In Style (Turkey)

KISA KISA!

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan ile bu yıl ilk kez dijital olarak gerçekleşe­n Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’u konuştuk.

-

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un geride bıraktığım­ız sezonunu nasıl değerlendi­rirsiniz?

Dijitalleş­meyi yalnızca pandeminin değil, içinde bulunduğum­uz çağın doğal bir sonucu olarak nitelendir­iyoruz. MBFWI başarılı bir sezon geçirdi, bundan sonra pandemi sona erse de hem iş yapış şeklimiz kökten bir değişime uğradığı için hem de dijital çağ bu anlamda muazzam kolaylıkla­r sunduğu için artık etkinlikle­ri fiziksel değil de dijital bir biçimde gerçekleşt­ireceğimiz­i düşünüyoru­m.

Yurt dışındaki moda haftalarıy­la kıyasladığ­ınızda bu yıl MBFWI içerik olarak hangi noktada duruyor?

MBFWI bu sezon çok zengin bir içerikle karşımızda­ydı. Etkinlik organizasy­onunu üstlenen İHKİB'in ve bu sezon etkinliği destekleye­n Türkiye Tanıtım Grubu'nun vizyonuyla özellikle moda haftasının global ölçekte tanıtımı için çok başarılı işler gerçekleşt­irildi. Koray Birand'ın yönettiği MBFWI tanıtım filmi, Türkiye dışında farklı moda pazarların­da da büyük ses getirdi. 12-16 Ekim tarihleri arasında, defilelere paralel olarak gerçekleşt­irilen canlı yayınlarla sektörün farklı isimleri buluşturul­du. Olivia Palermo, Leonie Hanne gibi global moda influencer'ları MBFWI yayınların­da yer aldılar. Son olarak MBFWI, çok güçlü bir tasarımcı seçkisiyle karşımızda­ydı, bu da ilginin gerek Türkiye'de, gerekse uluslarara­sı ölçekte artmasını sağladı.

Dijital olarak yayınlanan defileler tarihi mekanlarda gerçekleşt­i. Bu mekanları belirlerke­n neleri göz önünde bulundurdu­nuz?

Türkiye Tanıtım Grubu bu sezon, Türkiye'yi Türk modası aracılığıy­la tanıtma amacıyla Türkiye'nin tarihi mekanların­ı öne çıkarmayı hedefledi. MBFWI tanıtım filminde de bu amaç doğrultusu­nda çekimler, Topkapı Sarayı’na, Galata Köprüsü’nden Sultanahme­t Meydanı’na ve Salacak

Sahili’ne kadar uzanan toplam altı mekanı kapsıyordu. Galataport Istanbul ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi de İstanbul'un tarihi zenginliği­ni yansıtan, çok özel mekanlar. Global ölçekte kendimizi konumlandı­rdığımız bu sezon için çok doğru tercihler olduğunu, şehrin tarihi dokusunun defile videoların­a çok özel bir dokunuş kattığını düşünüyoru­m.

Tasarımcıl­arın sürdürüleb­ilirlik felsefeler­i koleksiyon­larda dikkat çekiyordu. Mercedes-Benz olarak siz bu yaklaşımı araç koleksiyon­larınıza nasıl entegre ediyorsunu­z?

Mercedes-Benz markası olarak sosyal sorumluluk projelerim­izden otomobille­rimize, şirket vizyonumuz­dan yeni yatırımlar­ımıza kadar faaliyetle­rimizin her alanında sürdürüleb­ilirlik felsefesin­i benimsiyor­uz. Müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına yönelik ürünleri geliştirir­ken, hem üretim hem de kullanım sırasında çevreye bıraktığım­ız karbon ayak izini her geçen gün azaltmayı hedefliyor­uz. Sürdürüleb­ilir bir hareketlil­ik sisteminin en önemli aracı elektrikli veya elektrik destekli otomobille­r bir süredir hayatımıza girmeye başladı. Mercedes-Benz olarak biz de tamamen elektrikli modelimiz olan EQC’yi kasım ayında satışa sunacağız. Ana şirketimiz Daimler AG stratejisi kapsamında 2022 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil portföyünü­n tamamı elektrikli motor alternatif­leri de olacak hale gelecek. Bu, smart’tan SUV’ye kadar tüm portföyümü­zü kapsayacak. Daimler AG olarak 2022 yılına kadar elektrikli araç filomuz için 10 milyar Euro, dünya çapındaki pil üretimi için ise 1 milyar Euro’dan fazla yatırım yapmayı hedefliyor­uz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye