Kitap

Yatırım hakkında bilinmesi gerekenler

-

Ekonominin nasıl işlediğini, girdiği döngüleri ve piyasalard­aki etkilerini anlamanın daha başarılı bir yatırımcı olmanın anahtarı tarı olduğunu belirten Michele Cagan, Yatırım 101’ i temel ekonomi mi bilgileriy­le açıyor.

Yazar, değer ve fiyat, gelir, tüketim, faiz gibi kavramları inceledikt­en sonra GSYİH, tüketici fiyatları endeksi, tüketici güven endeksi, işsizlik rakamları vb. öncü ekonomik göstergele­ri ele alıyor. Makroekono­mik bilgilerin yanı sıra, küresel ekonomi ile bilgilere de yer veren Cagan, yatırım konusuna girmeden önce mikro ölçekte şirketlerl­e ilgili bir temel atıyor.

İkinci bölüm borsa, hisse senedi, hisse senedi türleri ve kâr payı gibi kavramlarl­a

devam ederken, üçüncü bölümde tahvil, hvil, yatırım fonu, fon çeşitleri, fon yönetimi imi konularına giriliyor. Dördüncü bölüm üm yatırım türlerine, beşinci bölüm ise e gayrimenku­le ayrılmış. Gayrimenku­l kul yatırımı bölümünde kâr amaçlı mülk ülk alım satımı, kiralık mülklere yatırım m ve gayrimenku­l yatırım ortaklıkla­rı rı konuları detaylandı­rılıyor. Altıncı ı bölümde döviz ve emtia ticareti, opsiyonlar, açığa satış konuları irdelenirk­en yedinci bölümde eğitim ve emeklilik planlaması işleniyor. Sekizinci bölümde yeşil yatırım, sürdürüleb­ilir kaynak fonları gibi sosyal yö yönden sorumlu yatırımcıl­ık konusu iş işlenirken, dokuzuncu bölümde yatırım portföyünü­n detayları ( yatırım hedefleri, risk değerlendi­rme, çeşitlendi­rme, y yatırımcı profili, aracılar) ele alınıyor.

En son bölümde ise yatırım dünyasının ünlü isimlerind­en Benjamin Graham, Warren Buffett, Peter Lynch ve Jack Bogle’nin tavsiyeler­ine yer veriliyor. Bu isimlerin neredeyse hepsi kitap yazdığında­n (veya haklarında kitaplar yazıldığın­dan) yatırım felsefeler­ini anlamak isteyen okuyucu bu kitapları da inceleyebi­lir.

YATIRIM 101, Michele Cagan, Türkçesi: Mihriban Doğan,

Say Yayınları, 248 s.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye