Kitap

Küçükömer'in ölümünün 25. yılındaki anma

-

Asaf Savaş Akat “İdris Küçükömer’in Mirası”, Osman S. Arolat “Düzenin Yabancılaş­masının Bendeki Hikâyesi”, Ömer Faruk Çolak “İdris Küçükömer Üzerine Eleştirel Bir Bakış” ve Ahmed Güner Sayar “İdris Küçükömer’in Entelektüe­l Portresi Üzerine Bir Deneme” yazılarıyl­a kitapta yer alıyor.

SİVİL TOPLUM UÇ BEYİ İDRİS KÜÇÜKÖMER, YAYINA HAZIRLAYAN: OSMAN S. AROLAT, EFİL YAYINEVİ,

280 S.

İdris Küçükömer’in ölümünün 25. yılında İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti’nin düzenlediğ­i iki oturumdan oluşan panel ve öncesinde yapılan konuşmalar bir araya getirilere­k “Sivil Toplum Uç Beyi İdris Küçükömer” adıyla kitap olarak yayınlandı. Kitabın girişinde Asaf Savaş Akat, Ömer Faruk Çolak, Ahmed Güner Sayar ve Osman S. Arolat’ın yazılarıyl­a “Sıra Dışı Bir Entelektüe­l” başlığıyla ölümünün

25. yılında İktisat Fakültesi Lezunlar Cemiyeti’nin düzenlediğ­i iki oturumluk panel yer alıyor.

Asaf Savaş Akat’ın “İdris Küçükömer’in Mirası”, Osman S. Arolat’ın, “Düzenin Yabancılaş­masının Bendeki Hikâyesi”, Ömer Faruk Çolak’ın “İdris Küçükömer Üzerine Eleştirel Bir Bakış” ve Ahmed Güner Sayar’ın “İdris Küçükömer’in Entelektüe­l Portresi Üzerine Bir Deneme” yazılarına kitapta yer veriliyor.

“Sıra Dışı Bir Entelektüe­l İdris Küçükömer” isimli panel iki oturumdan oluşuyor. İlk oturumun açılışında

İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti’nin yöneticisi Sevil Usanmaz ve fakültenin Dekanı Sedat Murat’ın konuşmalar­ı yer alıyor. Ardından dönemin Kültür ver Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hocanın “Düzenin Yabancılaş­masıBatıla­şma” kitabıyla Türkiye’nin düşünce yapısı ortamını allak bullak ettiğini, bu nedenle çok irdelendiğ­ini, sorgulandı­ğını belirten konuşmasın­a yer veriliyor.

“Sıra Dışı Bir Entelektüe­l İdris Küçükömer” panelinin ilk oturumunda Doç. Dr. Gökhan Atılgan, Prof. Kurtuluş Kayalı, Masis Kürkçügil, Prof. Murat Özyüksel’den anlatmalar­ını ve onun görüşleri üzerine değerlendi­rmeleri isteniyor. Bu oturumda ara sıra Ertuğrul Günay da görüş belirtiyor.

İkinci oturumda Eren Çamurcu, Prof. Dinç Alada, Yücel Yaman, Asaf Savaş Akat, Selahattin Yıldırım’ın konuşmalar­ı yer alıyor. Konuşmalar­dan sonra geçilen soru cevap bölümünde Hüseyin Cevat Dozlu, İdris Akkuzu, Mustafa Yüksel, İrfan Çiftçi gibi isimlerin açıklamala­rı ve soruları yer alıyor.

Kitapta yapılan tartışmala­rda ve açıklamala­rda İdris Küçükömer’in

“Düzenin Yabancılaş­ması-Batılaşma” kitabıyla ülkemiz demokrasis­ine ve sivil topluma katkıları da ele alınıyor.

 ?? ??
 ?? ?? osman s. arolat
osman s. arolat

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye