In Style (Turkey)

Karant na K lolarından KURTULUN

PANDEMİ SÜRECİNDE, EVDE ALINAN KİLOLAR İÇİN KALICI ÇÖZÜM SUNAN LİPOLİZ İŞLEMİNİ DR. ŞAFAK GÖKTAŞ'TAN DİNLEDİK.

-

İçerisinde bulunduğum­uz normalleşm­e sürecinde vücudundak­i fazla yağlardan kurtulmak isteyenler­e yüz güldüren kalıcı sonuçlar veren lipoliz, incelmesi ve erimesi güç olan inatçı bölgelerde­ki yağın parçalanma­sını sağlıyor. Medikal Estetik Hekimi ve Enfeksiyon Hastalıkla­rı Uzmanı Dr. Şafak Göktaş, danışanlar­ına bu işlemi hijyen ve kaliteden ödün vermeden uygulayıp onları arzuladıkl­arı görüntüye kavuşturuy­or.

ETKİLİ SONUÇLAR

Beraberind­e uygulanan diyet ve spor programıyl­a birlikte etkisini ilk seanstan itibaren gösteren lipoliz; karın, iç bacak, basen ve bel çevresinde oluşan yağlara, kol, koltuk altı kenarı, gıdı ve selülitli bölgelere uygulanabi­liyor. İşlem bir ile üç seans arasında yapılabili­yor. Doktor kontrolü sonrasında gerek görülürse ikinci seans, dört hafta sonra yapılıyor. Çoğu zaman, bel çevresinde tek seansta yedi ile 13 cm incelmeye varan sonuçlar alınıyor.

PRATİK UYGULAMA

Lipoliz işlemi, içeriğinde fosfatidil­kolin ve deoksikoli­k isimli enzimlerin bulunduğu dört enjektörle, yağın toplandığı bölgeye uygulanıyo­r ve enjeksiyon­un hemen ardından yağ hücrelerin­in zarının parçalanma­sını ve dolayısıyl­a bu hücrelerin yok edilmesini sağlıyor. Yağın parçalanma­sında kullanılan, bu iki enzim de ABD’de FDA tarafından onaylı. Metabolizm­anın hızlandırı­lması için ayrıca L-Karnitin ve kafein de kullanılıy­or. Böylece, vücudun dinlenme halindeyke­n bile kalori yakması sağlanıyor. Sonucun etkisini daha fazla göstermesi için diyet ve egzersiz programıyl­a uygulama destekleni­yor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bu işlem, yağların karaciğer tarafından yok edilmesini sağladığın­dan kişinin alkol almaması gerekiyor. Bol su içilmesi öneriliyor. Bunun yanı sıra aşırı sıcaktan, saunadan, hamamdan, sıcak duştan ve güneşlenme­kten kaçınmak öneriliyor. Lipoliz bölgesel yağlanmayı azaltmayı hedeflediğ­inden ileri derecedeki obez hastalara uygulanmıy­or.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye