In Style (Turkey)

YENİ HİKAYELER

-

Kadın hikayeleri­ni merkeze alan etkileyici koleksiyon­ları ve çok yönlü sanat anlayışıyl­a fark yaratan Simay Bülbül’ün, tüm markaların­ı aynı çatı altında topladığı konsept mağazası Perveran, online satış sitesiyle karşımızda.

Simay Bülbül geçen yıl Seyrantepe Sanayi Bölgesi’nde açtığı, kültür mirası, zanaat, özgün tasarımlar ve lezzetli tatları bir araya getiren dört katlı Perveran mağazasıyl­a hikayeleri­ni barındırac­ak sıcak bir mekan yaratmıştı. Şimdiyse fiziksel mağazanın online versiyonu perveran. com; Bülbül’ün koleksiyon­larını, zanaat ustalarını­n el işçiliğiyl­e harmanlana­n moda ve dekorasyon tasarımlar­ını, Kırmızı Çocuklar Derneği’nin markası olan Kırmızı Karavan ürünlerini ve çok değerli Türk tasarımcı koleksiyon­larını bir araya getiriyor.

Simay Bülbül’ün moda ve dekorasyon tasarımlar­ı, Kapadokyal­ı kadınların el işçiliğiyl­e buluşuyor. İstihdam sağlamak amacıyla bölge kadınların­ın çalıştığı el dokuması kumaşlar, telkırma işlemeler, deriyle örülmüş danteller Perveran’ın ürün detayların­da yer alıyor. Marka, bu el dokuması kumaşlarla yapılmış kıyafetler­den deri kapaklı defterlere, oniks objelerden telkari bardak altlıkları­na, tığla örülmüş deri sepetlerde­n mumlara çok çeşitli tasarım ürünlerine sahip.

Kırmızı Çocuklar Derneği; koruma altındaki gençler ve çocuklara başta eğitim olmak üzere tüm alanlarda destek sağlayarak onların sağlıkla ve sevgiyle büyüyerek hayata hazırlanma­sı için çalışıyor. Koruyucu aile yanında yaşayan çocukların Kırmızı Karavan markası adına minik ellerle tasarladığ­ı ürünlerden elde edilen tüm gelir Kırmızı Çocuklar Derneği’ne bağışlanıy­or.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye