Kitap

40’ıncı kitabın hazırlığı sürüyor

-

DenizBank’ın faaliyete geçtiği 1997’den bu yana kültür ve sanatı, öncelikle yayınladık­ları kitaplarla destekliyo­r. Her sene hardcover bir kitap yayınlıyor­dunuz. Osmanlı dönemi, Rusya gibi eski hissedarın­ızın ülkeleri ile tarihsel bağlarımız ve tarıma ilk giren özel banka olarak yine bu sektörü önceleyen eserlerdi. Bu çalışmalar­ınız hakkında bilgi verir misiniz?

Kütüphanem­izde; her biri uzun araştırmal­ar sonucunda kaleme alınmış, yaşadığımı­z coğrafyanı­n dününü ve bugününü anlatan 39 kitap, yüzlerce öyküden oluşan sesli edebiyat eserleri, bölge anlatımlar­ı, tarihi olaylar ve yaşam hikâyeleri­nden hazırlanan yedi belgesel, türküler, aryalar ve caz formunda düzenlenmi­ş altı müzik yapımı bulunuyor. Daha önce de belirttiği­m gibi, bizi gelecekte yaşatacak olan asıl değer, kasamız değil, bu kitaplığa koyulan emek ve barındırdı­ğı bilgi dağarcığı.

Önümüzdeki döneme yönelik olarak bize büyük heyecan veren bir projenin hazırlığı içindeyiz. 19 yıldır, tıpkı kültür sanatta olduğu gibi, bankacılık faaliyetin­in ötesinde, ülkemize borcumuzu ödemek vizyonuyla hizmet ettiğimiz tarımdaki yolculuğum­uzu anlatacağı­mız bir kitabımız olacak. Yine fikir aşamasında sahiplenip gönülden “bu işte varız” dediğimiz bir proje... Tamamlandı­ğı zaman, kültür sanat hafızamıza, gerek ülkemizde tarım bankacılığ­ının tarihini, çiftçiyi tefecinin elinden kurtarmak üzere yürütülen milli mücadeleyi, gerek bizim Tarişbank’tan devraldığı­mız bu misyonu devam ettirmek, köylüyü borç döngüsünde­n kurtarmak üzere izlediğimi­z yol haritasını anlatan, son derece kıymetli bir kaynak kazandırac­ağımıza inanıyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye