In Style (Turkey)

MEME İMPLANTI İLE İLGİLİ EFSANELER

-

Van ty Estet k uzman doktor kadrosu le plast k cerrah uygulamala­rı arasında popülerl ğ n koruyan meme büyütme operasyonu hakkındak efsaneler ve akıllarda soru şaret olarak kalan noktaları konuştuk.

Estet k sektöründe yüz ve vücut operasyonl­arı her geçen gün çeş tlen rken terc h l steler nde üst sıralardak yer n koruyan meme mplantı uygulamala­rı var. B r kadının kend majını yen leyerek özgüven duygusunun artmasına sebep olması, bu operasyona olan yoğun lg n n temel neden . Van ty Estet k uzman doktorları meme büyütme uygulaması hakkındak yanlış b l nenler n doğrusunu aktarıyor.

EFSANELER X GERÇEKLER

. BÜYÜTÜLMÜŞ MEME DOĞAL GÖZÜKMEZ.

İmplant uygulandık­tan sonra da meme doğal görünümü korur. Ayrıca dokunulduğ­unda normal bir his verecek operasyonl­ar uygulanabi­lir. Burada önemli olan, meme estetiği operasyonu­na karar verdikten sonra deneyimli ve güvenilir bir doktora danışmaktı­r.

. MEME İMPLANTI SONRASI EMZİRME GERÇEKLEŞT­İRİLEMEZ.

Meme implantı operasyonu geçirmeyi düşünen anneler emzirme konusunda endişeye kapılabili­yor. İmplant meme dokusunun altına veya kasın altına konulduğu için bu operasyond­an sonra emzirmeye engel herhangi bir durum oluşmaz.

. İMPLANTTAN DOLAYI MAMOGRAFİ YAPTIRILAM­AZ.

Meme İmplantı yaptırmak mamografiy­e engel değildir. Mamografid­e kullanılan özel teknikler sayesinde implant meme dokusunun görüntülen­mesine engel olmaz.

. SADECE MEME BÜYÜTME OPERASYONL­ARINDA İMPLANT KULLANILIR.

Genel olarak sadece meme büyütme operasyonl­arında implant kullanıldı­ğı düşünülüyo­r. Bu düşüncenin aksine gereken durumlarda meme küçültme ve meme dikleştirm­e operasyonl­arında da implantlar kullanılab­iliyor.

. İYİLEŞME SÜRECİ ÇOK ZOR VE AĞRILI GEÇER.

Her insan özeldir ve acı eşiği kişiye göre değişiklik gösterebil­ir. İyileşme süreci her operasyond­a olduğu gibi kişiden kişiye

değişebili­r. Ameliyatta­n sonra doktorun tavsiyesin­e göre en fazla bir hafta sonunda işbaşı yapılabili­r. Operasyon sonrası doktor tavsiyeler­inin doğru uygulanmas­ı ile ağrıların azalması ve iyileşme süreci hızlanır.

. SİLİKON GÜVENLİ BİR SEÇENEK DEĞİLDİR.

Tıp tarihinde en çok test edilen ürünlerden biri silikon meme implantlar­ıdır. Meme implantlar­ı günümüzde piyasaya çıkmadan önce kapsamlı güvenlik araştırmal­arından geçer. Son derece sağlam bir güvenlik kaydına ve düşük komplikasy­on oranına sahiptir. Gelişen teknikler ile artık kadınlar kendilerin­i bu implantlar­la daha doğal hissediyor ve bu da memnuniyet­i artırıyor.

. İSTENİLEN HER ÖLÇÜDE MEME İMPLANTI YAPTIRILAB­İLİR.

Piyasada birçok farklı boyutta ve kalitede implant bulmak mümkün ancak kullanılac­ak implantın boyuna karar verirken, hasta talebine ek olarak, kişinin genel vücut yapısına, boyuna ve kilosuna göre karar verilmesi en doğrusudur. Seçim yaparken mümkün olduğunca doğal görünümü korumaya çalışmak ana hedef olmalıdır. Doktorlar, çeşitli ölçümlerin ardından vücudunuzu­n genel özellikler­ine göre ideal bir büyüklük aralığı belirler. Bu aralıkta yapılacak bir seçim en sağlıklı sonuçları verecektir. Meme Büyütme ameliyatı, operasyona uygun kadınlar için fiziksel ve duygusal fayda sağlar. Gelişen teknoloji ile hem doğal hem de uzun soluklu sonuçlar alınabiliy­or. Her operasyond­a olduğu gibi estetik operasyonl­arda da doktor ve hasta arasındaki iletişim çok önemlidir. Doktorun, hasta beklentisi­ni karşılayac­ak ama bir yandan da hasta için en doğru sonucu yaratacak yönlendirm­elerde bulunması en doğru seçenektir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye