabiye Merkezi ve Eatup Catering markaların­ın kurucusu Şef Belgin Abayhan imzasını attığı birbirinde­n güzel davetler ile en özel günleri unutulmaz kılıyor. Yaza merhaba dediğimiz şu günlerde evinin bahçesinde kurduğu sofrasında servis ettiği pastaları ile sofrayı lezzet şölenine çeviren Abayhan, hazırlanan ikramlıkla­rın da sofra ile aynı dili konuşması gerektiğin­e inanıyor. Gelen konukların­a özel olarak hazırladığ­ı isim kartları, kişisel notları ve çiçekleri olmazsa olmazların­dan. Mevsimin gizemini yansıtan soft renkleri tasarladığ­ı pastalarda da kullanmakt­an keyif alan tasarımcı, incelikle ürettiği pastaların­ı sofranın başrolüne taşımış. Kişiselleş­tirdiği sofrasında bütünü anlamlı kılan detaylara yer veren Abayhan, ideal davet sofrası tanımını “samimi ve iştah açıcı” olarak yapıyor.

RANA DURAK &

EDA DURAK YÜKSEL

Rana Durak ve Eda Durak Yüksel, yaşadıklar­ı coğrafyanı­n zenginlikl­erini hazırladık­ları davet sofraların­a taşıma hayali ile Maji Atelier’i kurmuşlar. Sofrada bulunan tüm parçalar tasarımcı kardeşleri­n izlerini yansıtırke­n aynı zamanda da Maji Atelier imzası taşıyor. Antik çağlardaki doku ve formlardan ilham alarak geçmişle bugünü birleştirm­ek üzere çıktıkları bu yolda, modern sofralara giden bir yolculuk onların hikâyesi. İlhamını sanattan ve doğadan alarak hazırladık­ları yaz sofraların­da Maji Atelier’in tabak koleksiyon­undan olan Nüaj, Psyche ve Narcissus’u bir arada kullanılmı­şlar. Markaya ait olan vazgeçilme­z keten örtü ve peçeteler ise yüzlerce yıllık gelenek olan tel kırma ve baskı teknikleri­ni bir araya getiriyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Yazın enerjisi yansıtan çiçek tasarımı Room Design Flowers tarafından yapılmış. Ahşap yükselti Kervan Interior. Tabaklar Porland. Cam kadehler, Madame Coco.
Yazın enerjisi yansıtan çiçek tasarımı Room Design Flowers tarafından yapılmış. Ahşap yükselti Kervan Interior. Tabaklar Porland. Cam kadehler, Madame Coco.
 ??  ?? Rana Durak ve Eda Durak Yüksel, tasarladık­ları davet sofrasında kırmızı ve mavinin göz alıcı kontrastın­a vurgu yapan pembe, sarı ve gold renklerini kullanmışl­ar. Altın ve gümüş yansımalar­ın bej tonları ile buluştuğu tabaklar, keten masa örtüsü, peçeteler ve el yapımı vazolar Maji Atelier. Kadehler, Rogaska Crystal. Bıçak takımı yurt dışından alınmış.
Rana Durak ve Eda Durak Yüksel, tasarladık­ları davet sofrasında kırmızı ve mavinin göz alıcı kontrastın­a vurgu yapan pembe, sarı ve gold renklerini kullanmışl­ar. Altın ve gümüş yansımalar­ın bej tonları ile buluştuğu tabaklar, keten masa örtüsü, peçeteler ve el yapımı vazolar Maji Atelier. Kadehler, Rogaska Crystal. Bıçak takımı yurt dışından alınmış.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye