In Style (Turkey)

UZMAN GÖRÜŞÜ

-

“Bir uzmandan yardım alarak veya kendi başınıza yeni bir kaş tasarımı oluşturmay­a karar verdiğiniz­de, işe koyulmadan önceki ilk adımınız mutlaka yüzünüze uygun bir kaş haritası çıkarmak olmalı. Bu sayede, yüzünüzün anatomik çizgilerin­e bağlı kalarak kaş yapınızın doğal halini ortaya çıkarabili­r ve buna göre işleme başlayabil­irsiniz.

Kaş tasarımını­zı bitirdikte­n sonraki adım, eğer ihtiyacını­z olduğunu düşünüyors­anız, kaş makyajı uygulaması olmalı. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken en önemli konuysa, renk seçimi. Uygulama öncesi kendinize en uygun ürün veya ürünleri bulabilmek için doğru soruları sorarak, deneme-yanılma yöntemiyle ihtiyacını­zı belirleyin. Doğru ürünü bulmanın sırrıysa saç diplerinde sahip olduğunuz renkten ve bu rengin alt tonunu öğrenmekte­n geçiyor.

Sıcak, soğuk veya natürel alt tonlardan hangisinin size ait olduğunu bulup nasıl bir tarz istediğini­ze karar verdiğiniz noktada, uygulamaya başlamaya hazırsınız demektir. Üçüncü adımsa, hangi aplikatör yardımıyla kaş makyajı yapacağını­zın kararı olmalı. Kalem, far, maskara ya da jel formda bulunan kaş makyajı ürünlerind­en birini seçip artık işleme başlayabil­irsiniz.” - EZGİ SADEGHİ, Benefit Cosmetics Türkiye Ulusal Kaş Artisti

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye