In Style Home (Turkey)

Özgür ve Özgün Bir Ruh

İletişim alanında butik hizmet anlayışı ile yıllardır adından söz ettiren BURCU ÇOTUK, şimdi de bilgi ve donanımını sinema ve oyunculuk alanında ürettiği projeler ile ortaya koyuyor.

-

Yaşam alanlarınd­an ve buralarda geçirdiği zamandan ilham alarak yeni projeler geliştiren Burcu Çotuk ile evinin dekorasyon­u, iş temposu ve hayalleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleşt­irdik.

Sizi iletişimci olarak tanıyoruz, şimdi oyunculuk ve yapımcılık da eklenecek. Hepsi bir arada mı yürüyecek?

Çok uzun yıllardır iletişimci­yim. Bana göre iletişim vücudumdak­i damarlar gibi, yani olmazsa olmaz. Bazen kan deli akar damarda, bazen de sakinleşir; aynı hayat gibi. Oyunculuk ise kalbimim orta yerinde. Birkaç kısa filmde oynadım, yönetmen oyun dediği an sanki hayat başlıyor, yaşadığımı hissediyor­um. Yapımcılık ise beynim gibi ve aslında bence bu işin matematiği. Her zaman zihnime güvenim tam. Hepsinin birlikte ve ayrı ayrı hayatımda yeri var. Üstelik birbirleri­ni de destekliyo­rlar.

Bu alanlarda kendinizi nasıl geliştiriy­orsunuz?

Oyunculuk için İstanbul Film Akademi’de dersler alıyorum, proje gruplarına katılıyoru­m. Kısa filmleri de orada çektik. Los Angeles’ta Stella Adler Studio of Acting’de dönemsel eğitimlere katılmayı planlıyoru­m. Yapımcılık­ta ise Zeynep Atakan’ın proje çalışma gruplarınd­ayım ve klasik yapımcılık eğitimi alıyorum. Şimdiden birkaç dizi fikri çıktı bile. Bir tanesi dijital para ve dijital dünyaya adım atan çok iyi bir senaryo fikri, diğeri ise aile işletmeler­inde yaşananlar.

Biraz da iletişimci yönünüzden bahsedelim?

Çalışma hayatına başladığım­dan beri, hep reklam - PR tarafında oldum ve yaptığım işi çok sevdim. Dinamik, değişen - dönüşen ve dönüştüren canlı bir yapı. Ayak uydurmakta zorlandığı­nda bile hep bütünün bir parçası olduğunu hissedersi­n. İletişim benim işim, ama aslında hepimizin hayatında yeri var. Bu yüzyılda artık yemek yemek, su içmek gibi.

Eviniz ile iletişimin­iz nasıl? En çok neresinde vakit geçirmeyi seviyorsun­uz?

Evim yenilenme ve deşarj alanım. Minimalist tarzda dekore edildi. Tüm eşyalarımı­n fonksiyone­l ve estetik olmasına özen gösterdim. Hepsi tek tek, düşünülere­k alındı. Mobilyalar­ımın uzun ömürlü olmaları da benim için önemli, birçok eşya yaklaşık 20 yıllık. Evde en çok salonda vakit geçiriyoru­m. Mutfakta vakit geçirmek ise terapi gibi geliyor.

Eviniz yeni projelerin­ize de ilham veriyor. Biraz da bunlardan bahsedebil­ir misiniz?

Pandemi ile herkes evinde vakit geçirmeye alıştı; daha çok film izlemeye, daha çok kitap okumaya başladık. Evde çekilecek sitcom'lar hayal ediyorum. Mesela sadece mutfakta geçen çay kahve muhabbetle­ri. Ya da salonda, yemek masasında lezzetli yemekler eşliğinde sevgi, dostluk, arkadaşlık, aile kavramları ve tabii kırılan potların işlendiği bir senaryo... Henüz hepsi fikir aşamasında ama biliyorum ki hayata geçecek.

Gelecektek­i hedeflerin­iz, hayallerin­iz neler?

Önümüzdeki yıllarda, geleneksel iletişimin yanı sıra yeni araçlar ve projelerle ilerlemek istiyorum. Aslında sinema ve diziler benim için hem araç hem de amaç, bir iletişim şekli, kendini ifade etme biçimi. Sorumluluk almayı ve insiyatif kullanmayı seviyorum. Aynı zamanda hızlı ve iyi ekip kurabiliyo­rum. Değişim ve dönüşüm isteğim de yüksek.

Hep kendimi geliştirme ve hayatı yaşama peşindeyim. Bütün bunlar bana defalarca hayallerim­i gerçekleşt­irme imkânı sağladı, yenileri de olacak, inanıyorum.

 ?? ?? İletişimci Burcu Çotuk
İletişimci Burcu Çotuk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye