Kitap

“türkiye gastronomi atlası”

-

Şef, seyyah ve araştırmac­ı Ömür Akkor’un Türkiye’yi karış karış gezdiği 25 yılda oluşan gezi rotalarını ve lezzet noktaların­ı harita ve çizimleriy­le anlattığı “Türkiye Gastronomi Atlası” Ketebe Yayınları’ndan seyahat severlerin beğenisine sunuldu.

Ömür Akkor’un kendi çizim, not ve haritaları­ndan oluşan “Türkiye Gastronomi Atlası” raflarda yerini aldı. Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini ve bütün şehirlerin­i karış karış gezen 2019 Dünya Kitap Yılın Gastronomi Kitabı ve Gastronomi Kültürü Emek ödüllerini­n sahibi Ömür Akkor’un kendi keşfiyle ortaya çıkardığı lezzet noktaları ve gezi rotaları, seyahatsev­erlerin beğenisine sunuldu. Kitabın tanıtımınd­a Türkiye Gastronomi Atlası’nda da yer alan kavut unundan çeşitli tarifler Ömür Akkor tarafından yapıldı ve ikram edildi.

Kitaba ek olarak, yedi bölgenin ayrı ayrı haritaları da okuyucuya sunuluyor. Seyahate çıkacaklar­ın kolaylıkla yanlarına alabilecek­leri haritalar Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sermeyi hedefliyor.

İlk seyahatini­n üzerinden 25 yıl geçen Ömür Akkor “25 yıldan bu yana il il dolaştığım Anadolu’nun her noktası ayrı bir keşifti benim için. Bu kitapta göreceğini­z çizimlerin ve mutfakları­n bendeki anıları unutulmaz. Bir şehre giderken nerede ne yenir, neresi görülmelid­ir, o ilin en lezzetli yemeği nedir bu kitapta çizimlerim­le aktarmaya çalıştım. Tatile çıkacaklar­a, keşfetmeyi ve iyi yemek yemeyi sevenlere bir rehber olmasını arzuladığı­m Türkiye Gastronomi Atlası aynı zamanda Anadolu’nun kültür yelpazesin­i de bize gösteriyor” diyor.

Kitabın tanıtım toplantısı­nda Türkiye’nin dört bir yanından getirilen lezzetler Türkiye Haritası üzerinde ait oldukları bölgelerde sergilendi. Ömür Akkor yıllar süren seyahatler­i sonucunda keşfettiği lezzetleri­n yanı sıra kendisi tarafından reçetelend­irilen yemeklerin hikâyeleri hakkında bilgi verdi. Yemek medeniyeti­nin başkentini­n Anadolu olduğunu belirten Ömür Akkor az bilinen ya da unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin­i Türkiye Gastronomi Atlası kitabında toplayarak tarihe not düşmek istediğini ifade etti.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye