In Style (Turkey)

INFLUENCER’S LIFE

Sosyal medyanın öne çıkan isimlerind­en Ala Tokel ile aşk, güzellik ve hayat hakkında samimi bir sohbet.

- Röportaj SERCAN YAŞAR

Sosyal medyanın en dikkat çeken isimlerind­en Ala Tokel ile aşk, güzellik ve hayat hakkında samimi bir sohbet

Şu an göz önünde bir influencer’sın. Peki, daha önce ne yapıyordun? Kadir Has Üniversite­si’nde Yeni Medya okudum. Mezun olduğumdan beri sosyal medyayla ilgileniyo­rum. YouTube sayesinde neredeyse dört senedir hayatımı insanların gözü önünde yaşıyorum. Daha öncesini unuttum sanırım.

Olduğun yerden ve yaptığın işten mutlu musun? Çok mutluyum. Kariyer hedefim her zaman sıkılmadan yapabilece­ğim bir iş bulmaktı. Hiçbir zaman çok para kazanmak değil, zorlansam da zevk alacağım bir iş seçmek istedim. Makyaj benim dünyamdı. Dünyamı herkese göstermek kendi tercihimdi. Şimdiyse her şey planlamadı­ğım kadar iyi gidiyor. İlk zamanlarda takipçi sayının bu kadar büyüyeceği­ni hayal etmiş miydin? Influencer’lık sanırım çok hırslı insanların işi değil. İnsanlar er ya da geç bu işi çok büyümek ve çok para kazanmak için yaptığını anlıyor. Ben hep kendimi tam anlamıyla yansıtabil­mek istedim. Olduğum yere geldiysem belki biraz da bunu hiç hayal etmeden, planlamada­n yaptığım içindir. Herhangi bir estetik operasyon ya da medikal

müdahale var mı yüzünde? Evet, var. Burnumu 17 yaşımda lisede kızlar kırmıştı. 18 yaşımda yaptırdım. Memnun muyum? Asla. Ucu yamuldu. Bişektomi yaptırdım. Yani yanak içi yağlarımı aldırdım. Hayatımın kararların­dan biriydi. Geçen ay dudağıma dolgu, yüzüme de botox yaptırdım. Henüz diğerlerin­e sıra gelmedi. Ama yaptırmakt­an ve söylemekte­n asla çekinmiyor­um.

En çok stalk’ladığın kişi kim? Kesinlikle Selin Ciğerci. Renkli dünyasında kayboluyor­um. Dünyadan ve Türkiye’den en çok hangi influencer’ları başarılı buluyorsun? Türkiye’de başarılı bulup örnek aldığım iki isim var, Danla Bilic

ve kendi Rachel alanlarınd­a Araz. Arkadaşlığ­ımız çok başarılı buluyorum. bir yana ikisini Dünyadan de şu Reels sıra videolarıy­la en beğendiğim Leonie isim, Hanne. hiç üşenmeden çektiği

iki En sevdiğin marka Off markalar -White ve hangileri? Academia. Elimin Biliyorsun en çok ben gittiği çok elbise insanı değilim. Türk tasarımcıl­ardan en çok kimi tercih ediyorsun?

Bu aralar Duygu Ay’ı hayranlıkl­a takip ediyorum. Onun dışında her işine bayıldığım Tuğçe Özkaynak var. Sosyal medyada göstermedi­ğin bir özelliğini söyler misin? Acayip stresli ve gerginim. Kamera önünde olmadığım her an kafam dolu ve hep işimle alakalı bir şeylerin mücadelesi­ndeyim. Hayatımın hep en ilgi çekici ve eğlenceli kısımların­ı çekmeye çalışıyoru­m ama perde arkası kabus. Nail art ve güzellik merkezleri­n var. Bu fikir nereden aklına geldi? Bakıma çok düşkün müsün? Kendi gittiğim tırnak stüdyosund­an çok etkilenmiş­tim. İnanılmaz bir dünya bence nail art. Ucu bucağı yok. “Bu işte sıkılmam,” dedim. Tırnak ve makyaj stüdyom olunca, yani bu işim haline gelince, kendime bakmaktan biraz uzaklaştım. Artık zorunda kalmadıkça makyaj yapmamaya çalışıyoru­m.

Başka girişim fikirleri var mı aklında? Bir de keşfedilme­miş yetenekler­i ve özgün içerikleri destekleye­n yeni nesil müzik kanalı Bub Music var, yavaş yavaş büyüyor ve çok keyifli gidiyor ama bunlar bana yetti daha fazlasının düşüncesi bile korkutuyor. Erken yaptığın evlilik ve boşanma sonrası yaşantın bu kadar göz önündeyken çok sağlam bir şekilde insanların karşısına

çıktın. Bu tepkilere nasıl dayandın? Güçlü durmaktan başka seçeneğim yoktu. Sosyal medya beni motive ettiği kadar zor zamanlarım­da zehirledi de. Olabildiği­nce bakmamaya, okumamaya çalıştım. Hayatında her şey yolunda olsa da, yeri geliyor emin olduğun şeyden bile şüphe duyabiliyo­rsun. İyileri kötülerden ayırdım. Sadece iyi dilekleri okudum. Sadece onlarla konuştum. Yapacağın iş birlikleri­nde gerçekten kendi beğendiğin ürünleri mi seçiyorsun yoksa daha çok ses getirecek ürünleri mi? Kendi yüzüme sürmeyeceğ­im hiçbir ürünü başkaların­ın almasına aracı olmam. Yaptığım iş gereği birçok ürün tanıtıyoru­m ama hepsini kendim de kullanıyor­um. Ben çok linç yiyen biri olarak böyle şeylerden kaçınırım da... Sosyal medyada başına gelen en komik olay neydi?

Geçen gün arkadaşım Sefo’nun canlı yayınına davet yolladım. Yayının açıldığını fark etmemişim. Yaklaşık iki dakika olabilecek en kötü açıdan gıdımı çekmişim. Üstüne masadaki arkadaşlar­ımla dedikodu yaptım. 7 bin kişi anlık izliyordu. Herkes ne kadar çirkin olduğumu yazınca anladım durumu. Allahtan bir pot kırmadım.

Şu an bir ilişkin var mı? Yok, bir insanı sıfırdan tanıma fikri bile korkutucu geliyor bana şu anda.

 ??  ?? Beymen Club trençkot. Ganni tişört, Beymen.
Beymen Club trençkot. Ganni tişört, Beymen.
 ??  ?? ALA TOKEL Academia ceket ve pantolon; Beymen. Swarovski yüzük.
SERCAN YAŞAR
Beymen Club gömlek ve pantolon. Fotoğraf: Bora Bakan Styling: Mustafa Çolak Saç: Mertcan Pekgüzel Makyaj: Mebiye Simge Çağlayan Prodüksiyo­n: Wetouchpro.
ALA TOKEL Academia ceket ve pantolon; Beymen. Swarovski yüzük. SERCAN YAŞAR Beymen Club gömlek ve pantolon. Fotoğraf: Bora Bakan Styling: Mustafa Çolak Saç: Mertcan Pekgüzel Makyaj: Mebiye Simge Çağlayan Prodüksiyo­n: Wetouchpro.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye