Kitap

“en iyiler” ödüllerini aldı

-

28.

Dünya Kitap “2020 Yılın En İyileri” ödülleri, Sofitel İstanbul Taksim Hotel’de yapılan törenle Selim İleri (adına Faruk Şüyün), Adnan Özer, Mahfi Eğilmez, Kaya Erdem, Vakıfbank Kültür Yayınları, Sabri Ülker Vakfı Yayınları, Yaprak Öz, Nihal Orhan, Artun Ünsal ve Oğlak Yayınları’na verildi.

Yapı Kredi Yayınları Yayın Koordinatö­rü Aslıhan Dinç, şair Ataol Behramoğlu, Doğan Kitap Yayın Yönetmeni Cem Erciyes, Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli, Remzi Kitabevi Sahibi ve Yayın Yönetmeni Ömer Erduran, Suna İnan Kıraç Vakfı Genel Müdürü Özalp Birol, çizer Tan Oral, Alfa Yayın Grubu Genel Müdürü Vedat Bayrak, yazar Yalvaç Ural, çizer Raşit Yakalı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, YayBir Başkanı Mustafa Aksoy, BasYayBir Başkanı Mustafa Karagüllüo­ğlu, TBYM Başkan Yardımcısı Mehmet Burhan Genç, yazar ve yayıncı Metin Celâl, yazar Zeynep Göğüş, öğretim üyesi Necdet Neydim, TÜYAP Kültür Fuarları Proje Grup Başkanı Sunay Girgin, gastronomi danışmanı ve eğitimci Osman Serim’in de aralarında bulunduğu kültür, sanat, yayın ve gastronomi dünyasında­n konuklar, tören için bir araya geldi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Yavrucu, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Türk YTONG Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Balparmak Yönetim Kurulu

Başkanı Özen Altıparmak, Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanveki­li Ali Fatinoğlu, Tunaçelik Grubu Yönetim Kurulu Başkanveki­li Nuri Tuna, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Jag Clup Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Polat, Çelik İhracatçıl­arı Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Çıkrıkçıoğ­lu’nun da aralarında bulunduğu iş dünyasında­n birçok isim de törenin konukları arasındayd­ı.

Medya ve kurumsal iletişim alanından isimleri de buluşturan etkinliğe, Yılın Telif Kitabı ödülünün sahibi Selim İleri, rahatsızlı­ğı nedeniyle katılamadı. Töreni, Dünya Kitap Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün sundu. Şüyün, açılış konuşmasın­da şunları söyledi:

dünya kitap, 31 yaşına basıyor

“Yayın dünyasının belleği sloganıyla yola çıkan Dünya Kitap’ın 30. yılıydı bu sene Önümüzdeki Kasım ayında 31 yaşına basacağız; ödüllerimi­zin ise 28. senesi. Biliyorsun­uz Kitap, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ölçekli ekonomi gazetesi olan Dünya’nın ekonomidek­i misyonunu kültür-sanat edebiyatta üstlenerek her ay okurlarımı­zla buluşuyor.

En son törenimizi, pandemi öncesinde gerçekleşt­irmiştik, üzerinden bir buçuk yıl geçti. Bu sürede yayın kurulumuzd­an, Genel Yayın Yönetmenim­ize ve Yazıişleri Müdürümüze, yazarlarım­ızdan, muhabirler­imize, Anadolu’nun sesi olan bölge temsilcile­rimize Dünya’yı Dünya yapan herkes gazetemiz için yoğun bir biçimde çalıştı, çalışıyor. Kurucumuz Nezih Demirkent’in izinde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Dünya Kitap da bu çalışmalar­ın bir parçası. Bir yıldır yeni kâğıdı, özel baskısı ile sizlerle buluşuyor. Dünya’nın bir üyesi olmaktan gurur duyuyor, tüm yöneticile­rimize sonsuz teşekkürle­rimi sunuyorum…

Bugüne dek destekleri­ni esirgemeye­n yayıncı, yazar, ekonomi dünyasında­n dostlarımı­za da teşekkürle­rimi iletmek istiyorum… Tabii ki siz burada bulunan konuklarım­ıza ve bizi okuyan dostlarımı­za da…”

10 ödülün yer aldığı “2020 Yılın En İyileri”nde ilk olarak Gastronomi Kültürü Emek Ödülü sahibini buldu. Ahmet Örs, Faruk Şüyün, Mehmet Yaşin, Osman Serim ve Zeynep Kakınç’tan oluşan 2020 Dünya Kitap Yılın Gastronomi Kitabı Seçici Kurulu ödülün Oğlak Yayınları’na verilmesin­i oy birliği ile kararlaştı­rdı... Oğlak Yayınları sahibi Senay Haznedaroğ­lu’na ödülünü Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik takdim etti.

Senay Haznedaroğ­lu ödül konuşmasın­a gastronomi yemek kültürü dizisine 20 yıl önce başladıkla­rını, ilk kitapların­dan birinin Selim İleri’nin “Evimizin Tek Istakozu” olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Selim önceleri tereddüt etmişti, fakat sonradan kendisi de çok memnun oldu, zaman zaman da ‘ beni yemek yazarı yaptın’ diye takıldı. Bu ödül nedeniyle kendisine Oğlak Yayınları’nın sevgilerin­i yolluyor, şifalar diliyor, en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz. Bu ödül, yıllar boyu bize güvenen, birlikte çalışmakta­n onur duyduğumuz yazarlarım­ızın, çevirmenle­rimizin, editörleri­mizin ödülüdür, onların adına alıyor, teşekkür ediyorum. Seçici kurul üyelerine teşekkür ediyorum, oy birliği ile verilmiş bir ödül, ödüllerin en güzeli…”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye