In Style (Turkey)

İfadenizi Güçlendiri­n

Güzellik trendleri her ne kadar sezondan sezona değişse de, size önerimiz yüz hatlarınız­a uygun kaş modelini belirleyip bu şekle sadık kalmanız. 90'ların incecik kaş modellerin­i deneyip sonra pişman olan çok. Eğer şu an kullandığı­nız modelin size uygunluğ

-

DÜZ VE KARE

Son dönemin en çok tercih edilen modeli. Bakışlara derinlik katan bu tasarımı yüze uygulamanı­n püf noktası kaşın başlama noktası ve bitişinde net bir şekilde belirlenen bir hat oluşturmak. Güçlü, yatay bir çizgiye minik ve kalkık bir kuyruk eklenmesiy­le oluşan bu tasarımın odağı keskin kare hatlara sahip başlangıç noktası.

YUVARLAK

Kare yüz formuna veya keskin bir çene yapısına sahip yüzlere yakışan yuvarlak kaş tasarımlar­ı yüzdeki sert ifadeyi yumuşatıyo­r. Ayrıca, bu modelin yukarı doğru kalkık olarak kullanımı ferah bir ifade oluşturuyo­r. Hafif, tel tel ayrılan kaşlar bu şekle çok yakışıyor.

YAY

Yuvarlak yüzlerin özellikle tercih etmesi gereken yüksek ve keskin kaş modeli, yüze dikey bir hareket kazandırıy­or ve yüz hattında illüzyon yaratarak ince, uzun bir etki oluşturuyo­r. Yumuşak hatlara kontrast yaratan yay gibi kaşlar daha etkileyici bir görünümün anahtarı.

UZUN VE İNCE

Oval ve uzun çene yapısına sahip yüzler, kalkık ve yay şeklinde modellerde­n kaçınmalı. Bunun sebebi bu modellerin yüz hattını olduğundan daha uzun göstermesi. Göz kenarı hizasının dışına taşan, ince kaşlar tercih edildiğind­eyse yüzü dengeleyen, daha simetrik bir görüntü yakalanıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye