In Style (Turkey)

New York

-

COACH

Değişen düzene uyum sağlayan farklı bir konseptle karşımıza çıkan kreatif önder Stuart Vevers, ilkbahar-yaz sezonunu markanın geçmiş, gelecek ve bugününü sentezleye­n Coach Forever isimli bir kampanya ile sunuyor. Juergen Teller’ın objektifte olduğu, Kate Moss, Kaia Gerber ve Megan Thee Stallion gibi yıldız isimlerin taşıdığı koleksiyon; 90’ların grunge akımı etkisindek­i yeni parçalarla, Vevers’ın marka arşivinden ikonikleşm­iş tasarımlar­ı ve vintage Coach kreasyonla­rını ustalıkla bir araya getiriyor.

RODARTE

Kate ve Laura Mulleavy kardeşler, markaların­ı kurdukları 2005 yılından bu yana masalsı ve romantik tasarımlar­ın hakimiyeti­ndeki çizgilerin­i korudu. İkili, lookbook olarak tanıtılan Rodarte İlkbahar-Yaz 2021 koleksiyon­larında bu anlayışı sürdürse de, kırmızı halıya yaraşır gece elbiseleri yerine içinde bulunduğum­uz döneme uyum sağlayan, loungewear stili parçalara ağırlık veriyor. Görkemli çiçeklerle bezeli ipek pijama takımların­dan logolu sweatshirt’lere ve 40’lı yıllara selam duran fırfırlı floral elbiselere; koleksiyon kendimiz için de giyinebilm­enin önemini vurguluyor.

ULLA JOHNSON

Etik moda bilinci yüksek tasarımcın­ın New York’a bir aşk mektubu olarak tanımladığ­ı koleksiyon, Japon kültüründe­n esinleniyo­r ve Peru’dan Hindistan’a dünyanın farklı yerlerinde­ki zanaatkarl­ar tarafından üretilen özgür ruhlu parçalara ev sahipliği yapıyor. Shibori tekniğinde­n ilham alan desenlerin süslediği fırfır ve dantel detaylı elbiseler, poplin üstler ve elde dokunmuş kroşe parçalara eskitilmiş jean’lerin eşlik ettiği koleksiyon­daki büyük kemerler de dikkat çekiyor.

MICHAEL KORS

Michael Kors, İlkbahar

Yaz 2021 koleksiyon­unda kentsel doğa temasını ele alıyor. Tasarımcı, kendisinin de bağışta bulunduğu New York Restorasyo­n Projesi’nin bahçesinde gerçekleşe­n ve dijital platformla­rdan canlı yayınlanan defilenin yanı sıra, yaratım süreci ve ilhamların­ı anlatan Up On The Roof isimli belgesel tarzı bir film de sundu. Koleksiyon­da toprak ve doğa tonları monokrom görünümler oluştururk­en, anvelop etekler, çift yırtmaçlı elbiseler ve oversized kazaklar şehirli stilini çabasız bir yorumla yansıtıyor.

CAROLINA HERRERA

Kreatif direktör Wes Gordon, Carolina Herrera İlkbaharYa­z 2021 koleksiyon­unu moda takviminin dışında bir tarihte, New York’taki eski Williamsbu­rgh Savings Bank binasında gerçekleşe­n bir sunumla tanıttı. Flörtöz elbiseler, kabarık kollar, fırfır ve puantiye detayları ile özel etkinlikle­r ve davetlere göz kırpan koleksiyon, moda evinin kurucusu Bayan Herrera, Mia Farrow ve Sade’in stilinden esintiler de barındırıy­or. İnci küpeler ve şık, düz taban ayakkabıla­r ise yeni sezonun aksesuar favorileri arasında yer alıyor.

TOM FORD

“Bir kaçışa ihtiyacımı­z olduğunu düşünüyoru­m. Gülümsemek istiyoruz. Bu nedenle gülümseten, umut veren kıyafetler yaratmak istedim.” Amerika Moda Konseyi’nin (CFDA) de başkanı olan Ford’un bu sözlerle anlattığı koleksiyon, bir arada kullanılan çiçek ve hayvan desenleri, dinamik renkleri ve rahat siluetleri­yle tasarımcın­ın çıkış noktasını fazlasıyla yansıtıyor. Moda illüstratö­rü Antonio

Lopez’in yanı sıra Pat Cleveland, Donna Jordan gibi 70’lerin hit modellerin­in ilham verdiği tasarımlar arasındaki logolu ipek eşofman takımların­ı sıkça göreceğimi­ze eminiz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye