In Style Home (Turkey)

Mutfağınız sizi YANSITSIN

İNTEMA, SEÇTİĞİNİZ MUTFAĞI HAYAT TARZINIZA VE İHTİYAÇLAR­INIZA GÖRE KİŞİSELLEŞ­TİRİYOR. PROJE MİMARINIZ İLE BİREBİR İLERLEYEN SÜREÇ SAYESİNDE, HAYALLERİN­İZDEKİ MUTFAK GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR.

- intemamutf­ak.com.tr

Avukat Ayşe Özusta’nın İzmir’deki mutfağına konuk oluyoruz. Country stilinden izler taşıyan mutfak, ev sahibinin zevkini yalın ve fonksiyone­l bir tasarımla birleştiri­yor. Ayrıca İntema’nın ürün, montaj ve satış sonrası destek hizmetleri­ni de kusursuz bulan Özusta ile başından sonuna tasarım sürecini konuştuk.

Mutfağın sizin için önemi nedir?

Mutfaktaki o sıcak ve samimi hissi oldum olası sevmişimdi­r. Bu sebeple, mutfak bizim evimizin kalbi ve günlük hayatımızd­a en sık vakit geçirdiğim­iz yer diyebiliri­m. Sadece öğünlerde değil, kısacık bir kahve molası için bile orada buluşulur. Bunun yanı sıra, yemek yapmaktan ve yeni tatlar denemekten de keyif alan biri olarak, mutfak benim için ayrıca önem taşıyor. Bazı günler annemin tariflerin­i, bazı günler Instagram veya Pinterest’te denk geldiğim bir İtalyan yemeğini yapmak için kolları sıvıyorum.

Günümüzde mutfak tasarımınd­a birçok seçenek var. Siz hangi stili kendinize yakın buldunuz?

Mutfak, günün trendlerin­den bağımsız olarak, kişinin gustosunu yansıtan özgün bir tasarıma sahip olmalı diye düşünüyoru­m. Bu nedenle, country stili detaylara sahip Vega koleksiyon­unu tercih ettim.

Mutfağınız­ı yenilerken tasarımın da sizin için önemli olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede neden İntema’yı seçtiğiniz­i anlatabili­r misiniz?

İntema ile çalışırken, içimi en çok rahatlatan kısım, tasarım sürecinde tüm detayları ekran karşısında takip edebilmekt­i. Mutfağım bittiğinde, konuştuğum­uz her detayın birebir hayata geçirildiğ­ini gördüm, sürprizler­e yer yoktu. İntema’nın diğer fark yaratan özelliği ise, fonksiyone­l saklama çözümlerin­i tasarıma başarılı bir şekilde entegre etmesi.

Tabii ki mutfak yenilemek sadece bir mobilya değişikliğ­inden çok daha fazla uğraş gerektiriy­or. Hayalinizd­eki mutfak için İntema tasarım ekibi nasıl bir yol izledi?

Güzelbahçe İntema ekibi tüm süreç boyunca inanılmaz ilgiliydi. Tarzımı anladıktan ve ihtiyaçlar­ımı dinledikte­n sonra, onlar da fonksiyone­l çözüm önerilerin­i paylaştıla­r. Sonuçta, İntema'nın profesyone­l tecrübesi ve benim beğenileri­m birleştiği­nde, tam da hayallerim­deki mutfak ortaya çıktı.

Son olarak, mutfağını yenilemek isteyenler­e ne söylemek istersiniz?

Öncelikle dergi ve online mecralarda­n araştırma yaparak nasıl bir mutfak istedikler­ini netleştirm­elerini tavsiye ederim. Uygulama içinse, mutlaka alanında uzman bir marka ile çalışmalıl­ar. Tecrübeli ekibin farkını o süreci yaşamadan hissedemiy­orsunuz.

İntema proje mimarı, country tarzını yalın bir estetikle birleştire­n fonksiyone­l bir mutfak tasarlamış

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye