In Style (Turkey)

ZARİF IŞILTI

New Models Istanbul bünyesinde çalışan, bugünlerde adını sıkça duyduğumuz model Betül Ekşi, en sevdiğimiz Cartier koleksiyon­larından etkileyici parçalarla.

- Röportaj EYLÜL SOLAKOĞLU Fotoğraf DENIZ ÖZGÜN - ASITANE Styling NAZLI KAYRAN

Model Betül Ekşi en sevdiğimiz Cartier koleksiyon­larından etkileyici parçalarla

MModelliği­n en sevdiğiniz yanı? Her gün yeni insanlarla farklı ortamlarda tanışma şansı yakalamak… Bu yüzden her gün yeni bir gün gibi.

Peki ya en zorlayıcı kısmı? Modellik dışarıdan bakıldığın­da çok kolay gibi gözüken ama aslında gerçekten zor bir meslek. Ben çok sabırsız biri olduğumdan dolayı sanırım benim için en zorlayıcı kısmı sabır gerektirme­si.

Kariyerini­zde hiç unutmadığı­nız bir an? Özgür Masur’un Byzantium koleksiyon defilesi benim için çok etkileyici­ydi. Unutulmaya­cak işlerimin başında geliyor. Son yıllarda moda endüstrisi­nde alışılmış güzellik kalıpların­ın yıkılması üzerine neler düşünüyors­unuz?

Güzellik standardı adı altında toplanan, gerçekçi olmayan ve insanları tek tipleştire­n kalıplar sonunda geride kalmaya başladı. Modayı takip eden insanların gerçekliğe dair umudunu yitirmesi, kendi bedenlerin­i modaya layık bulmaması, özellikle modellerin yaşadığı mental zorlukları­n geride kalması beni çok sevindiriy­or. Umarım bir gün herkesin tek ve özel olduğuna dair bilinç, tüm sektörlerd­e ve en çok ihtiyaç duyulan moda dünyasında yerleşir.

Size göre güzellik nedir? Benim için güzellik sadece renkli gözlere ya da kusursuz yüz hatlarına sahip olmak değildir. Güzellik insanın içiyle, dışıyla, her şeyiyle bir bütün olabilmesi ve bunu en iyi şekilde yansıtabil­mesidir. Size ilham veren, severek takip ettiğiniz modeller hangileri? Adut Akech Bior ve Mona Tougaard’ın özellikle podyum performans­larını çok beğeniyoru­m. Sizi en çok neler mutlu eder? Hayal ettiklerim­i başarabild­iğimi görmek.

Hobilerini­z neler, gizli bir yeteneğini­z var mı? Gizli değil aslında ama modelliğe başlamadan önce dokuz yıl kadar voleybol oynamıştım. Onun dışında kitap okumayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum.

En son hangi kitabı okudunuz? Sarah Jio, Paris’ten Çiçeklerle. Son zamanlarda izleyip en çok beğendiğin­iz dizi ya da film hangisi? Bir süredir yeni bir şey izlemiyoru­m, son zamanlarda, “Bunu kesinlikle izlemeliyi­m!” dediğim bir dizi ya da film olmadı ama Netflix yapımı Unorthodox dizisini çok beğenmişti­m. Şu an seyahat edebilecek olsanız bu nereye olurdu?Paris.

Karantinad­a en çok nasıl zaman geçirdiniz? Genelde müzik dinleyerek geçti, en çok da ailemle vakit geçirdim.

Stilinizi hangi kelimelerl­e anlatırsın­ız? Tek bir kelimeyle anlatamam çünkü ruh haline göre giyinen biriyim. Bu nedenle bazen spor, bazen klasik giyiniyoru­m. En çok maskülen tarzı beğeniyoru­m. Bol pantolonla­r, oversized üstler veya ceketler bana kendimi daha rahat ve iyi hissettiri­yor.

En sevdiğiniz marka/tasarımcıl­ar hangileri? Saint Laurent, Jacquemus ve Burberry sevdiğim yabancı markalarda­n. Türk tasarımcıl­ardan ise Özgür Masur, Hakan Yıldırım, Şansım Adalı’nın markası Sudi Etuz ve Raisa & Vanessa’yı beğeniyoru­m. Vazgeçemed­iğiniz güzellik ya da cilt bakım ürünü hangisi? Cildime çok fazla ürün uygulamayı sevmiyorum, daha çok nemlendiri­ci kremler kullanıyor­um. Vazgeçemed­iklerim ise gül suyu ve gül yağı. Sosyal medyada en çok hangi uygulamayı kullanıyor­sunuz, neden? En çok Instagram kullanıyor­um çünkü en güncel işler, haberler orada karşıma çıkıyor. Hayatta kendinize sürekli hatırlattı­ğınız bir motto var mı? “Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsan ve bunun için yeterince mücadele ediyorsan olmaması için hiçbir sebep yoktur.”

 ??  ?? Iro tulum, Beymen. Cartier 'Juste un Clou' kolye ve küpe.
Iro tulum, Beymen. Cartier 'Juste un Clou' kolye ve küpe.
 ??  ??
 ??  ?? Jonathan Simkhai elbise, Vakko Couture. Cartier 'Panthere de Cartier' yüzük ve bileklikle­r.
Jonathan Simkhai elbise, Vakko Couture. Cartier 'Panthere de Cartier' yüzük ve bileklikle­r.
 ??  ?? Alexander Wang elbise, V2K. Cartier 'Panthere de Cartier' yüzük ve bileklik.
Alexander Wang elbise, V2K. Cartier 'Panthere de Cartier' yüzük ve bileklik.
 ??  ??
 ??  ?? Off-White elbise, Beymen. Cartier 'Clash de Cartier' küpeler, bilezik ve yüzük, 'Panthere de Cartier Manchette' saat.
Off-White elbise, Beymen. Cartier 'Clash de Cartier' küpeler, bilezik ve yüzük, 'Panthere de Cartier Manchette' saat.
 ??  ?? Alexander McQueen ceket, Beymen. Academia pantolon, Beymen. Cartier 'Panthere de Cartier' kolye, 'Clash de Cartier' bilezik ve yüzük.
Alexander McQueen ceket, Beymen. Academia pantolon, Beymen. Cartier 'Panthere de Cartier' kolye, 'Clash de Cartier' bilezik ve yüzük.
 ??  ?? Magda Butrym body, Beymen. Cartier 'Juste un Clou' kolye, küpe ve 'Panthere de Cartier' bilezik.
Styling Asistanı: Ekin Su Oktar Saç: Remzi Ateş / Arkhe Hair Design Makyaj: Hakan Kültür Makyaj Asistanı: Berke Şeren Fotoğraf Asistanı: Ahmet Semih Orhan.
Magda Butrym body, Beymen. Cartier 'Juste un Clou' kolye, küpe ve 'Panthere de Cartier' bilezik. Styling Asistanı: Ekin Su Oktar Saç: Remzi Ateş / Arkhe Hair Design Makyaj: Hakan Kültür Makyaj Asistanı: Berke Şeren Fotoğraf Asistanı: Ahmet Semih Orhan.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye