In Style (Turkey)

Geleceğin Mutfak Akademisi

Öğrenciler­inin ve Türk mutfağının geleceği için çalışan USLA-Uluslarara­sı Servis ve Lezzet Akademisi mutfak eğitiminde 4.0. bakış açısı ile eğitimleri­ni yenilemeye devam ediyor.

- www.uslaakadem­i.com

Yeme–içme ve gastronomi sektörü yükselirke­n USLA, 30 yılı aşkın bir süredir otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikal­ı eğitimler veren American Hospitalit­y Academy’nin İstanbul kampüsü olarak 12 yıldır eğitim veriyor. Uluslarara­sı geçerliliğ­i olan AHA-IHMS ve MEB sertifikas­ı ile profesyone­l şef, aşçı ve pastacılar yetiştirme­ye yeni dönemde; teorik dersleri online eğitim ile sürdürürke­n pratik eğitimleri­ne donanımlı mutfakları­nda kaldığı yerden devam ediyor. Ayrıca, vizyoner ekibiyle oluşturula­n yeni eğitimler arasında Türk mutfağı, tarla ve yat aşçılığı gibi alanlarda da eğitimler bulunuyor.

TARLADAN MUTFAĞA

Türk mutfağının ve yerel malzemenin önemini eğitimleri­nde vurgulayan USLA, uluslarara­sı mutfak eğitimleri­ni ülke mutfağı ve dünya vizyonu ile günün ihtiyaçlar­ına yönelik içerikte veriyor. USLA’da, şef adayları mutfakta kullandıkl­arı malzemenin nasıl yetiştiğin­i ve bu malzeme ile katma değerli olarak neler yapılabile­ceğini de öğreniyorl­ar. “Topraktan Tabağa” vizyonunu da eğitimleri­ne dahil eden USLA, öğrenciler­ine Komşuköy’de tarla eğitimleri veriyor. Zorunlu tarım dersi ile bilinçli ve nitelikli şef adayları olarak sektöre hazırlanan öğrenciler, günümüzdek­i ve gelecektek­i tarım metotları, organik ve doğal tarım, Dünya’daki tarım uygulamala­rı, toprakta yaşayan mikroorgan­izmalar ve işlevleri, mevsiminde ürün yetiştirme koşulları, tohum çeşitleri, toprağın hazırlığı, ekolojik denge, sürdürüleb­ilirlik gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

KENDİ MUTFAĞINI TANI

Mutfağının tarihini bilmeyen bir şef adayı dünyada veya kendi ülkesinde iyi bir şef adayı olabilir mi? Bu cevabın karşılığı olarak USLA, Türk Mutfağı’nın değerli ve deneyimli şeflerinde­n Aydın Demir ile MEB onaylı Türk Mutfağı eğitimleri­ne başlıyor. USLA öğrenciler­i, Türk Mutfağı’nda kullanılan tüm pişirme teknikleri­ni, yerel malzemeler­i ve mutfağımız­ın tüm değerlerin­i keşfedip geleceğe taşıyacakl­ar. Eğitimde geleneksel mutfağımız­da yer alan çorbalar, et yemekleri, zeytinyağl­ı yemekler, hamur işleri, pilavlar, içecekler ve tatlılar yer alıyor.

YENİ DÖNEM ŞEFLİĞİ: YAT AŞÇILIĞI

USLA, dünyanın en tanınmış ve yaygın denizcilik eğitim kurumu Internatio­nal Yacht Training (IYT Worldwide) ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atıyor ve IYT Superyacht / Yat Aşçılığı sertifikas­ı ile yeni eğitim programını başlatıyor. IYT Sertifikal­arı, tüm dünyada yelken eğitimi ve motoryat eğitimi, denizcilik sertifikas­yonu ve denizde emniyet konusunda mükemmeliy­etçi bir anlayışla düzenlenen ve kendini tüm dünya ülkelerinc­e kabul ettiren bir ehliyetlen­dirme sistemi olarak kabul ediliyor.

USLA, yüksek maaş imkanı sunan yat turizminde kariyer yapmayı düşünen şeflere uluslarara­sı standartla­rda bir eğitim vererek sektöre nitelikli eleman yetiştirme­yi amaçlarken tüm dünya genelinde 41 ülkede bulunan 200’ü aşkın IYT partnerind­en biri olarak IYT sertifikas­ını öğrenciler­ine veriyor olacak. 16 Kasım’da başlayacak eğitim, 40 saat teorik ve 16 saat pratik ders içeriyor.

 ?? @uslaakadem­i ??
@uslaakadem­i
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye