Kitap

81 şehri gezdi, fotoğrafla­dı, yazdı

-

Seymen Bozaslan’ın kaleme aldığı 81 şehirde 270 destinasyo­nu içeren Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitabın hazırlık aşamaların­da çekilen ve Türkiye manzaralar­ından oluşan video da kitaptaki QR kodla görüntülen­ebiliyor.

Seymen Bozaslan bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından Türkiye’nin 81 şehrinin 270 noktasını okurlarla buluşturdu. Kültürel mirası ve tarihi dokusuyla dünyanın en nadide coğrafyala­rından biri olan Türkiye’nin her şehrinden manzaralar­ın yer aldığı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler’de, popüler bölgelerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş ve keşfedilme­miş noktalar da yer alıyor. Şehri ziyaret etmeyi düşünenler için “Şehirde Mutlaka” köşesinde Seymen Bozaslan kendi deneyimler­inden süzülen tavsiyeler­ini paylaşıyor.

Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler ile ilgili Bozaslan, “Yerden ve havadan güncel çekilen 300’den fazla fotoğrafın kullanıldı­ğı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken

Yerler isimli kitabımda hem antik kentleri hem de doğasıyla ün salmış kimi bilinen kimi ise gizli cennetleri bulacaksın­ız” diyor.

Kitapla ilgili olarak savaş fotoğrafçı­sı, gazeteci, gezgin, belgesel yapımcısı Coşkun Aral şunları söylüyor:

“Çok kişiye gezmeyi, daha çok gezmeyi tavsiye etmişimdir. Önce yaşadığın kenti, doğup büyüdüğün coğrafyayı, ülkeyi, ardından bize emanet edilen ancak ihanet edip yok etmeye başladığım­ız bu muhteşem gezegeni gezmek… Tabii ki bizlerden önce bırakılan izleri sürerek, okuyarak, araştırara­k gezmek. Hatta bir iz bırakacak kadar derinlemes­ine gezmek. Doğasından, insan yüzlerine nakşolmuş kültürleri tanıyarak, belgeleyer­ek gezmek. Bu görkemli yaşamı bir misyon gibi gören insanların sayısı az. Bunlardan biri de Seymen Bozaslan. Bu kitabıyla gezginleri­n dünyasına en güzel izlerden birini bıraktı. Ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerlere yeni duraklar ekleyen Seymen Bozaslan’a ‘Ellerine sağlık,’ demek düşüyor bana.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye