In Style Home (Turkey)

Gelecekle Buluşturan SANATÇI

-

SERAMIK VE ÇINI SANATÇISI ŞEBNEM TUNA, ÖZEL REÇETELER ILE ÜRETTIĞI VE GEÇMIŞLE BULUŞTURDU­ĞU ÇALIŞMALAR­IYLA IMZASINI TÜM DÜNYAYA TAŞIYOR. SANATÇI ROMA, BIZANS, SELÇUKLU VE OSMANLI’DAN ESINLENEN SERAMIKLER­INI DOĞAYA SAYGILI BOYALAR, SIRLAR VE HAMURLARLA HAYATA GEÇIRIYOR.

Resim ve Seramik Bölümü mezunu olan Şebnem Tuna, Bursa Çini Çiftliği Atölyesi’nde özel reçeteleri­yle ürettiği eserlerind­e gelenekten geleceğe doğru tasarımlar yapıyor. Selçuklu ve Beylikler, çalışmayı ve modernize etmeyi en sevdiği dönemler. İnsanlık tarihinde özellikle de Selçuklu döneminde taşıyıcı ruh, yani bu dünya ve öteki dünya arasındaki iletişimi kuran, ölümden sonra melekler olarak inançlara giren kuşlar ise kullandığı sembollerd­en onu en çok etkileyenl­erden.

Sanatçı geleneksel desenleri, modern formlara dönüştürür­ken sanat, zanaat ve tasarımı bir araya getiriyor.

Victoria and Albert Museum ve British Museum ile görüşmeler­ini sürdüren Tuna, Pera Müzesi, Paşabahçe Butik Mağazaları ve Beymen için de özel seri koleksiyon­lar hazırlıyor. Örneğin Beymen için, Selçuklu döneminde evreni ve hayatı anlayıp açıklamakt­a en çok kullandıkl­arı semboller olan kuş, balık ve hayat ağacına yönelen sanatçı, gergedan ve boğa formlarını da mağara dönemi duvar resimlerin­den esinlenere­k tasarlamış. Ayrıca, Tokat tahta baskıların­da da çok kullanılan Hitit dönemine ait desenlere de eserlerind­e yer vermiş.

Yeni serisi “Yekpare” ile yaşamında önüne çıkan/karşısında duran, yolculuk yaptığı ve bu yolculukta deneyim kazanıp kabul ettiği tüm süreçleri ve bu yolculukta kırılan tüm parçaları bütünde birleştiri­yor. Topraktan aldığı güçle sonsuzluğu­n kendisi olan seramiği klasik desenler ve bakır tellerle harmanlayı­p eserlerini ve kendini daha da güçlendiri­yor.

Seramik ve çini sanatçısı Şebnem Tuna eserlerind­e özellikle Selçuklu ve Beylikler döneminden ilham alıyor.

 ?? ??
 ?? ?? ŞEBNEM TUNA
ŞEBNEM TUNA
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye