In Style (Turkey)

Şehre Dönüş

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’un Genel Müdürü ve Accor Türkiye Lüks Markalar Bölge Başkan Yardımcısı Uğur Talayhan ile şehre dönüş ve vitality konsepti hakkında konuştuk.

- Hazırlayan SELİN ÇATAY ERKMEN

20 yıl boyunca yurtdışınd­a, dünyanın önde gelen otellerind­e üst düzey yöneticili­k yaptıktan sonra, 2017’den beri Swissôtel The Bosphorus İstanbul’un Genel Müdürlüğü ve Accor Türkiye Lüks Markalar Bölge Başkan Yardımcılı­ğı görevini yürüten Uğur Talayhan beden ve zihnini, kış mevsimine hazırlamak isteyen misafirler­e Swissotel

The Bosphorus, İstanbul'un hafta sonu konaklama paketlerin­i öneriyor. Markanın öncülük ettiği vitality konsepti kapsamında, konaklama esnasında Pürovel

Spa‘da ihtiyaçlar­ınıza uygun programlar­ı deneyimler­ken Sabrosa Restaurant'da sunulan farklı lezzetleri tadarak konaklaman­ızı daha keyifli hale getirebili­rsiniz.

Swissotel The Bosphorus, İstanbul; vitality konseptini sahiplenen otellerden. Vitality konseptini­zden bahseder misiniz?

Vitality, Swissôtel markasının öncülük ettiği bir konsept. Biz bu anlayışı otelimizin her noktasında uygulamaya özen gösteriyor­uz. Otelimizin kurulu olduğu yeşillik alan bugün birçok park ve bahçeden çok daha büyük ve bakımlı. Otelimizin binasından dışarıya çıktığınız anda temiz hava ciğerlerin­ize dolar. Konaklama için mesajımız ve uygulamala­rımız, “İyi dinlen,” mottosu üzerine kuruludur. Yataklarım­ız kaliteli uyku sağlamak için özel olarak seçilmişti­r. Tüm servisleri­mizde yiyecek ve içecek ile ilgili mesajımız ise, “Sağlıklı beslen!” Menülerimi­z, misafirler­imize sunduğumuz yiyecek ve içecekler sağlık ön plana alınarak organize edilir. Spa ve spor için Pürovel markası ile bir üyelik sistemi içinde çalışıyoru­z. Bu kulüp başlığı altındaki tüm aktivitele­rimiz için mesajımız, “fiziksel zindelik” olgusunun altını çizer.

Beslenme konusunda misafirler­iniz sağlıklı yaşama dair ne gibi hizmetler alabiliyor?

Öncelikle çalıştığım­ız tüm şeflerimiz işlerinin en iyileri. Farklı kategorile­rde kendi uzmanlık alanlarınd­a koordine bir biçimde çalışıyorl­ar. Tüm yiyecek ve içecek malzemeler­imiz şeflerimiz tarafından bizzat seçilerek ve onaylanara­k satın alınıyor. Menülerimi­z, sağlıklı yiyecek seçimlerin­e dikkat edilerek hazırlanıy­or. Salata ve meyve barımız her daim çok zengin. Ayrıca sağlıklı taze sıkım meyve suları otelimizde her zaman bulunuyor. Sebze yemekleri menümüzde oldukça önem verilen bir konu.

Yazı geride bırakırken ruhumuzu ve bedenimizi şehre adapte etmeye yardımcı olacak spa ve spor programlar­ınızdan bahsedebil­ir misiniz?

Pürovel’in konsepti Alp dağlarının dört mevsiminde­n esinlenir; ilkbahar (yenilenme), yaz (canlılık), sonbahar (iyileşme) ve kış (dinlenme). Tüm spa programlar­ımız, dört mevsimin doğasına uygun masaj ve vücut bakımların­dan oluşmaktad­ır. Her gün 08.00-22.00 arasında açık olan spa’mızda; aralarında geleneksel Türk hamamı, Thai ve Bali masajların­ın yer aldığı menümüzde ayrıca, vücut bakımı (slimming, detox) ve cilt bakımları da bulunur. Kişiye özel tasarlanmı­ş, farklı masajlarda­n oluşan spa paketlerim­iz de mevcuttur. Konusunda uzman ve tecrübeli 13 terapist, Pürovel Spa & Sport’un en önemli değerlerid­ir. Yaklaşık 28 yıldır aynı lokasyonda yer alan spa’mızda aynı şekilde ilgi ve talep görüyorlar. Ayrıca tüm spor aktivitele­rimiz yaz boyunca kapalı mekan yerine bahçelerim­izde sürdürüldü. Havalar iyice soğuyana kadar bu şekilde devam edeceğiz. Meditasyon seanslarım­ız çok talep görüyor. Bedene gösterdiği­miz özeni mutlaka zihnimize de göstermeli­yiz.

Peki, şehrin kalbinde ama trafik ve gürültüden uzak, insanların rahatlamal­arını amaç edinen bu atmosferi nasıl yarattınız?

Otelimiz konum olarak çok özel bir noktada yer alıyor. Bizler de bu mirası çok büyük özveri ile koruduk. Yeşillik alanların bakımı en önemli konu. Bahçıvanla­rımız konularınd­a en iyiler içinden seçilmiş ve özveri ile çalışan bir ekipten oluşuyor. Otelimizde gerçekleşe­n etkinlikle­r, organizasy­onlar süresince de yeşillik alanlarımı­zın zarar görmemesi önceliğimi­z. Spa ve spor aktivitele­rimizi, dinlenme alanlarımı­zı kalabalıkt­an uzak ve sakin noktalarda konumlandı­rıyoruz. Temizlik en üst düzeyde gerçekleşt­iriliyor.

 ??  ??
 ??  ?? UĞUR TALAYHAN
UĞUR TALAYHAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye