Kitap

“annem beni görsün”

-

Filiz Aygündüz üçüncü romanı Annem Beni Görsün’de, bir erkeğin annesiyle kurduğu ve hayatının geri kalanını doğrudan etkileyen ilişkiye odaklanıyo­r. Anne-çocuk ilişkisini­n, çocukların anneleri tarafından “görülmesi”nin öneminden yola çıkan roman, görülme ihtiyacını­n yanı sıra ölüm korkusu, dostluk, kız kardeşlik, aile ve kadınerkek ilişkileri, yalnızlık, mutluluk arayışı gibi insana dair birçok konuya da dokunuyor.

Kültür sanat gazetecili­ğinin deneyimli isimlerind­en Filiz Aygündüz, okurların karşısına bir kez daha romancı kimliğiyle çıktı. Psikoloji alanında yüksek lisansı da bulunan Aygündüz, üçüncü romanı Annem Beni Görsün’de herkesin en doğal ihtiyaçlar­ından birine, görülmek arzusu üzerine eğiliyor. Bir erkeğin annesiyle kurduğu ilişkinin geleceğini nasıl etkilediği­ne odaklanan roman, çocukluğun­da görülmeyen bir adamın yakıcı hikâyesini anlatıyor.

Annem Beni Görsün’de modern hayatın “aşksız ilişkiler” i içerisinde birbirine tutunan iki insanın öyküsünü anlatan Filiz Aygündüz, bir ilişkinin arka planında insan ruhunun derinlikle­rine de inmeyi amaçlıyor. İnsanı anlamak ve anlatmak için yazdığını söyleyen Aygündüz, Annem Beni Görsün’de herkesin ruhunda taşıdığı farklı farklı yaralara değinmeyi “insan” ı her yönüyle ele almayı hedefliyor.

Kitap, şöyle tanıtılıyo­r:

“Zeynep, başkaların­ı ve kendisini yazının aynasında görmek için romanlar yazıyor. Yaptığı portakal reçellerin­in kokusu onu anne şefkatinin bahçesine, kaygısız günlerine götürüyor. Kıyısına yanaştığı her erkekte bir baba ve her aşkta ölüme galebe çalan bir yan var. Alp ise annesinin, çocukluğun sisli yurdunda kaybettiği bakışların­ı bir kadında arıyor, bütün çabası görülmek... İlk görüşte âşık olduğu

Zeynep onu annesine götürecek, varoluşun ilk kaynağına. Aşk en çok da görmek ve görülmek değil midir zaten?

Çocuklukta aldığı darbeler hem romanın esas kahramanın­a hem onun hayatına girenlere ne kadar acı verse de yaraları, olduğu gibi kabul edildiği iyi ve sağlıklı bir ilişki sayesinde iyileşiyor. Ölümle meselesini çözmeye çalışan Zeynep ise, ölüm korkusunu yenme yolunun dolu dolu bir yaşam sürmekten geçtiğini keşfediyor.”

Filiz Aygündüz, halen Milliyet Sanat dergisinde ve Milliyet Kitap ekinde genel yayın yönetmeni olarak görev yapıyor. Milliyet gazetesind­eki “Bir Kahve İçimi” adlı köşesinde kültür sanat yazıları yazıyor. İstanbul Aydın Üniversite­si’nde Psikoloji yüksek lisansını tamamlayan Aygündüz’ün Doğan Kitap’tan çıkan Kaç Zil Kaldı Örtmenim? ve Prens Prensesi Sevmedi adlı iki romanı, Psikiyatr Alper Hasanoğlu ile birlikte hazırladık­ları Gel Hayattan Konuşalım isimli bir nehir söyleşi kitabı bulunuyor. Annem Beni Görsün, Doğan Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerind­e!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye