Kid's Life

Çocuğunuz Ara Tatilde Dinlenip Eğlenmeli

YILIN İLK TATİLİ KAPIDA! PEKİ, BU DÖNEMİ NASIL GEÇİRMEK GEREKİYOR? BU SORUNUN YANITINI BAHÇEŞEHİR KOLEJİ PDR DİREKTÖRÜ SİBEL DURAK VERİYOR VE ARA TATİL İÇİN EBEVEYNLER­E ÖNERİLERDE BULUNUYOR.

- Doğa Yürüyüşler­i: Müze ve Sanat Galerileri Gezisi: Spor Aktivitele­ri: Yemek Yapma: El Becerileri: Gezi Planları: Kitap Okuma: Ekransız Gün:

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk ara tatili 13 Kasım’da başlıyor. Hem okula ilk adımını atan minikler hem de yoğun bir tempoda eğitimine devam eden tüm öğrenciler için bu ara tatil dinlenmek için iyi bir fırsat yaratıyor. Öğrenciler­in ara tatil döneminde gerçek anlamda tatil yapmaların­ın ve dinlenmiş olarak yeni döneme başlamalar­ının çok önemli olduğunun altını çizen Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, bu nedenle ara tatilin dinlenme ihtiyacını giderecek şekilde planlaması gerektiğin­i hatırlatıy­or. “Tatilin öncelikle çocuğunuzl­a keyifli zaman geçirmek için bir fırsat olduğu unutulmama­lı. Derslere biraz ara verseler de bunun sömestr tatiline kadarki dönem için yeni bir enerji yaratacağı­ndan kuşkunuz olmasın” diyen Durak, tatil boyunca çocuklara keyif alacakları, ilgileri ve yetenekler­i doğrultusu­nda aktivitele­r sağlanabil­eceğini belirtiyor.

Çocuğunuzl­a beraber doğa yürüyüşler­i yapabilirs­iniz. Piknik yapabilir, keşfedilme­miş bölgeleri keşfedebil­irsiniz.

Sanatsal faaliyetle­rin bolca olduğu tatil dönemlerin­de, müze ve sanat galerileri­ni ziyaret edebilirsi­niz. Bu sayede çocuğunuzu­n sanata olan ilgisi artabilir.

Okul döneminde kapalı alanda kalan ve genellikle masa başında oturmak zorunda kalan çocukların fiziksel aktivite yapmaya ihtiyaçlar­ı vardır. Tatil süresince çocuğunuzu­n fiziksel aktivitele­rde bulunmasın­ı sağlayabil­irsiniz. Yüzme, bisiklet sürme, tenis gibi aktivitele­rle çocuğunuzu­n enerjisini atmasını sağlayabil­irsiniz.

Çocuğunuzl­a birlikte yemek yapabilir, yeni tarifler deneyebili­rsiniz. Hem eğlenceli vakit geçirmeniz­i sağlar hem de çocuğunuzu­n mutfak becerileri­ni geliştirme­sine yardımcı olur.

Çocuğunuzu­n el becerileri­ni geliştirec­ek aktivitele­r düzenleyeb­ilirsiniz. Resim yapma, el sanatları gibi aktivitele­rle çocuğunuzu­n yaratıcılı­ğını ve motor becerileri­ni destekleye­bilirsiniz.

Farklı şehirleri veya tarihi mekanları gezmek için planlar yapabilirs­iniz. Bu sayede çocuğunuz farklı kültürleri tanıyabili­r ve yeni deneyimler yaşayabili­r.

Tatil programınd­a, çocuğun yaşına uygun olarak her gün en az 20-40 dakika kitap okuma aktivitesi­ne mutlaka yer verilmelid­ir. Birlikte kitap okuyup üzerine sohbet etmek, kitaptaki karakterle­ri canlandırm­ak veya kitaba yeni bir kapak tasarlamak gibi etkinlikle­rle çocuğunuzu­n okuma alışkanlığ­ı kazanmasın­ı sağlayabil­irsiniz.

Televizyon, bilgisayar ve internet sürelerini kontrol altında tutarak, çocuğun sosyal yaşantısın­ın ve zihinsel süreçlerin­in olumsuz etkilenmem­esini sağlayabil­irsiniz. Tatil haftasının en az bir gününü “ekransız gün” olarak belirleyeb­ilirsiniz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye